REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şefa Secţiei de Cardiologie, în vizorul DNA! Nicuşor Constantinescu, internat în spital cu tensiunea 14 cu 8!

Şefa Secţiei de Cardiologie, în vizorul DNA! Nicuşor Constantinescu, internat în spital cu tensiunea 14 cu 8!

Replica API 10 iunie 2016 | 14:08 999

Cadre medicale, puse sub control judiciar

Cadre medicale, puse sub control judiciar

Irinel Raluca Parepa

Procurorii DNA Constanţa au demarat cercetările, încă de la finele lunii mai, şi în cazul medicilor care l-au „îngrijit” pe Constantinescu, atunci când fostul şef al CJC a fost arestat. Acum, după ce acesta a fost, din nou, internat, procurorul Andrei Bodean a dispus începerea acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă mai mulţi medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, printre care se numără Irinel Raluca Parepa, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Precizăm că miercuri seară, 8 iunie, la internare, Constantinescu avea tensiunea 14 cu 8. De asemenea, se pare că acesta consumă băuturi pe bază de cofeină pentru a ajuta la creşterea tensiunii arteriale. El a fost surprins cu o sticlă de Cola în boxa acuzaţilor!

Nicuşor Constantinescu

Din ordonanţele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora la data de 8 iunie, inculpaţii Irinel Raluca Parepa şi Marius Ţoringhibel au dispus internarea inculpatului Nicuşor Daniel Constantinescu, arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curţii de Apel Constanţa, la subunitatea medicală unde îşi desfăşoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde. Inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a-l sustrage pe acesta de la arestul preventiv dispus de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Din probatoriul administrat a reieşit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în Spitalul Judeţean. Potrivit informaţiilor noastre, inculpatul ar fi avut tensiunea 14 cu 8! Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Irinel Raluca Parepa şi Marius Ţoringhibel trebuie să respecte mai mlte obligaţii, respectiv să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la IPJ Constanţa - SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie sau IPJ Constanţa - SIC, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Constanţa SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie; să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu se apropie de Nicuşor Daniel Constantinescu, de membrii familiei acestuia şi de interpuşii lui şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect pe nici o cale. Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Cu sticla de Cola, în boxa acuzaţilor: „Este Cola mea!”

Revenind la judecată, Nicuşor Constantinescu a fost adus, în cursul zilei de joi, 9 iunie, la Palatul de Justiţie din Constanţa, pentru un nou termen stabilit în dosarul Centrului Militar Zonal. Acesta a continuat să susţină că nu se simte bine, după care a fost surprins cu o sticlă de Cola, în boxa acuzaţilor. Este cunoscut faptul că această băutură răcoritoare, pe bază de cofeină, ajută la ridicarea parametrilor tensiunii arteriale. Judecătorul chiar l-a întrebat dacă a consumat Cola în ultima perioadă, la care inculpatul a răspuns: „Este Cola mea!”. Precizăm că şedinţa a fost suspendată de mai multe ori.

Poveste fără sfârșit: ședințe de judecată anulate și scandal!

Amintim că Nicuşor Constantinescu a avut, miercuri, 8 iunie, la Curtea de Apel Constanţa, termen în dosarul Centrului Militar Zonal, dar şi la Tribunal, în dosarul în care a fost deferit justiţiei pentru efectuarea unor plăţi ilegale către mai multe asociaţii. Aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, Constantinescu a fost adus la instanță cu ambulanţa. Acesta a acuzat stări de rău, iar medicii au intervenit pentru a-i verifica tensiunea arterială, după care şedinţa de judecată a fost suspendată. A fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a şi fost internat. Menţionăm că la fel s-a întâmplat şi pe 6 iunie, când şedinţa de judecată a fost amânată întrucât lui Nicuşor Constantinescu i s-a făcut rău, în condiţiile în care procurorul DNA, Andrei Bodean, se pregătea să ceară pedeapsa maximă, de 9 ani şi 4 luni de închisoare. În acest dosar, fiind vorba de CMZ, pe fond, Constantinescu a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare. Ulterior a fost formulat apelul, dar inculpatul nu s-a prezentat la termenele de judecată, invocând probleme de sănătate şi internându-se ba la Sanatoriul Balnear Techirghiol, ba la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. După ce procurorii DNA au descoperit că Nicuşor Constantinescu s-ar fi putut deplasa, surprinzându-l la un eveniment, în calitate de invitat, a cerut arestarea sa preventivă. Vineri, 20 mai a.c., acesta a fost ridicat din spital, cu jandarmii, şi de atunci a început scandalul. Inculpatul a spus că are tensiunea mare, şedinţa de judecată a fost întreruptă şi tot aşa. Curtea de Apel Constanţa i-a înlocuit atunci măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile, la acea dată, inculpatul fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, de unde a susţinut, în continuare, că nu se simte bine, că nu se poate deplasa. Apoi, pe 2 iunie, a avut termen într-un alt dosar, la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, a fost transportat cu o ambulanţă. Ajuns în sala de judecată, a început să ţipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forţa. A fost amendat de către magistraţi, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei.

Liliana CHIRU, Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367