REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şefi noi la Litoral SA. De profesionistă ce era, rubedenia Mariei Grapini a fost zburată din funcţie

Şefi noi la Litoral SA. De profesionistă ce era, rubedenia Mariei Grapini a fost zburată din funcţie

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 1533

Legături interesante în Constanţa

Legături interesante în Constanţa

Tudor Mataragiu, ruda fostului ministru Maria Grapini, adus de aceasta în guvern în martie 2013 şi instalat apoi în conducerea firmelor de turism deţinute de stat pe litoral, este schimbat, treptat, din toate funcţiile pe care a fost numit de mămăica Grapini. Astfel, după ce la sfârşitul lunii trecute a fost scos din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Neptun Olimp SA, junele de 25 de ani va fi zburat şi din Consiliul de Administraţie al Litoral SA, în proxima şedinţă AGA. O dovadă în plus a profesionalismului său desăvârşit, că tot se ofusca olimpica la română Maria Grapini după ce "Replica" arăta în premieră cum l-a pus în funcţii bine plătite la stat pe fratele nurorii sale. În aceste condiţii, Tudor Mataragiu mai rămâne doar în CA-ul de la Mamaia SA, dar este o chestiune de timp până va fi schimbat şi de aici, din moment ce soacra surorii sale nu mai e de ceva vreme ministrul Turismului şi se pregăteşte intens să se facă de râs şi pe la Bruxelles, ca europarlamentar, după ce ne-a amuzat copios din postura de demnitar român.

Potrivit convocatorului emis ieri de către Litoral SA, în şedinţa AGA de pe 14.05.2014, unul din punctele de pe ordinea de zi se referă la revocarea lui Tudor Mataragiu din CA şi înlocuirea acestuia cu Marcel Ionescu. De asemenea, administratorul provizoriu Laura Cristina Stanislav Bogdan va deveni membru plin al CA. În vârstă de 36 de ani, Laura Cristina Stanislav Bogdan, din Voluntari- Ilfov, a fost consilier juridic la Hidroelectrica între 2003 şi 2013, când a fost concediată pe nedrept, a considerat ea, din moment ce a dat compania de stat în judecată. Şi a şi câştigat procesul, la începutul acestui an, Tribunalul Ilfov obligând Hidroelectrica să-i plătească fostei sale consiliere nu mai puţin de 24 de salarii brute, ajutor de concediere. Noul administrator de la Litoral SA a înfiinţat în 2006 o firmă de contabilitate şi consultanţă, Stanislav Project & Consulting SRL, pe care a dizolvat-o în iulie 2012. Cât despre celălalt nou administrator, Marcel Ionescu, din Bucureşti, este consilier în cadrul Ministerului Economiei şi director la firma înfiinţată de soţia sa. Ionescu are cel puţin o legătură interesantă în oraşul tomitan, partenera sa de viaţă Olga Delia Ionescu, fostă Lefter, de 27 de ani, fiind din Constanţa, unde a terminat Dreptul la Universitatea Ovidius şi, anterior, Liceul Traian. În 2007, tânăra constănţeancă pune la un loc prenumele său cu al viitorului soţ şi fondează OLMA Holding SRL, cu sediul în Bucureşti, cu domeniu iniţial de activitate publicitatea. Ulterior, firma la care Olga Ionescu este unic asociat şi administrator iar soţul Marcel Ionescu este director general, se ocupă şi cu vânzarea cu amănuntul, deschizându-şi un punct de lucru în Constanţa, în centrul comercial de la Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 168, apoi cu jocurile de noroc şi pariurile, pentru ca în prezent să se axeze pe soluţii de energii alternative.

Cristian ANTON

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218