REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Șefii de servicii din Protecția Copilului Constanța învață meserie de la francezi!

Șefii de servicii din Protecția Copilului Constanța învață meserie de la francezi!

Replica API 17 noiembrie 2017 | 01:10 475

Delegație franceză la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Specialiștii în domeniul asistenței sociale și protecția copiului din Brest, Franța - oraș înfrățit cu municipiul Constanța - vor să le arate specialiștilor de la malul mării cele mai bune practici în domeniu și, bineînțeles, să preia de aici modele ce pot fi aplicate în Franța, au afirmat reprezentanți ai direcției.

O delegație din partea Asociației de Prietenie Brest-Constanța se află, zilele acestea, la Constanța, unde are discuții cu șefii serviciilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Scopul acestei vizite este posibilitatea elaborării unui program de formare continuă a șefilor de servicii din cadrul DGASPC Constanța. Astfel, reprezentanții Asociației de Prietenie Brest-Constanța vizitează serviciile din cadrul DGASPC Constanța, pentru a avea discuții cu șefii acestora și a găsi similaritățile cu sistemul din Franța dar și cele mai bune modele de cursuri și bune practici în ceea ce privește formarea continuă a specialiștilor. Dorința conducerii DGASPC Constanța este de a crea un centru de formare continuă alături de Institutul de Științe Educative și Sociale (ITES) Brest, Franța, și este susținută de Consiliul Județean Constanta.

De altfel, pentru că toate aceste demersuri să devină realiate, la finele lunii septembrie, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu împreună cu directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică, s-a deplasat la Brest, în Franța și au analizat modul în care funcționează acolo sistemul de asistență socială și protecție a copilului.

„Colaborarea în domeniul social între Asociația de Prieteie Brest-Constanța și DGASPC Constanța durează de foarte mulți ani, în cadrul înfrățirii dintre cele două orașe. Schimburile între profesioniști cu Brest sunt susținute de către municipalitate din punct de vedere strategic și financiar, așa cum în România protecția copilului și asitență socială sunt în responsabilitatea Consiliului Județean”, a declarat Sylvie Carriou, președintele Asociației de Prietenie Brest-Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot necalificati o sa ramana toata viata !
0
1
Iar dupa vizita francezilor la Ct urmeaza, logic, deplasarea tuturor sefilor, sefutilor si secretarelor DGASPC ului in Franta, pentru schimb de experienta si experimente. Pe cand o infratire cu orase din Siria, Irac sau Afganistan, pentru vizite de documentare mai speciale?
3
1
Prima data dati l afara pe javra de Dinica si jigodiile care te plimba cu dosarul de ajutor de jandicap ani de zile, de multe ori pana moare cel bolnav si angajati tineri care nu sunt naraviti la spagi
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218