REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ȘEFII din ANR vor SALARII mai MARI

ȘEFII din ANR vor SALARII mai MARI

Replica API 5 decembrie 2020 | 00:36 5937

Daniel Răducu Moșneanu, Erdinci Narcis Memiș și Anghel Dumitru, au solicitat obligarea Autorității Navale Române, ai cărei angajați sunt, la plata diferențelor nete de salariul rezultate din salariul la nivel maxim aflat în plată și cel efectiv plătit, în cuantum de 30.717 lei pentru fiecare reclamant, cuvenit pe ultimii trei ani anterior cererii, actualizate cu dobânda legală penalizatoare la data plății efective.

În motivarea cererii, reclamanții declarat instanței că ocupă funcțiile de Șef Serviciu Siguranța Navigației zona Nord – Daniel Răducu Moșneanu, Șef Serviciu Tehnic Administrativ – Anghel Dumitru, respectiv Căpitan Șef Port - Căpitănia Portului Medgidia – Erdinci Narcis Memiș, în cadrul ANR, fiecare dintre reclamanți având studii superioare și gradul II.

S-a mai arătat că, începând cu ianuarie 2017, fiecare reclamant a fost remunerat cu un salariu de bază de 5122 lei, în cursul anului 2018 salariul de bază a crescut la 6403 lei, în anul 2019 la 7039, iar în 2010 a ajuns la suma de 7676 lei; s-a mai arătat că, spre deosebire de reclamanți, un alt angajat, care ocupa tot funcție de conducere (Șef Serviciu Comunicații) având același grad (II) și studii superioare era remunerat la 01.01.2017 cu un salariu de bază de 6126 lei, ajungând la data de 01.01.2020 cu un salariu de bază de 8304 lei. S-a mai precizat că, după intrarea în vigoare a art. 1 alin. 5 indice 1 din OUG nr. 83/2014, respectiv de la data 01.12.2015 cuantumul salariului de bază nu a fost egal cu cel maxim aflat în plată la acest moment.

De asemenea aceștia au mai invocat nulitatea absolută a actelor adiționale care au precedat celui de stabilire a salariului maxim aflat în plată pentru funcții similare solicitând instanței să înlăture efectele juridice generate de acestea.

Ce a spus ANR

ANR a solicitat respingerea cererii; în motivarea poziției sale procesuale a arătat că, în momentul de față, salariile de bază acordate la nivelul instituției potrivit grilei de salarizare pentru aceeași funcție, grad, gradație, vechime în funcție sau în specialitate sunt stabilite la nivelul maxim reglementat de legislația în domeniul salarizării bugetare; s-a mai arătat că decizia nr. 794/2016 a Curții Constituționale nu este aplicabilă instituției pârâte, întrucât art. 3 din OUG nr. 57/2015 instituie un alt regim juridic pentru drepturile salariale acordate instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii.

Ce a spus instanța

Instanța a decis că egalizarea salariului de bază și a sporurilor la nivelul maxim aflat în plată prevăzută în art. 1 alin. 51 din O.U.G. nr. 83/2014, text de lege introdus în corpul ordonanței prin Legea nr. 71/2015, trebuie realizată, potrivit acestei norme, prin raportare la fiecare funcție/grad/treaptă și gradație. Nu se poate reține motivul vizând izvorul acestor diferențe salariale, respectiv faptul că salariile de bază mai mari, ar fi fost stabilite prin negociere colectivă, în temeiul contractelor colective de muncă încheiate la nivelul pârâtei, precum și că acestea ar proveni din stabilirea salariilor de bază mai mari, utilizate drept termen al comparației, peste limita maximă prevăzută de Legea nr. 153/2017.

Instanța a decis anularea actelor adiționale și a obligat ANR la plata către fiecare dintre reclamanți a diferențelor nete de salariu, rezultate din salariul la nivel maxim aflat în plată și cel efectiv plătit, cuvenit pe ultimii trei anteriori datei formulării acțiunii – 18.05.2020, actualizate cu dobânda legală penalizatoare. Decizia este executorie și cu drept de apel în termen de 10 zile.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DIN GASCA INFRACTORILOR MILOGI LIPSESTE MUTUL ALA AL LUI OPREA.
0
0
Pentru Mihai 22 febr. Daca este angajat ilegal inca mai lucreaza la ANR ?
17
2
Tu de la 17:19, unu din ei sa fie cel cu eticheta de angajat ilegal ?
4
1
Exemplu de tupeu si nesintire la cote MAXIME in cazul a trei persoane de la Herastrau sa ceara in instanta ,,drepturi banesti,, de la ANR.
32
1
Ha ! Ha ! Ha !
0
1
Daca nu ar fi adevarat, ar fi cea mai buna gluma. ,,Drepturile,, la Herastrau se primesc la plic. Buna rau asta !!!!! Auziti ala mic si olea isi cer ,,drepturile,, in instanta !
35
1
Criza mare la herastrau ? Si-a scos Olea tot echipajul la pomana ! Si voi aveti dreptul ? Nu va mai saturati !
2
0
Iata ca ma sint niste ,,SEFI din ANR,, care vor ,,SALARII mai MARI,, Credeai ca ,,ala mic din echipajul lui Olea,, o sa lipseasca ? Acum este tot clanul cu miloaga la ANR. MAI MULT DECAT ATAT, MARELE olea INTINDE SI EL MANA !!!!
5
0
Virgil STOIAN ai numarat cate procese sunt deschise impotriva ANR si cati SEFI din ANR vor SALARII mai MARI ? Stire de cancan.
0
1
Tu esti tare prost. De zece ani se incearca colantarea masinilor ANR. Opozitie ferma a fost intotdeauna din partea bolsevicilor din teritoriu.
14
0
De ce nu se pune autocolant pe auto institutiei ? Ati face o fff mare economie de bani, carburant, timp, etc. Nu mai puteti sa folositi auto institutiei cum vreti voi ?
71
0
Clanul no 1 din ANR este Costanta-Bucuresti-Voulntari-Giurgiu. Cine sunt aceea ? Ghici acum la inceput de an !
2
0
Hop si-asa ! Hai ca si familia Sincan a intrat in hora celor care au ramas fara bani si cer ANRului in instanta ,,SALARII mai MARI,,. Prezent aproape tot clanul, mai lipseste ala mic din echipajul lui Olea.
19
0
Mai RePULICA cu oameni de doi bani, vedeti ca printre multi, multi altii si Corina Mezei vrea mai multi bani de la ANR apeland la instanta. Nu mai aveti nimic de zis ? Nu a venit comanda ?
2
0
Despre asa zisii Capitani Motorina se stie ca ii gasesti la toate capitaniile, dar sa va si inregistrati asta chiar ca este de ras.
1
0
Colegi care se inregistreaza si se filmeaza reciproc dupa ce se provoaca la discutii, apoi distribuie inregistrarile, sefi care isi pun pupincuristii sa instaleze camere video ascunse sa monitorizeze activitatea celorlalti colegi. Aveti mare grija ce vorbiti, pe cine barfiti si in special CU CINE aveti astfel de discutii.
56
2
Daca s ar uni marii milionari din ANR si ar face propria flota. De masini o au, latifundiari sant, de problemele importante ale ANR sa se ocupe secretarele si amantele. Maia, nici o sansa.
9
0
Fratiorii mei, ANR este condusa atat de aici cat si din teritoriu ca si Romania, prost si ineficient. Oameni cu interese proprii in interiorul institutiei ca si un ,,stat in stat,,.
1
0
Si acei ,,baieti destepti ,,din ANR tot niste oameni de afaceri sunt, numai ca ei nu folosesc angajati ci se folosesc de proprii subalterni, nu platesc taxe si impozite si nu trebuie sa aiba firma inregistrata. Conditia este sa fie un directoras ca sa luam ex.de la baronii locali.
70
3
Sa ai cateva case si 2-3 masini cea mai ieftina 30 000E doar din leafa de bugetar al ANR de ce sa-ti mai bati capul sa incepi o afacere ? Cei care au firme sa-si conduca Loganul sau cel mult Opelul. Mai pa ! Maia chiar daca ai dreptate ramai cu ea.
17
2
Forta ANR.
2
2
Am firma de 21 de ani care merge foarte bine dar nu imi permit luxul -case si masini-pe care si-l permit anumiti angajati din ANR, doar dintr-un salariu. Uimirea mare am avut-o cand am vazut in cursul timpului cum se dezvolta sefii de la unele capitanii de la fluviu. Masini de 60-70 000 E! CUM OARE ? Se spune ca au ajuns milionari ! Este ANR chiar asa de generoasa cu ei si ii plateste regeste, sau banii vin din alte surse care au legatura cu serviciul, dupa cum se face referire si mai jos ?!
25
2
Hai ca esti tare ! Pai tu ce crezi ca o sa puna mana pe cei care au devenit milionari din spagile cerute pentru brevete sau permise de barca ? Cine? Aceia poate ii protejeaza pe marii rechini, iar in plasa cad ca intotdeauna cei mici.
7
0
Tot in categoria capitanii fruntasi ai ANR era unu la cp Calarasi plin de trese si galoane care habar nu avea de vapoare dar cand venea la control la bord ne intreba cu ce sa vina ,,cu bidonul sau cu chitantierul,,Intr o zi la scos seful mec.in suturi de pe vapor, dar el cum nu vorbea cu nici unul din colegii lui a ramas ca prostu, domnu capitan.
72
0
Marii capitani din ANR ! Unii nu au navigat deloc, altii doar pe functii de nebrevetati, doar cu certificate de capacitate-chiar obtinute chiar din pozitia de angajat al institutiei. Acestia sunt la servicii sau birouri de siguranta navigatiei. Zic !
43
1
Articol de doi bani. Amatorism. Zeci de angajati din ANR si de la capitanii au dat in judecat ANR, nu doar SEFII din ANR ca in titlu. Si da, Maia zice bine.
1
0
DNA si politia ajung la cei cu maruntis pe care ii si prezinta cu mare mandrie. Vezi cazul de anul trecut de la capitania Macin cand un coleg a fost CONDAMNAT pentru ca a cerut si primit 50 E,,,,CINCIZECI EURO. Stie si Grigore si altii de aici, dar si de baietii destepti de pe la zonale. Baronii. Apropos, Maia- DOAMNE AJUTA !
76
1
De la mine din promotie, stiu sigur ca au dat 10 mii de euro pentru brevet comandat. Nu stiu DNA, de ce ii acopera sau se fac ca nu stiu. Grigore, Coval chiar nu stiti tarifele?
5
0
Nu isi mai revine aceasta institutie. Maia - Doamne ajuta ! Slabe sperante, dar sunt.
2
0
In primul rand REPULICA un titlu si intreg articolul de cacat. In toata ANR din tara sunt peste 20 de astfel procese, nu doar aici si nu doar ,, SEFII din ANR vor SALARII mai MARI,,. In al doilea rand, pentru Maia: DOAMNE AJUTA !
50
1
Incepe sa se miste ? Se scapa de documentele compromitatoare ? DOAMNE AJUTA !
10
0
DOAMNE AJUTA !
5
0
DOAMNE AJUTA !
7
0
DOAMNE AJUTA !
7
0
Deja a inceput sa tremure chilotii pe unii! Daca vine DG cine se vorbeste ATI BELIT-O ! Controale la contracte, angajari ilegale sau mai putin legale, examene brevete chiar si permise de barca, pana la justificare fiecare km facut de auto institutiei . Vizati in special acei asa-zisi baroni locali, baronii de zonale. DOAMNE AJUTA !
80
0
3k la of3 5k pt mec1 Baga 4 saptamani maxim grile si il iei fara probleme
0
0
ANR, o adunatura de hoti, curve si spagari .
9
1
Spaga e cam 5000 eur. E o suma ok.
6
1
Cat e spaga la examene pentru of 3 masina sau cu cine as putea vorbi?
7
2
Daniel Mosneanu? Dar spagile de la arabi? Gen Askila, Arados, Nawal..si restul tiganilor? Mai e un Dan, Dan Alexandru, alt hot din ANR, si asta numai cu cersitul pe la nave. Nu mai vorbesc de baietii de pe tura, teren. Astia nu au de ce sa se planga. Si baietii de la Marpol? Si ei vor salarii? Pai hotii aia de la Poluare, isi scot juma de salariu de o luna, intr-o zi. Lejer 500 USD zi.... Toti din ANR niste hoti ordinari. Bravo lor.
9
4
Vreti salarii,bv bv! Alte dorinte: case, conturi grase? Sa cerem si dinalea?Cerem..pai daca asa merge treaba. Ce imi place mie ca ati gasit un mare salvator pe Mironescu, cel mai josnic om,un 2 lei din tata in fiu, nu mai conteaza ca el are ditai dosaru manjit,Mironescu sa fie. Grigorescu...sa se apuce de pictura, Mezei sa scrie carti langa Nastase si tata lui,Dragnea, ca nu merita altceva jegosu jegosilor. Actuala conducere se loveste de jigodiile nemuritoare de acolo. P.S Mironescu este un PSD-ist infect avid de putere si mereu incearca sa faca rau tuturor pentru a fi el acolo.
13
3
Presa nu are curaj sa faca anchete pe acolo. Probabil aia ii si sponsorizeaza un pic ca sa-si inchida ochii...
6
2
Tarane ai si umblat la arhiva personala ?
20
2
Ce tunuri se trag acolo. De alea nu vorbesc ordinarii
15
0
Grigorescu, un personaj care si-a obtinut brevetul de of. I punte in decembrie 89? si care a navigat pe nave din parcul rece. Un apropiat a lui Suteu. Asa a ajuns inspector sef la fostul INC. A fost ajutat de Unciuleanu sa nu faca puscarie cand matol fiind a facut accident auto in apropiere de Cernavoda. Si exemplele pot continua.
15
8
Astfel de procese sunt deschise si la TL, GL, GR, DTS, nu doar aici. Un singur om are puterea si curajul sa faca ordine in aceasta institutie : GRIGORESCU.
79
6
Pe MEZEI cand il schimbati d-nule Hutzuca? Nu mai putem cu PSD-istii astia.. Stim ca e prieten cu procurorul Nita si Gigi Stefan dar asta nu inseamna ca a impartit si cu PNL spagile luate din port. Sunt atatea dovezi si nimeni nu face nimic. E clar de ce. D-nule Bode si Orban poate dupa alegeri dati drumul la tavalugul schimbarilor si prin sefii de la ANR. Sa vina atunci dl Mironescu si Memis de la Medgidia sa faca putina ordine in aceasta institutie plina de vagaboande si beizadele ca Pilat ca Dumitrache nu are curajul sa o faca
15
8
Si Anghel a facut facultate ??!! Atunci... o inscriu si pe soacra-mea ! HA ! HA ! HA ! Vai de ANR-ul vostru, Sanduleeee !
14
4
Dar spagile se iau in calcul?
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614