REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şefii Gărzii de Coastă, chef pe mormintele celor pe care-i puteau salva

Şefii Gărzii de Coastă, chef pe mormintele celor pe care-i puteau salva

Replica API 20 decembrie 2014 | 00:11 190

„Pomana porcului” pe Siutghiol

„Pomana porcului” pe Siutghiol

În timp ce lumea încă trăia sub şocul evenimentului aviatic din zona lacului Siutghiol, mare parte din personalul operativ al Gărzii de Coastă (lucrători de la structurile de combaterea infracţionalităţii transfrontaliere) şi alţi prieteni agreaţi au organizat „Pomana Porcului”, se arată într-un articol publicat vineri pe stiriexclusive.ro. Evenimentul a avut loc pe 16 decembrie şi a început la ora 13.30, la baza nautică a IPJ Constanţa, situată în zona unde, cu mai puţin de 24 de ore în urmă, în mod tragic muriseră 4 colegi de breaslă. Printre participanţi, cunoscuţi din lumea interlopă şi nu numai a Constanţei. Dintre purtătorii de grade îi putem aminti pe ofiţerii Roşu C., Vasilică I. (lider sindical al SNPPC), Dumitrescu M., Matei M., Deliu C., Bacaim P., Pelin P. şi mai mulţi agenţi. Acţiuni de acest gen, udate din belşug cu alcool, sunt organizate periodic, fără a fi ratată nici o ocazie specială (botez, nunta, înmormântare, avansare în grad, repartizarea de beneficii morale sau materiale cu intervenţii peste rând) favoruri care trebuie returnate sub obligaţia tradiţionalei urări „Eşti bun de cinste” şi la care participarea este mai mult sau mai puţin numeroasă în scopul întăririi „relaţiilor de cooperare” cu alte structuri. Marele absent a fost directorul Gărzii de Coastă, comisarul Laurenţiu Costache, preocupat să îşi reorienteze strategia de cucerire a unui nou mentor în condiţiile schimbării din funcţie a prefectului din Constanţa. Comisarul de poliţie Laurenţiu Costache a fost uns şef al Gărzii de Coastă în urmă cu doi ani, după ce a susţinut un examen pe care l-a adjudecat cu media 7.01, minimul fiind… 7.00. Revenind la tragicul eveniment de pe lacul Siutghiol, trebuie menţionat că la nivelul MAI există un protocol de intervenţie în caz de accident aviatic. Printre structurile care trebuiau să intervină pentru salvarea de la înec a echipajului elicopterului SMURD se numără şi Garda de Coastă.

Această structură are gata pregătite de intervenție, în curtea comandamentului, trei șalupe rapide. În numai trei minute de la alarmare, acestea puteau pleca în misiune. Mai mult, Garda de Coastă are scafandri antrenați cu fosta unitate specială ACVILA, care dispun de echipamentul necesar pentru căutare în condiții vitrege, iar personalul de la cursurile Centrului de Pregătire a Personalului din Marină, culmea ironiei, executau zilnic manevre pe apă exact la locul catastrofei. Poate pentru că făceau ultimele pregătiri pentru pomana porcului de a doua zi şi de aceea n-au avut timp în acea zi. În plus, au justificat ca n-au fost solicitaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218