REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Șefii IPJ Bacău și ai Poliției Onești, înlocuiți din funcție după luarea de ostatici soldată cu moartea a doi oameni

Șefii IPJ Bacău și ai Poliției Onești, înlocuiți din funcție după luarea de ostatici soldată cu moartea a doi oameni

Replica API 3 martie 2021 | 21:49 1309

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că șeful IPJ Bacău și adjunctul său, precum și șeful Poliției din Onești și adjunctul său vor fi înlocuiți din funcție în urma luării de ostatici de luni, soldată cu moartea a două persoane.

Bode a anunțat de asemenea sesizarea parchetului pentru neglijenţă în serviciu, scrie digi24.ro

„Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor interenţi le unor structuri ale MAI, nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

Bode a spus că la comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii, care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, „minimizând importanţa evenimentului”.

Conducerea IPJ Bacău nu a alocat suficiente resurse, deoarece nu a ținut cont de gravitatea situației, a spus ministrul.

În ceea ce privește conducerea Poliţiei din Oneşti, ministrul a spus că aceștia au ignorat amenințările făcute în trecut de agresor. De asemenea, comunicarea cu autorul luării de ostatici, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, „ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate”, a mai spus ministrul.

„Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a adăugat Bode.

El a mai spus că forţele de intervenție au fost echipate corespunzător, dar au acționat deficitar.

„Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a spus el.

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea a murit mai târziu, la spital.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

El a fost transferat, miercuri, de la Spitalul municipal Oneşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.

Moroșan avea patru condamnări penale pentru furt, pentru vătămare corporală și pentru conducere sub influența alcoolului și drogurilor. Însă polițiștii din Bacău nu au crezut că el va deveni violent și că va pune în practică amenințarea că-i va ucide pe cei doi bărbați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum spui ma,dece nu se duce cel care critica politisti prosti in lor,bai limba nu cel care critica freca p-la pe bani tzari iar cand e cazul sa isi faca treaba pt.care statul ii da o gramada de bani el da din umeri,iar despre dotari aveti dotari mult mai bune decat militia Comunista putorilor,nu cautatati sa dati vina pe altceva sau altcineva pentru incompetenta voastra cand sigura rezolvare adevarata este:afara cu incompetenti si adusi alti ca doar nu o sa plece ministrul pentru fiecare prost dintr-un judet sau altul iar cei vinovati cu adevarat sa ramana pe mai departe in functii.
1
0
La puscarie bai ministru cretinoid ! Si despagubiri victimelor! Nici un respect fata de politie si jandarmi niste cacanari!
1
0
luare de ostatici, luare de ostatici...pe tiparul nostru, dambovitean, imaginati va daca ar fi fost o luare de ostatici profi, mi e si frica sa ma gandesc la rezultat
0
0
se intervine de fatada, pentru a prevenii e munca, cunostiinte, fler , inzestrare, dupa , schimbi ceva cu alceva poate mai prost dar e pe placul unora care chiar nu inteleg nimic si se bucura aiurea pana apare ceva mai grav!
3
1
papagalii de la Bacau,Onesti este bine sa plecati cu totii.Ii doare la salam au fost inlocuiti si afara nimeni Ia trimis la un loc mai caldut.Coruptie maxima in ministerul de cacat numi interne.
6
0
Uppsss.... Intelege romanul ca de 30 de ani a votat numai dobitoci? Ca in functiile importante au fost pusi niste imbecili? Ca psd-ul a furat de a rupt si acum tot ei striga hotii? @21,59 daca esti atat de bun, de ce nu te duci tu in locul lor, a oamenilor din teren, a luptatorilor de interventie? Cand ai un sef slab, poti sa fi tu superantrenat, acest sef va gestiona prost orice situatie. Ii va fi frica pentru scaunul sau. In alta ordine de idei, asa se intampla cand infractorul are mai multe drepturi decat orice alt cetatean. Cand instanta iti da hotarari cu suspendare, permisii asta se int
3
3
Fara oameni pregatiti special fara dotari speciale care trebuie sa intervina in situati speciale! Mananca banii statului degeaba.Manageri de doi lei!
4
1
Vinovati sunt toti papagalii care au votat din 1989 incoace politicieni corupti care au subfinantat si subminat institutia politiei . In armata lui Ceausescu la fie care 10 militari aveam un PSL romanesc , un AG 7 , o pusca mitraliera si 7 cu pistoale automate . Unde sunt d-le Bode PSL-rile din politie , adica pistol semiautomat cu luneta ? Doar unul trebuia . O moneda in fruntea criminalului si era impuscat de la 150 de m direct in moneda .
2
2
si nu folosesc la nimic. Trebuie schimbat secretarul de stat general cu 4 stele Despescu. El e vinovat ca a stiut in fiecare secunda ce se intampla si nu a dat ordine in consecinta. A lasat oamenii sa se descurce cum vor putea. Cu siguranta i se spunea dim minut in minut ce se intampla la Onesti. Stia. Sa i se verifice telefonul e plin de mesaje. Sa se verifice telefonul sefilor de la Bacau si Onesti. Sunt pline de mesaje redirectionate catre Despescu si nu numai. E incompetent la situatiile de criza. La fel a facut si cand a acceptat ca Vasilescu sa se intalneasca cu Pian noaptea la coltul bi
3
2
din greseala in greseala spre distrugerea totala,doctori,ingineri,generali care nu stiu cum ii cheama conduc mai,muie ba handibeli,la pensie degraba si mare
5
1
In sfarsit cineva ia masuri , urmeaza cei de la actiuni speciale care nu sunt pregatiti , negociatorul care nu are nici cea mai mica treaba cu functia pe care o detine si restul unul cate unul.Sa va fie rusine ca purtati uniforma statului
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920