REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeful ANAF, despre protestele sindicalistului Marica: „Mi se cere demisia de către un mafiot”

Şeful ANAF, despre protestele sindicalistului Marica: „Mi se cere demisia de către un mafiot”

Replica API 13 noiembrie 2015 | 00:00 235

Atac de o duritate fără precedent

Atac de o duritate fără precedent

Gelu Ştefan Diaconu

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a organizat pentru ziua de joi, 12 noiembrie, un protest prin care solicită demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu. Ca şi răspuns, Diaconu a spus: „Vasile Marica, veriga de legătură dintre grupurile de interese locale şi câţiva locotenenţi personali ai acestuia speriaţi de gândul că nu-şi mai pot negocia funcţiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF”.

Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF, a menţionat: „Este sub demnitatea mea să vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic, însă am datoria de a explica opiniei publice şi angajaţilor oneşti din ANAF următoarele lucruri: Prezenţa unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezintă doar extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifraudă şi oferă garanţia că promovările nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica şi al găştii acestuia, preocupaţi doar să profite de pe urma unor funcţii publice.

2. Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de direcţiile regionale, acestea având personalitate juridică. Este adevărat că interzicerea organizării examenelor la nivel local, sub supravegherea frăţiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privită cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani paraziteaza sistemul vamal şi fiscal, însă a venit momentul să înţeleagă până şi el că nu mai poate trăi la nesfârşit din şpăgi într-o Românie aflată în plină schimbare de paradigmă.

3. În esenţă, acest personaj nociv pentru tot ce înseamnă reforma administraţiei, un profitor al mişcărilor sindicale oneste, protestează împotriva eliminării nepotismelor şi împotriva oferirii unei oportunităţi reale de promovare angajaţilor ANAF merituoşi, pentru a rămâne în continuare conectat la robinetul banilor murdari. Am deplină încredere în faptul că oamenii de bună credinţă care muncesc zilnic şi contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat în principal în interesul contribuabililor şi secundar în favoarea salariaţilor) nu vor cădea în capcana manipulării intinsa de un personaj lipsit de substanţă profesională, morală şi umană, căţărat fără scrupule pe scara parvenirii sociale”.

Cât despre cererea demisiei, Diaconu a adăugat: „În ce priveşte solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot îmbrăcat în haina sindicalistului preocupat de soarta adevăraţilor funcţionari, am un singur lucru de spus: afirm public că aceasta este la dispoziţia noului prim-ministru la orice oră din zi şi din noapte, aşa cum a fost dintotdeauna. Într-o ţară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituţie fundamentală a statului român”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218