REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şeful ANAF: Un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal

Şeful ANAF: Un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal

Replica API 14 aprilie 2017 | 00:24 512

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, joi, că schema de personal este subdimensionată cu 3.000 de posturi şi că inspectorii fiscali nu pot fi şi consultanţi fiscali, după ce ministrul Finanţelor, Ştefan Viorel, afirmase că, pentru impozitul pe gospodării, s-ar putea apela la aceştia.

"Din punct de vedere al legislaţiei, în momentul de faţă un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese, conform Statutului funcţionarului public", a explicat Bogdan Stan, după ce ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a susţinut, miercuri, că o parte dintre consultanţii fiscali ar putea fi selectaţi dintre angajaţii ai ANAF, scrie mediafax.ro.

Preşedintele ANAF a mai punctat că instituţia are deficit de personal şi nu ar putea să se ocupe şi de serviciile de consultanţă fiscală.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa faca si consultarisi controale si documentatii este prea mult baaaa, abia dovedesc cu bataia de joc ce o fac la verificari ghetii de ei, dar sa-si bata joc cuamenzi peste amenzi stiind ca unele soc. abia mai rezista datorita marilor magazine nici nu-i interesea-za ba te i-au si la sto, daca nu merge de ce nu inchizi, asta fac ei cu mare sarguinta !
0
0
Inspectorul ANAF este un functionar public iar un consultant fiscal este o profesie pe care o exerciti in cadrul unei organizatii agreate de Ministerul Finantelor ...in ceea ce priveste seful ANAF-lui m-am lamurit LOAZA
0
0
Astia sunt din cei care nu stie stanga ce face dreapta.Pai ,ANAF-ul nu este subordonat Ministerului finantelor??Dar asa este cand politica e amestecata si au pus de-o ciorba.
1
0
Asta ar fi culmea ! Sa se controleze singuri inspectorii fiscali care sunt si consultanti fiscali ......
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218