REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeful ANP, plângere la Parchet după sesizările deţinuţilor de la Poarta Albă

Şeful ANP, plângere la Parchet după sesizările deţinuţilor de la Poarta Albă

Replica API 9 iulie 2016 | 00:00 164

Nemulţumiri

Nemulţumiri

Administrația Națională a Penitenciarelor a efectuat un control intern, pe 6 iulie, la Penitenciarul Poarta Albă, după ce deținuții au semnalat niște abuzuri ale angajaților. Ulterior. Cătălin Claudiu Bejan a declarat că un deținut a fost audiat și că a sesizat organele abilitate. Cătălin Claudiu Bejan a prezentat, pe 7 iulie, constatările preliminare în urma controlului intern de la Poarta Albă. Astfel, deținutul a fost audiat, ocazie cu care şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la neacordarea beneficiului liberării condiționate atât de către comisia de propuneri pentru liberare condiţionată din penitenciar, cât și de către instanţa de judecată.

De asemenea, a sesizat aspecte referitoare la conduita profesională și modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către cei doi ofiţeri nominalizaţi. Pentru obiectivitate, au mai fost audiați şi alți deținuți, inclusiv aceia indicați de către Iulian Florin. Deţinuţii asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost forţaţi de către cei doi ofiţeri să declare contrariul celor afirmate de către Iulian Florin, au solicitat în mod expres să fie audiaţi.

Aceştia au declarat în scris că nu au fost exercitate presiuni asupra lor şi nici nu le-au fost promise anumite beneficii. Ca urmare a formulării unei cereri de asigurare a protecţiei, solicitare adresată directorului Penitenciarului Poarta Albă, Iulian Florin a fost transferat la o altă unitate penitenciară, ţinându-se cont de regimul de executare a pedepsei şi de domiciliul său, fiind vorba de Penitenciarul Tulcea.

"Precizez că în cursul zilei de ieri (6 iulie – n.r.)am formulat și am transmis 2 sesizări: una către Avocatul Poporului pentru a fi verificate eventualele abuzuri exercitate asupra deţinutului; cea de-a doua către organele de cercetare penală în vederea verificării veridicităţii afirmaţiilor conform cărora cei doi ofiţeri sunt implicaţi în trafic de substanţe şi obiecte interzise în mediul penitenciar.

Reamintesc faptul că orice deținut poate formula plângeri împotriva unor eventuale abuzuri la: penitenciarul în care execută pedeapsa, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, la judecătorul de supraveghere a privării de libertate sau la organele judiciare. Plângerile pot fi formulate și în scris, iar confidențialitatea corespondenței este un drept respectat în toate unitățile de detenție", a declarat șeful ANP.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218