REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Șeful ANPC: În maximum o săptămână vom veni cu un raport privind explicația scumpirii alimentelor

Șeful ANPC: În maximum o săptămână vom veni cu un raport privind explicația scumpirii alimentelor

Replica API 22 noiembrie 2017 | 00:00 359

Bogdan Pandelică

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, ANSVSA, ANPC și ANAF s-au întâlnit marți pentru a discuta pe tema posibilelor cauze ale scumpirii alimentelor din ultima perioadă, urmând ca, peste o săptămână, instituțiile să vină cu un raport pe care să-l prezinte primului-ministru, a declarat, marți, Bogdan Pandelică, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

"Astăzi (marți — n.r.) am avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii, prezidată de domnul ministru, cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ANSVSA, ANAF și inspecția din cadrul Ministerului Agriculturii. În paralel, Consiliul Concurenței are un demers vizavi de creșterea aceasta a prețurilor. Vom vedea în perioada următoare, fiecare pe culoarul lui de competență, care va fi raportul, legat de unde vine această creștere de prețuri și cât de mult este justificată", a spus Pandelică, în cadrul unor declarații de presă.

Potrivit acestuia, instituțiile menționate vor elabora, în maximum o săptămână, un raport privind explicația acestor scumpiri, care va fi înaintat primului-ministru.

"În maximum o săptămână vom avea o imagine finală, cred că într-o săptămână vom putea forma o părere vizavi de această scumpire și de unde provine ea. Acest raport va fi înaintat primului-ministru și în urma acestor demersuri și în urma raportului vom vedea care va fi soluția, care va trebui să vină efectiv în sprijinul românului, în sprijinul consumatorului", a arătat Pandelică.

El a mai spus că ANPC nu a primit plângeri din partea consumatorilor privind prețurile mari din ultima perioadă.

La rândul său, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat, conform AGERPRES, că instituția pe care o reprezintă a demarat o analiză, la sesizarea Ministerului Agriculturii, pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor în această lună.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
renuntati la acest sport al minciuni, sunteti mana in mana cu ei, probabil mai recuperati, in felul acesta niste bani ptr salariile si pensiile voastre nesimtite la care nu puteti renunta. V-ati obisnuit, untr-un termen extrem de scurt, cu un trai de huzur, de lux si nu va mai puteti cobora in mocirla din care v-ati ridicat candva
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614