REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şeful CA Tarom afirmă: Voi cere să nu mai aducă un străin în fruntea companiei

Şeful CA Tarom afirmă: Voi cere să nu mai aducă un străin în fruntea companiei

Replica API 4 iulie 2013 | 00:00 180

Şeful Consiliului de Administraţie al Tarom, Dan Pascariu, porneşte de la concepţia că un singur expat nu poate reforma din temelii o companie de stat, în cadrul echipei de management privat.

Aşa justifică Pascariu faptul că Christian Heinzmann, CEO-ul Tarom, nu a făcut performanţă în cadrul companiei (aceasta fiind părerea CA-ului). Ca urmare, CA i-a cerut lui Heinzmann scurtarea mandatului cu trei ani, până în noiembrie.

În opinia lui Pascariu, Tarom nu îşi permite însă nici o întreagă echipă de expaţi, în condiţiile în care nu are bani pentru a îi plăti pe aceştia. Acesta a spus chiar că va solicita ca noul CEO, care va urma la conducerea companiei, să nu mai fie un expat. "Atunci când s-a privatizat Petrom, s-a venit cu un desant de expaţi", a mai spus Pascariu. Acesta nu a explicat însă de ce între CEO-ul Tarom şi membrii CA nu a putut exista o înţelegere.

Concret, ce reproşează membrii CA directorului Heinzmann? "La numirea în funcţie a domnului Heinzmann, membrii CA au cerut îngheţarea angajărilor, raţionalizarea achiziţiilor, renegocierea contractelor cu furnizorii, precum şi pregătirea restructurării companiei. Aceste linii directoare adoptate de către membrii CA nu au fost respectate de către domnul Heinzmann, care a permis derularea unei serii de achiziţii şi continuarea angajărilor fără respectarea procedurilor şi fără aprobarea CA", scrie într-un comunicat CA Tarom.

Potrivit lui Pascariu, deşi s-a dispus îngheţarea angajărilor, Heinzmann ar fi adus în companie 40 de noi angajaţi, la departamentul operaţiuni sol.

sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367