REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şeful de post care a salvat un hoţ de la moarte, propus poliţistul anului

Şeful de post care a salvat un hoţ de la moarte, propus poliţistul anului

Replica API 6 martie 2013 | 00:00 509

Robert Sârbu: "Ne implora să îl ajutăm"

Robert Sârbu: "Ne implora să îl ajutăm"

Poliţistul cowboy de la Bărăganu, Robert Sârbu, care s-a făcut remarcat prin dăruire profesională, a intrat şi în "vizorul" superiorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, care au hotărât că merită să fie răsplătit. În cadrul unui eveniment organizat pentru pensionarea a doi poliţişti de succes, tânărul şef de post a fost propus poliţistul anului de către reprezentanţii IPJ.

De remarcat este faptul că tânărul poliţist, de numai 27 de ani, a ales calul în detrimentul maşinii, făcând ordine în localitate şi punând hoţii pe fugă. Ultima sa faptă de ispravă a fost când şi-a riscat viaţa, intrând după un hoţ de conducte, ce era acoperit de pământ. "Este un agent, care sper să fie un al doilea Datcu (Paraschiv Datcu, fostul şef de post de la Tuzla - n.r.), foarte tânăr, cel mai tânăr şef de post din Constanţa, şef de post cowboy, cum a fost numit. În afară de faptul că a avut acea intervenţie deosebită, este un om care, într-un timp foarte scurt, a făcut linişte într-o comună cu situaţie operativă deosebită, deja este foarte respectat de cetăţeni, de primar. Peste puţin timp va veni ziua Poliţiei şi pentru faptul că a dat dovadă de un mare act de eroism, nu că a salvat un om, dar şi-a riscat viaţa. Era o groapă de aproximativ 4 - 5 metri, a mers printr-un tunel pe coate... Ştiţi ce a spus el? Că ştia că amărâtul ăla are copii, că nu a plecat să fure fier vechi din pricina unei vieţi bune. Ne-am îngrozit când au fost cei de la ANIF şi au văzut cât de repede putea să cadă acel mal. Puteam vorbi de domnul agent la timpul trecut. Vreau să-l propun pentru ziua Poliţiei ca poliţistul anului!", a declarat Adrian Rapotan, şeful împuternicit al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Sportiv de performanţă, fost boxer, Robert Sârbu are multe calităţi pe care nu se fereşte să le pună în practică, infracţionalitatea scăzând drastic la Bărăganu, de când a venit la cârma Poliţiei din localitate. "Mă bucură foarte mult acest lucru, că am fost propus poliţistul anului. Mă bucur că faptele mele au fost văzute. Văd acest lucru ca pe o recompensă şi acest lucru o să mă impulsioneze. Domnul Datcu (Paraschiv Datcu - n.r.) a fost pentru mine un model, am avut onoarea să lucrez alături de dânsul şi m-aş bucura nespus să-i calc pe urme", a spus Robert Sârbu.

"Ne implora să-l ajutăm, nu am putut să nu intru"

Omul legii a relatat cum s-a desfăşurat evenimentul cu hoţii de conducte, când unul dintre ei a fost îngropat de un mal de pământ. "Am fost informaţi că nişte hoţi sustrag fier dintr-o conductă ANIF. Ajunşi la faţa locului, datele problemei s-au schimbat şi ne-am dat seama că trebuie să recuperăm un om, care era prins sub un mal de pământ. Am intrat acolo, am vorbit cu el, era conştient şi ne implora să îl ajutăm. Gândindu-mă că poate a făcut acest lucru din sărăcie, m-a împins să intru şi să-mi risc viaţa. Am reuşit să-l scot la suprafaţă, iar asta a fost pentru mine o satisfacţie deosebită. Atât şeful meu cât şi domnii de la Pompieri au spus că nu este bine să intru, întrucât am încălcat toate normele de protecţie a muncii. Au intrat şi cei doi băieţi de la pompieri cu mine, dar nu au mers până la persoana respectivă", a declarat Robert Sârbu, şeful de post de la Bărăganu. Acesta este de loc din Craiova, orăşean, care a ales să urmeze firul carierei, în cele din urmă ajungând la sat, la Bărăganu. Spune că îi place foarte mult ceea ce face şi că îşi va face datoria oriunde este nevoie. "Dobrogea este total diferită de Oltenia, aici am întâlnit turci, tătari, etnii diferite, pe care la Craiova nu am avut onoarea să le întâlnesc, îi ştiam doar din cărţile de istorie. Nu ştiu dacă pot spune că sunt acel cowboy, dar lumea m-a iubit de la început, le-am explicat oamenilor că de când am venit eu vreau să facem în aşa fel încât să aducem liniştea. Pot spune că am reuşit, furturile s-au redus chiar cu 80%", a mai spus tânărul poliţist.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614