REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şeful DGA Constanţa: "Done ar trebui arestat, aşa ar fi normal"

Şeful DGA Constanţa: "Done ar trebui arestat, aşa ar fi normal"

Replica API 5 iulie 2011 | 00:00 125

Contrabandistul de la Dovi, călcat din nou de mascaţi

Contrabandistul de la Dovi, călcat din nou de mascaţi

Ofiţerii DGA care au descins, ieri, la 18 firme din Constanţa, principalul vizat fiind afaceristul Viorel Done, cercetat de ani de zile pentru contrabandă şi evaziune fiscală. Acţiunea în forţă a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosarul deschis în urmă cu un an, când afaceristul a şi fost arestat, după ce în depozitele sale s-au găsit mărfuri de contrabandă în cantităţi industriale.

De această dată, oamenii legii au "capturat" 2350 de pachete de ţigări fără timbru sau cu timbru din Republica Moldova, 29.100 lei, 200 dolari şi 50 de euro, sume de bani provenite din contrabandă. Per total, de-a lungul timpului, oamenii legii au confiscat de la Done alcool şi ţigări de contrabandă în valoare de sute de mii de euro, însă afaceristul reuşea să-şi refacă stocul, de fiecare dată, fără prea mari emoţii. Aşa s-a ajuns în situaţia ca descinderile la firmele lui Done (pentru cei care au lapsus - amintim celebrul magazin Dovi) să fie la fel de previzibile ca eclipsele de soare, fără ca acesta să păţească, niciodată, nimic. Situaţia a devenit însă inacceptabilă până şi pentru şefii poliţiei, mai ales dacă ţinem cont de faptul că procurorii au ezitat să mai ceară ajutorul Poliţiei Economice din cadrul IPJ Constanţa şi au apelat direct la DGA, din motive care pot lăsa loc de interpretări. Potrivit şefului DGA Constanţa, comisarul şef Camil Manea, marfa confiscată ieri a fost descoperită doar la 2 dintre societăţi, iar la celelalte nu s-a găsit nimic. "Acţiunea vizează un dosar mai vechi, din 2010, de evaziune fiscală şi contrabandă, care îl vizează direct pe afaceristul Viorel Done. Probabil procurorii îl vor duce din nou în instanţă, cu propunere de arestare preventivă, iar de data asta ar trebui să fie arestat din nou şi să nu mai fie eliberat. Cel puţin aşa ar trebui, aşa ar fi normal", ne-a declarat şeful DGA Constanţa.

Daniel ALBU, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367