REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeful diplomaţiei UE critică lista Rusiei cu „state neprietenoase“

Şeful diplomaţiei UE critică lista Rusiei cu „state neprietenoase“

Replica API 18 mai 2021 | 13:09 828

Decizia Rusiei de a clasifica Statele Unite şi Republica Cehă ca state ''neprietenoase'' nu este justificată în opinia şefului diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, relatează dpa, citată de Agerpres.

Josep Borrell

În declaraţii făcute sâmbătă seara la Bruxelles, Borrell a declarat că UE deplânge acuzaţiile Moscovei privind ''acţiuni neprietenoase'' comise împotriva Rusiei.

''Cerem Rusiei să-şi revizuiască decizia pentru a evita o nouă deteriorare a relaţiei noastre care este deja tensionată. UE va continua să îşi coordoneze poziţia cu partenerii săi'', a spus responsabilul UE.

''Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Republica Cehă, membră a UE, şi cu SUA şi cerem Rusiei să respecte pe deplin Convenţia de la Viena", a adăugat Borrell.

Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, conform unui ordin executiv publicat de portalul oficial rusesc de informaţii juridice, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova şi statele occidentale, notează TASS, Reuters şi AFP.

"Se aprobă lista ataşată cu state străine care comit acţiuni neprietenoase împotriva Federaţiei Ruse, a cetăţenilor Federaţiei Ruse sau a persoanelor juridice ruse", se spune în document.

Lista include doar două ţări - Statele Unite şi Republica Cehă - faţă de care se vor aplica măsuri în conformitate cu decretul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 23 aprilie, potrivit TASS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218