REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
22.9° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Șeful DNA Constanța Mihai Alexandru Stanciu: Din toamnă sperăm să ne mutăm în sediu nou

Șeful DNA Constanța Mihai Alexandru Stanciu: Din toamnă sperăm să ne mutăm în sediu nou

Virgil STOIAN 22 iunie 2024 | 00:00 3776

Consiliul Local se întrunește în ședință ordinară pe 27 iunie 2024. Printre proiectele de pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 268/2024 pentru modificarea HCL nr. 197/2024 privind trecerea imobilului – teren în suprafață de 933 mp. (valoarea de inventar 1.058.864.40 lei) situat în municipiul Constanța, strada Griviței nr. 44, din domeniul privat al municipiului Constanța în domeniul privat al statului în vederea constituirii unui drept de administrare în favoarea Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța. Reporterii Replica au vorbit cu șeful DNA Constanța, Mihai Stanciu, care a declarat că pe acel teren urmează să fie construit noul sediu al DNA Constanța.

seful DNA Constanta Mihai Alexandru Stanciu: Din toamna speram sa ne mutam in sediu nou
Pentru că proiectul construirii unui nou sediu poate dura câțiva ani buni, temporar, DNA Constanța se va muta într-o altă clădire, în acest moment fiind în curs o procedură de închiriere: „Discuția este între Guvern și Primărie, era o problemă cu cine trebuia să plătească valoarea terenului. Dintr-o eroare, trecerea din domeniul privat al UAT Constanța în domeniul privat al Guvernului se face cu plata valorii de inventar, doar că Primăria ne-a pus pe noi să plătim. Avem două proceduri, una mai de lungă durată cu luarea terenului în administrare de la guvern, primăria nu are cum să ni-l dea nouă. După aceea o să vorbim cu CNI,  semnăm un contract să ridicăm un imobil. Dar până atunci, în paralel, am făcut și o procedură de închiriere care în principiu e finalizată dar să vedem dacă ne înțelegem. S-au depus ofertele, s-au evaluat, și acum suntem încă în procedură, încă nu e finalizată procedura. Cred că prin toamnă ne-am putea muta în noul sediu“, a declarat Mihai Stanciu, pentru Replica.

seful DNA Constanta Mihai Alexandru Stanciu: Din toamna speram sa ne mutam in sediu nouProiectul de hotărâre

Istoria hidroaviației româneşti a început la Constanța

Imobilul unde s-a scris o pagină importantă din istoria hidroaviaţiei româneşti, la Constanța, nu mai aminteşte cu nimic de locul unde, în anul 1925, unde a fost construit primul hidroavion românesc, „GETTA”, de către inginerul Radu A. Stoika, diplomat în construcții aeronautice și navale la Paris, director al Societății de Transport Constanța (STC), cu sprijinul material al lui George I. Georgescu, proprietarul STC.

seful DNA Constanta Mihai Alexandru Stanciu: Din toamna speram sa ne mutam in sediu nou

La câțiva ani după Revoluție, pe fațada clădirii a fost montat un ansamblu comemorativ care a fost mutat de către membrii Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA)  Constanța și reprezentanții Muzeului Marinei Române, în parcul Muzeului Marinei, de pe strada Traian, unde se află și acum.

seful DNA Constanta Mihai Alexandru Stanciu: Din toamna speram sa ne mutam in sediu nou

Ulterior, clădirea a schimbat mai mulţi proprietari, găzduind o țesătorie şi un cămin de fete. Sunt zeci de ani de când imobilul este lăsat la mila sorţii, pentru că proprietarul nu s-a preocupat deloc de reabilitarea imobilului și îngrădirea spațiului.

seful DNA Constanta Mihai Alexandru Stanciu: Din toamna speram sa ne mutam in sediu nou

A fost emisă o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a impus supraimpozitării clădirii cu 500%, ca urmare a acestui fapt, dar atitudinea proprietarilor a rămas neschimbată, chiar şi în urma impozitării, iar imobilul care trebuia, poate, să fie un monument istoric, continuă să fie un focar de infecţie care repugnă trecătorilor.

seful DNA Constanta Mihai Alexandru Stanciu: Din toamna speram sa ne mutam in sediu nou

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510