REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şeful DNA Constanţa: O comisie rogatorie de la Bucureşti a audiat mai mulţi constănţeni în dosarul referendumului

Şeful DNA Constanţa: O comisie rogatorie de la Bucureşti a audiat mai mulţi constănţeni în dosarul referendumului

Replica API 20 septembrie 2012 | 00:00 136

Vezi video cu declaraţiile câtorva constănţeni audiaţi! Au votat în Vrancea

Vezi video cu declaraţiile câtorva constănţeni audiaţi! Au votat în Vrancea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Teritorială Constanţa vor audia azi şi în zilele următoare mai mulţi martori în dosarul referendumului. DNA a citat un număr de 50 de oameni, iar până în acest moment au fost audiate 20 de persoane.

Procurorii DNA s-au pus pe treabă. Ei au luat la puricat mai mulţi constănţeni care se presupune că şi-ar fi exercitat dreptul la vot la Referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, în mod ilegal. "Avem o comisie rogatorie de la Bucureşti şi audiează mai mulţi oameni. Este vorba despre mai multe persoane din dosarul referendumului. Noi am citat 50 de persoane, iar acestea sunt audiate, în funcţie de cum ajung la sediul nostru. Până acum ştiu că au fost audiate 5 persoane", a declarat, pentru "Replica", procurorul Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa.

Cei audiaţi spun că au fost chemaţi să explice de ce au votat în localitatea vrânceană Lepşa. Constănţenii susţin că deţin casă de vacanţă acolo şi şi-au exercitat votatul în mod legal. Potrivit declaraţiilor lor, au fost nevoiţi să dea şi o probă grafologică.

Oamenii care s-au prezentat joi la DNA Constanţa erau speriaţi şi nu ştiau de ce au fost citaţi. Unii dintre ei sunt persoane în vârstă, pensionari şi nu au mai dat ochii niciodată cu procurorii. Oamenii au declarat că au case de vacanţă în localitatea Lepşa, din Vrancea şi în fiecare vară îşi mută domiciliul. "Avem casă de vacanţă la Lepşa şi stăm acolo. Doar iarna venim la Constanţa. Vreau să vă spun că stătea lumea acolo la coadă pentru a vota, stăteau şi câte o oră. Era foarte multă lume, erau constănţeni, brăileni, gălăţeni" a declarat Gheorghe Mărioara. Femeia a declarat în faţa procurorilor că semnătura de pe buletinul de vot îi aparţine şi, pentru a se convinge de spusele acesteia, i-a fost luată o probă grafologică. Această procedură a fost folosită la toţi cei audiaţi. "M-au întrebat dacă-mi recunosc semnătura, dacă am votat acolo şi mi s-a luat probă grafologică", a mai spus femeia. "Am votat la Lepşa. Eram în vacanţă. M-a surprins citaţia, pentru că m-am dus la vot ca orice cetăţean. Am votat cu buletinul, cu semnătură pe listele suplimentare. Nimic altceva. Nu am făcut nimic ilegal, am făcut totul conform constituţiei", a spus Marilena Ciurcă.

Vom reveni cu detalii.

Mirela Sorina PASCAL

Vezi declaraţii la secţiunea VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614