REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şeful IGPR a dat de pământ cu Catană, Nicolae de la Cernavodă şi Colidiuc

Şeful IGPR a dat de pământ cu Catană, Nicolae de la Cernavodă şi Colidiuc

Replica API 9 iulie 2011 | 00:00 180

Aflat la Constanţa,

Aflat la Constanţa,

În cadrul conferinţei de presă în care şeful IGPR, Liviu Popa, a "uns" noua conducere a IPJ - pe Valentin Burlacu şi pe Camil Manea -, în faţa presei au fost inevitabile discuţiile referitoare la vechea conducere, respectiv a comisarului-şef Dumitru Catană, pensionat recent. "Sper ca noua conducere să aducă o stare de normalitate în poliţia constănţeană. Normalitatea este dată, în primul rând, de firescul activităţii pe care o desfăşurăm. Nu era normal ca inspector-şef, în Constanţa, să fie un om care nu a fost poliţist o zi înainte de a fi inspector-şef. Atitudinea unui inspector-şef trebuie să fie una a unui bun cunoscător a problemelor din anumite zone. Din păcate, la domnul Dumitru Catană nu am avut această stare de lucru, iar din această cauză, au apărut multe probleme, pe fondul lipsei de coeziune în colectivul din poliţia constănţeană. Trebuie să recunoaştem că acea formă de manifestare a "bisericuţelor" din poliţie a fost evidentă la Constanţa. Vreau să cred că de această dată am avut mână bună şi actuala conducere va sta mai mult de 5 ani. Domnul Catană a venit, din punctul meu de vedere, într-un loc unde nu prea ştia cu ce se mănâncă. A fost o perioadă care nu a fost gestionată foarte bine, iar asta a născut o serie de probleme", a declarat Liviu Popa.

În cadrul aceleiaşi discuţii, şeful IGPR a explicat şi situaţia creată în cazul comisarului-şef Emilian Nicolae, şeful Poliţiei Cernavodă, care a fost demis, dar a rămas în funcţie. "Au fost mai multe sesizări de la Cernavodă, unele s-au discutat la nivel de IPJ şi erau de competenţa Inspectoratului. Am dispus un control acolo, s-au constatat câteva încălcări de natură disciplinară din partea şefului poliţiei de acolo, am solicitat consultarea comisiei de disciplină a Inspectoratului General, care a aplicat măsura disciplinară a destituirii din funcţie, iar eu am menţinut această măsură, pe baza materialelor care mi-au fost prezentate. Însă, ca în orice stat de drept, oricine se află într-o aşa situaţie încearcă să profite şi atacă în instanţă, instanţa a suspendat deocamdată actul prin care el a fost destituit din funcţie. Desigur, nu ne rămâne decât să respectăm, dar, chiar dacă acum poate îmi atrag şi înjurături, dar ne lovim cu astfel de cazuri destul de des, în care luăm măsuri disciplinare împotriva unor colegi, iar instanţele de judecată admit cu o mare uşurinţă tot felul de cereri ale acestor oameni. Cred că managementul Poliţiei trebuie să-l facă Poliţia. Îmi vine greu să o spun, dar sunt prea multe situaţii în care se obţin prea uşor suspendări ale unor acte administrative, ceea ce înseamnă că nu noi conducem Poliţia, ci o conduce altcineva", a precizat Liviu Popa.

"Îl invit pe Colidiuc să facă un curs de dans"

De remarcat că într-o astfel de situaţie se regăseşte şi fostul adjunct al IPJ, Dorin Colidiuc, destituit din funcţie anul trecut. El a atacat pe contencios administrativ actul prin care a fost demis, actualmente dosarul său fiind pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Şeful IGPR a ţinut să "lămurească" şi cazul acestuia. "Domnului Colidiuc îi recomand să îşi vadă de treaba lui. Nu a câştigat până acum. Îl invit să meargă înainte, acolo unde este, şi să spună mulţam. Să fie bine-sănătos. Probabil a greşit paşii de dans, îl invit să meargă la un curs de dans. Chiar dacă ar câştiga procesul, cât sunt eu aici, nu se va mai întoarce", a mai declarat Popa. Facem precizarea că Dorin Colidiuc a făcut şi obiectul unui dosar extrem de interesant, alături de alte persoane, unele dintre ele dovedite ca fiind certate cu legea.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367