3.4° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
3.4° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Şeful IGPR, despre achiziţia de BMW-uri: Speculaţiile unor reprezentanţi sindicali, total nefondate

Alina FAT 26 septembrie 2022 478

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că sunt 'nefondate' şi 'aduse în discuţie cu rea-credinţă' criticile din spaţiul public privind achiziţia a 100 de autospeciale BMW ce vor intra în dotarea Poliţiei.

"Este clar că speculaţiile din spaţiul public ale unor reprezentanţi sindicali sunt total nefondate şi aduse în discuţie cu rea-credinţă, astfel încât să aducă grave prejudicii de imagine instituţiei şi menite să ştirbească din încrederea cetăţenilor în Poliţia Română", a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

El a precizat că procedurile de achiziţie publică respectă principiile oportunităţii, legalităţii şi transparenţei şi că, în orice moment, toate documentele pot fi puse la dispoziţia instituţiilor abilitate, pentru verificare.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

"La fiecare achiziţie pe care a făcut-o Poliţia Română, fie ca vorbim de maşini, de armament, au existat contestatari care au aruncat în spaţiul public informaţii false sau trunchiate, suspiciuni şi teorii ale conspiraţiei. De fiecare dată s-a dovedit contrariul acestor speculaţii, demonstrându-se legalitatea acestor achiziţii. Astăzi au fost în discuţie maşinile BMW. Dacă licitaţia era câştigată de un alt producător, cu certitudine erau aceleaşi voci care criticau achiziţia respectivă", a mai spus Benone Matei, scrie Agerpres.

La finalul conferinţei, inspectorul general a transmis că IGPR va continua să fie transparent şi să implementeze planurile de management, pentru sporirea performanţei în activităţile curente ale poliţiştilor.

"Vă asigur că nu ne vom lăsa intimidaţi de încercările de discreditare, din păcate, din ce în ce mai frecvente, dintr-un singur motiv: siguranţa cetăţenilor şi îndeplinirea misiunilor noastre legale nu sunt facultative pentru Poliţia Română", a precizat Matei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359