REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeful învăţământului constănţean: elevii care se îmbată la baluri sunt responsabilitatea părinţilor

Şeful învăţământului constănţean: elevii care se îmbată la baluri sunt responsabilitatea părinţilor

Replica API 15 octombrie 2014 | 00:17 162

ISJ Constanţa „spală” ruşinea liceelor şi a directorilor

ISJ Constanţa „spală” ruşinea liceelor şi a directorilor

„Am găsit-o în stare generală influenţată de consumul excesiv de alcool, dar conştientă”, a declarat Ştefania Mărunţoiu, medic SMURD Constanţa. Unul dintre petrecăreţi a fost găsit zăcând pe iarbă, iar trecătorii au sunat la 112. Şi nu au fost singurii care au băut fără limită. Mai mulţi colegi de-ai lor abia se ţineau pe picioare după ce au plecat din club. Din câte se pare, elevii băuţi ar fi de la liceele Mircea, Ovidius şi Traian. Despre această situaţie, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, Răducu Popescu, a explicat că instituţia nu poate şi nici nu are ca obligaţie monitorizarea elevilor după programul şcolar, situaţie în care singurii responsabili sunt părinţii. De altfel, inspectorul general are şi o explicaţie pentru faptul că minorii ajung în comă alcoolică la diverse evenimente. „O persoană se ocupă de organizarea acestor petreceri, neavând sprijinul unităţii şcolare, al directorului, al Inspectoratului, aşa cum se întâmpla, când directorii alergau, lucru care nu se mai întâmplă acum. Observ mijloace de a-şi mediatiza oferta prin reţele de socializare. Responsabilitatea este în totalitate a părinţilor. Datoria noastră este de a-i conştientiza pe părinţi de riscurile la care se expun copiii dânşilor, participând la aceste evenimente, organizate nu ştiu de cine. Nu suntem noi cei care trebuie să controlăm ce se întâmplă cu copiii, unde se duc sau dacă consumă sau nu alcool. Îi informăm, îi protejăm, nu permitem comercializarea biletelor în unităţile şcolare, nu promovăm astfel de evenimente”, a precizat inspectorul general, în ciuda faptului că e de notorietate faptul că bilete se comercializează şi în licee, organizatorii balurilor apelând în acest sens chiar la unii dintre elevi.

Ce face Poliţia?

Între timp, poliţiştii constănţeni au demarat verificările pentru a stabili împrejurările în care s-au desfăşurat evenimentele. Aceştia urmează să stabilească cine se face vinovat de vânzarea băuturilor alcoolice dar şi locul unde au fost consumate, verificaţi fiind atât organizatorii, locul gazdă, dar şi personalul angajat.

Marius VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218