REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şeful IPJ, Burlacu, nu uită de unde a plecat

Şeful IPJ, Burlacu, nu uită de unde a plecat

Replica API 3 septembrie 2011 | 00:00 140

Poliţia Medgidia îşi va reabilita sediul

Poliţia Medgidia îşi va reabilita sediul

Starea jalnică în care se află sediul Poliţiei Medgidia i-a atras atenţia atât de tare inspectorului-şef al IPJ, Valentin Burlacu, încât s-a deplasat personal să vadă de unde şi cum se va face rost de bani pentru reabilitarea acestuia. Potrivit şefului IPJ, fost angajat al Poliţiei Medgidia, degradarea clădirii a început cu foarte mult timp, însă nimeni nu a luat nici o măsură pentru a o repara. "Nu înţeleg pentru ce mă agit singur? Chiar nu ştiu de ce trebuie să merg eu personal, atâta timp cât situaţia este aceeaşi de mai mult timp. La Poliţia Medgidia, geamurile sunt din 1960, acoperişul la fel. De multe ori plouă înăuntru. A trebuit să vin eu acum să caut soluţii. Oare numai în timpul mandatului meu a plouat înăuntru? Cred că oricum mă agit singur. Trebuie să mă zbat să facem rost de bani pentru reparaţii", ne-a declarat Valentin Burlacu. Întrebat de unde va face rost de fondurile necesare, şeful IPJ ne-a declarat că, pentru moment, există promisiuni. "Am primit mai multe promisiuni de la Primăria Medgidia şi de la Consiliul Local. Avem sprijinul autorităţilor. Momentan vom sta de vorbă, să vedem de câţi bani avem nevoie, pentru a primi finanţare, pentru că de investit, noi nu putem investi, doar se cunoaşte situaţia bugetului MAI în perioada aceasta de criză", ne-a mai declarat Burlacu.

Birouri în locul celulelor pentru arestaţi

La rândul său, comandantul Poliţiei Medgidia, comisarul-şef Vasile Dăogaru, susţine ideea reparaţiilor. "Este vai de mama noastră. E vorba de o clădire veche, cu geamuri de pe vremea lui Papură Vodă, care nici nu se mai închid, pereţii sunt vopsiţi exact ca pe vremea când bunica dădea brâul cu vopsea iar băile sunt vechi, nu au nici faianţă măcar. Cei de la IGP au făcut un studiu de fezabilitate acum 2 ani, ne-au aprobat vreo 2 miliarde lei vechi pe vremea aceea, nu ne-au mai dat nimic, pentru că au fost blocate fondurile. Acum să vedem cum o să facem, avem de făcut modificări. În locul arestului, pe care l-am desfiinţat acum 3 ani, vrem să facem birouri pentru poliţişti. Avem de lucru", ne-a declarat Vasile Dăogaru.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218