REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şeful Oficiului de Cadastru, căutat la serviciu cu mandatul de aducere la audieri

Şeful Oficiului de Cadastru, căutat la serviciu cu mandatul de aducere la audieri

Replica API 7 decembrie 2011 | 00:00 124

Stere Sponte şi George Măndilă, puşi sub învinuire pentru complicitate la fals

Stere Sponte şi George Măndilă, puşi sub învinuire pentru complicitate la fals

Primarul comunei din Mircea Vodă, Dumitru Dedu, a contestat măsura procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care s-a dispus interdicţia de a părăsi localitatea. În cursul zilei de ieri, magistraţii au respins cererea primarului, prin urmare acesta are, de vinerea trecută, interdicţie să plece din Mircea Vodă, mai puţin în zilele de luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 8.00-9.00, când trebuie să se deplaseze la Poliţia Cernavodă, pentru controlul judiciar. În dosarul deschis pe numele lui Dedu sunt cercetaţi şi şeful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Stere Sponte, precum şi George Măndilă, fost reprezentant al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) la Constanţa. Împotriva acestora a început urmărirea penală, sub acuzaţia de "complicitate" la fals.

Reamintim că dosarul deschis pe numele primarului din Mircea Vodă (nu este singurul dosar, în plus, acesta este trimis în judecată şi de DNA - n.r.) face referire la parcele de teren care au început să fie retrocedate, fără a se lua însă în seamă faptul că pe suprafaţa respectivă SC Fruvimed avea investiţii. Atât primarul, dar şi Sponte şi Măndilă au semnat documente din care reiese că terenul este liber şi poate fi retrocedat către cetăţenii care au drepturi în acest sens, fiind întocmită şi delimitarea necesară acţiunii. Numai că, susţin procurorii, pe teren (în suprafaţă de 300 de hectare) Fruvimed avea investiţii (viţă de vie care urma să fie replantată), iar în acest mod societăţii i-a fost încălcat, abuziv, dreptul la despăgubire. Aceasta este situaţia pe scurt, în realitate dosarul fiind mult mai complex, cu documente depuse de Fruvimed prin care se atestă că ADS îşi dăduse acordul pentru continuarea investiţiilor. Conform surselor noastre, inclusiv ADS - comisia de la Bucureşti a sesizat că la Constanţa au fost întocmite acte în fals, pentru ca terenurile să fie retrocedate. Referitor la acest dosar, George Măndilă spune că a dat declaraţii la Parchet, dar că nu se aştepta să fie pus sub învinuire, întrucât a semnat pe respectivele documente la fel cum au făcut toţi membrii Comisiei locale prin care se constata că terenul este liber şi poate fi retrocedat. "Comisia locală trebuia să urmărească pe fiecare parcelă ce este. Nu era treaba ADS să vadă în teren dacă urma să se planteze viţă de vie sau dacă ea mai există. Ulterior, am sesizat că lucrurile ar sta altfel decât în documentele întocmite de comisia a cărui preşedinte este primarul din Mircea Vodă", a spus Măndilă. În ceea ce-l priveşte pe Stere Sponte, de a cărui semnătură a depins delimitarea parcelelor în vederea retrocedării, acesta nu s-a prezentat la Parchet, transmiţând procurorului de caz că se află în Asia, spun sursele noastre. Întrucât pe numele lui a fost emis mandat de aducere la Parchet, pentru a fi audiat, poliţiştii s-au deplasat la locuinţa lui Stere Sponte, dar şi la locul de muncă al acestuia, au spus angajaţii Oficiului de Cadastru.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614