REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şeful Poliţiei Cernavodă a fost demis din funcţie

Şeful Poliţiei Cernavodă a fost demis din funcţie

Replica API 7 mai 2011 | 00:00 147

Emilian Nicolae contestă măsura

Emilian Nicolae contestă măsura

Şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae, a fost demis din funcţie, vineri, însă numai teoretic. Practic, el a rămas la comandă. După ce un control al IGPR a stabilit că Nicolae se face "vinovat" pentru neglijenţă în îndeplinirea unor atribuţii în serviciu, el a fost mutat pe o funcţie inferioară. Poliţistul susţine că sunt persoane în Cernavodă care îl vor schimbat din funcţie, întrucât şi-a păstrat verticalitatea şi şi-a respectat funcţia şi uniforma, devenind astfel incomod pentru unele personalităţi. Însă unele surse neoficiale susţin că Emilian Nicolae a fost reclamat de mai multe ori la IGPR, dar şi la minister, de către mai multe persoane care l-au reclamat că îşi ia "partea" de la infractorii din oraş, care sunt, în mare parte "peşti" şi hoţi.

Ce spune IPJ despre demiterea din funcţie

"Emilian Nicolae a fost sancţionat cu mutare pe o funcţie inferioară, ceea ce înseamnă că a fost demis din funcţia de conducere. Numai că, potrivit legii, el are dreptul să conteste măsura luată împotriva sa, ceea ce a şi făcut. Numai că, până la soluţionarea contestaţiei, se suspendă executarea sancţiunii aplicată, ceea ce înseamnă că va mai rămâne la comandă o perioadă, până se va finaliza contestaţia", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. Şeful Poliţiei Cernavodă susţine că nu se simte vinovat pentru nici o neregulă descoperită. Mai mult, el consideră că imaginea i-a fost şifonată de cei care îi vor răul. "Cum credeţi că m-am simţit eu când mama mea, care e bătrână şi are numai câteva clase, a aflat de la alţii că eu aş fi peşte sau hoţ? Eu zic să nu ne grăbim, să se facă anchetă întâi. Am fost făcut în presă în toate felurile. Dacă mă sună cei de la OTV, nici nu le mai răspund. Au zis o dată că vor face în aşa fel să fiu arestat", ne-a declarat şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae. Însă surse care au preferat să-şi păstreze anonimatul susţin altceva: "Este plin de bani, full. Am auzit că îşi ia partea de la hoţi. Infractorii merg şi cotizează la el. Dar, pe de altă parte, este un poliţist destul de bun", spun sursele.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218