REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Şeful Poliţiei jud. Constanţa este inginer mecanic

Şeful Poliţiei jud. Constanţa este inginer mecanic

Replica API 9 aprilie 2013 | 00:00 559

Constantin Dancu îşi pune oamenii pe funcţii: Ciprian Sobaru la Rutieră, urmează Tudorel Dogaru la mascaţi - video!

Constantin Dancu îşi pune oamenii pe funcţii: Ciprian Sobaru la Rutieră, urmează Tudorel Dogaru la mascaţi - video!

Începând de luni, 8 aprilie 2013, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa are un nou şef, în persoana lui Constantin Dancu, până la data menţionată şef al Serviciului Rutier. "Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, (...) comisar-şef de poliţie Dancu Constantin a fost împuternicit, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să exercite atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Constanţa, pe o perioadă de şase luni", se arată într-un comunicat al ministerului. Constantin Dancu preia astfel atribuţiile îndeplinite, interimar, de comisarul şef Adrian Rapotan, începând din luna decembrie a anului trecut, atunci când Valentin Burlacu a solicitat să se întoarcă la DNA.

În ultimele săptămâni, dacă nu chiar luni, s-a dus o luptă mută pentru scaunul de şef al IPJ Constanţa, existând chiar şi varianta ca funcţia să fie ocupată, din nou, de cineva din afara judeţului. Exista şi posibilitatea ca lui Adrian Rapotan să îi fie prelungit mandatul de şef interimar, ori să fie organizat un concurs. A fost să fie însă Constantin Dancu, iar cu această ocazie este marcată o premieră - dacă nu cumva omitem vreun inspector şef care s-a perindat vreodată pe la Constanţa - la nivelul IPJ: noul şef este inginer! Comisarul şef Constantin Dancu are 52 de ani, a absolvit Facultatea de Mecanică a Universităţi Braşov şi cea de Drept a Universităţii Ovidius. Este în Poliţie din 1991, deţinând funcţia de şef Birou Poliţie Rutieră şi adjunct al Secţiei 1 Poliţie, iar din 2005 - "nemuritor" la conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. După cum singur recunoaşte, Dancu îşi dorea să ajungă la conducerea IPJ din... 1991, adică fix de când a devenit angajat al MAI. Pentru a marca premiera înregistrată odată cu numirea inginerului Dancu în fruntea Poliţiei Constanţa, îi amintim pe toţi cei care au condus IPJ, din 1990 şi până în prezent, cu menţiunea că îi vom pomeni doar pe cei care au şi susţinut un concurs în vederea ocupării postului de comandant: 1990-1991 - colonel Ion Ciucur, 1991-1993 - colonel Constantin Buzoianu, 1993-1995 - general maior Ionel Arghiroiu, 1995-1997 - general maior Gheorghe Florea, 1997-2001 - general maior Ion Cârlig, 2001-2005 - chestor de poliţie Traian Jipa, 2005-2007 - comisar şef de poliţie Victor Popescu, 2007-2008 - chestor de poliţie Vasile Mircea Bârgoz, 2008-2010 - comisar şef de poliţie Aurelian Zaheu, 2010-2011 - comisar şef de poliţie Dumitru Catană, 2011-2012 - comisar şef de poliţie Valentin Burlacu. Dintre aceştia, ţinem să atragem atenţia asupra lui Dumitru Catană, care este marinar la bază, apoi a intrat în Ministerul Transporturilor, iar ulterior la Interne, unde se regăseşte şi în prezent, fiind consilier al ministrului.

Primele declaraţii ale lui Dancu, din postura de şef al IPJ

Numirea de ieri a lui Constantin Dancu pe postul de şef al IPJ Constanţa "coincide" cu intrarea în concediu a lui Adrian Rapotan. Tot ieri, a fost nominalizat şi un înlocuitor al lui Dancu la conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere: subcomisarul Ciprian Sobaru. Ca tabloul de şefi de la Rutieră să fie complet, amintim şi faptul că, nu peste mult timp, vom afla şi rezultatul concursului pentru conducerea Serviciului pentru Acţiuni Speciale (cunoscut ca DIAS). Concursul a fost lansat după pensionarea lui Emanoil Moraru, iar la examen s-au înscris adjunctul serviciului, Adrian Cerneagă, şi Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanţa. În contextul actual, nu ar fi absolut nici o mirare ca Dogaru să devină, în scurt timp, şef al mascaţilor. Trecem peste aceste mici detalii şi ajungem la declaraţiile făcute, ieri, imediat după numirea la conducerea IPJ, de Constantin Dancu: "Este o perioadă în care eu trebuie să văd cât pot să fac şi aşa voi face. Mi se pare corect să mă documentez cu privire la ce este de făcut în noua muncă. Eu nu sunt din afara Inspectoratului, dar sunt multe chestii pe care nu pot să spun că le stăpânesc foarte bine. Voi analiza şi mă voi adapta la stilul care este aici, dar voi impune şi stilul meu de muncă. Mi-e greu să vorbesc despre mine, însă ca stil nu fac rabat la calitate şi la muncă, în general. Cam asta pot spune despre mine. Cât despre această numire, mă aştept la ea încă din 1991, de când am intrat în Inspectorat şi, dacă cineva spune că nu-şi doreşte să ajungă să conducă unitatea în care lucrează, cred că nu este sincer. Categoric mi-am dorit. Fără doar şi poate că regret şi Serviciul Rutier, este dragostea dintâi. Am să fac eforturi fantastice ca Rutiera să aibă, faţă de celelalte servicii, acelaşi loc şi aceeaşi poziţie. Este prematur să vorbesc despre schimbări de personal la IPJ, am nevoie de o evaluare. Toare necesită gândite, cred în lucrul în echipă. Aici este ca şi în afaceri. Scuzaţi-mi termenul neacademic, dar toţi proştii ştiu să facă afaceri cu bani. Mai puţini ştiu să facă afaceri fără bani. Aşa şi aici, trebuie să lucrezi cu ce ai", a declarat, pentru "Replica" Constantin Dancu, noul şef împuternicit al IPJ Constanţa, care a menţionat că nu ştie dacă va participa şi la examen, totul depinde de echipa cu care va lucra: "Dacă echipa cu care lucrez sau cei care m-au nominalizat pentru această funcţie îmi spun că este bine, sunt convins că aşa am să fac".

Alexandra ANTON, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218