REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şeful Poliţiei Locale Constanţa: Nu avem liber, nu avem familii

Şeful Poliţiei Locale Constanţa: Nu avem liber, nu avem familii

Replica API 3 mai 2013 | 00:00 298

Vacanţa de Paşti, recuperată după data de 6 mai

Vacanţa de Paşti, recuperată după data de 6 mai

Iată că minivacanţa de 1 mai, care a beneficiat de foarte mult lobby faţă de anii precedenţi, a venit într-un sfârşit. De soare, mare şi câteva zile de concediu nu se va bucura toată lumea. Spre exemplu, Poliţia Locală din Constanţa a muncit de 1 mai, iar la fel pe toată perioada liberelor de Paşti, urmând ca ulterior angajaţii instituţiei să beneficieze, prin rotaţie, de libere.

Şeful Poliţiei Locale din Constanţa a precizat că, în timpul minivacanţei de Paşte, poliţiştii locali vor asigura fluenţa circulaţiei pe principalul bulevard din staţiunea Mamaia. De asemenea, vizaţi vor fi şi cei care parchează "după ureche" pe spaţiile verzi sau în alte locuri necorespunzătoare. "Activitatea la noi decurge normal, nu avem liber, nu avem familii. Cu cei 26 de oameni încerc să fac o grămadă de activităţi. Încercăm să acoperim toată plaja de problematici. În staţiunea Mamaia asigurăm fluenţa circulaţiei pe principalul bulevard, atât cât se poate. Vom încerca să scoatem oamenii cu vehiculele de pe spaţiile verzi. Sperăm ca locurile de parcare ce au fost făcute anul acesta să ajungă şi să nu îi mai determine pe unii conducători sau pe unii turişti să parcheze sau să staţioneze pe spaţiile verzi şi în alte locuri improprii", a declarat şeful Poliţiei Locale Constanţa, Daniel Bratu. În acelaşi timp, municipiul Constanţa nu va fi neglijat. Din totalul de 27 de oameni disponibili, vor fi 4 maşini cu câte doi oameni pe fiecare maşină, ce vor lucra în 3 schimburi. "Oamenii sunt împărţiţi şi în municipiu şi în Mamaia, dar nu sunt foarte mulţi. Două maşini pe tură în staţiunea Mamaia, două maşini pe tură în municipiu. 27 de oameni vor lucra în fiecare zi în trei schimburi, schimbul I, II şi III, lucrăm şi de noapte şi aceştia sunt toţi oamenii. Cu atâţia putem să lucrăm, nu avem mai mulţi", a precizat Daniel Bratu. Şeful Poliţiei Locale din Constanţa a mai precizat că, fiind bugetari, prime de Paşti nu există. "Noi nu avem vacanţă, toate primele sunt tăiate, nu am primit prime de Paşti, suntem bugetari şi nu s-au dat prime la Poliţia Locală şi oamenii nu pot fi recompensaţi pentru activitatea depusă. O să fie recompensaţi prin asigurarea altor zile libere în cursul lunii mai, cum spune legea. Nu pot să-i motivez decât prin dragostea de muncă şi prin implicarea personală a fiecăruia, dar pădure fără uscăciuni nu există, oamenii nu pot fi egali la nivel de gândire şi cultură, unii îşi desfăşoară activitatea mai conştiincioşi, alţii mai puţin, iar în a-i motiva nu am nici un instrument la îndemână, nici primăria nu are nici un instrument la îndemână să poată să motiveze activitatea prestată", a mai adăugat Daniel Bratu. Întrebat ce părere are despre faptul că şeful Poliţiei Locale Năvodari, Constantin Necula, s-a plâns de efectivul redus de care dispune, Daniel Bratu s-a arătat oarecum amuzat şi a răspuns: "Păi dacă el se plânge de efectiv redus la cât are Năvodari, eu ce să mai zic de Constanţa? Este un trend, pentru că, din păcate, la salariile care li se asigură poliţiştilor locali, între 700 şi 1.000 lei, oamenii se duc să câştige bani, pentru că au şi ei familii, au şi ei probleme. În momentul în care pleacă din Poliţie nu mai poţi să angajezi deocamdată pe nimeni şi atunci normal că-ţi scade numărul, pentru că nu mai poţi să angajezi".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614