REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şeful Poliţiei Locale Tuzla, care şi-a pus capăt zilelor, a fost... "INFORMATOR"?!

Şeful Poliţiei Locale Tuzla, care şi-a pus capăt zilelor, a fost... "INFORMATOR"?!

Replica API 26 mai 2017 | 00:46 470

Dosar penal pentru alcool la volan

Dosar penal pentru alcool la volan

Dimineața de joi, 25 mai, a fost ultima pentru șeful Poliției Locale din Tuzla, Dragoș Buzdugan, în vârstă de 42 de ani, care și-a pus capăt zilelor chiar în sediul instituției. Imediat au ieșit la iveală detalii incredibile, cum că bărbatul produsese, în urmă cu câteva zile, un accident rutier, că avea probleme cu banii, scandaluri în familie și că în trecut ar fi lucrat, potrivit informațiilor noastre, la Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA)!

Potrivit informațiilor noastre, bărbatul era de muncă în noaptea de miercuri spre joi, 24 spre 25 mai anul curent, iar în dimineața de miercuri a fost găsit fără suflare de către un coleg. Dragoș Buzdugan se afla la demisol, spânzurat de o grindă. Cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru el, constatându-i decesul.

Precizăm că nu a lăsat bilet de adio, în schimb a trimis niște mesaje către membrii familiei, precizând că viața este foarte grea și nu mai poate da piept cu problemele. Acesta era căsătorit, soția lui lucrând la Casa de Pensii, și avea doi copii. Ulterior, alte detalii au ieșit la iveală. Se pare că Dragoș Buzdugan era foarte supărat întrucât a provocat un accident rutier în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, amintim că polițiștii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe 19 mai, în jurul orei 22.05, pe bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Ștefan Mihăileanu din Constanța, iar la intersecția cu strada Țepeș Vodă a provocat un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Mai exact, şoferul a pătruns în intersecţie fără să se asigure, a lovit un Volkswagen Pasat în care se aflau trei tinere, fiind cât pe ce să-şi ia tălpăşiţa, numai că Poliţia a sosit la timp, oprindu-l pe „viteaz”.

Odată tras pe dreapta, şoferul a fost invitat să sufle în etilotest, rezultatul fiind unul ameţitor: 1,13 mg/l alcool în aer pur expirat. În cauză fusese întocmit dosar penal, iar șoferul rămăsese pieton. Însă, asta nu e tot. Potrivit cunoscuților, Dragoș Buzdugan trecea printr-o perioadă dificilă, în sensul că avea probleme cu banii, că se tot împrumutase și că luase calea alcoolului, acestea fiind și motivele din pricina cărora nu se mai înțelegea cu membrii familiei și că avea scandaluri regulate.

A lucrat la SIPA până în 2006?!

În plus, potrivit informațiilor noastre, până în anul 2006, când a venit la Poliția Locală din Tuzla, Buzdugan ar fi lucrat la Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), fiind numit "informatorul". În 1991, conform wikipedia, ministrul de Justiție Mircea Ionescu Quintus din guvernul Theodor Stolojan a înființat prin ordin ministerial Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), ca structură departamentală în subordinea Direcției Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a urmări și controla infracțiunile cu implicații majore din penitenciare.

În 1997, sub mandatul ministrului Justitiei Valeriu Stoica, SIPA a trecut, tot printr-un ordin al ministrului, în subordinea directă a ministrului Justiției, care dorea ca acest serviciu secret să se ocupe și de protecția magistraților. În 2004, din cauza scandalurilor din presă care arătau că la vârful SIPA au fost numiți foști lucrători ai securității, iar serviciul era suspectat că face poliție politică, SIPA s-a transformat în Direcția Generală de Protecție și Anticorupție (DGPA). În 2006, la începutul anului, ministrul justiției Monica Macovei a desființat DGPA, pe motiv că a făcut abuzuri, iar ministerul nu are nevoie de un serviciu secret.

Liliana CHIRU, Alexandra CUCU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lalaiti fara a stii adevarata cauxa a sinuciderii.poate se vor face cercetari . atunci alta va fi situatia de sunucugas i
0
0
Judecativa pe voi analfabetilor!Dzeu sa te ierte si sa te odihneasca in pace!
2
0
Toti prostii judeca,uitativa la voi si numai judecati pe altii,voi oameni perfecti,ce scarba dati
6
1
... Ce esti bai ofticat ca CRALEV este gras ?!
2
3
in viitorul; apropiat, toti vom avea probleme financiare, cu exceptia alesilor neamului care si-au aprobat salarii si pensii pentru cinci generatii. Acesta este rezultatul votului contra unui mic si a unei galeti
5
2
SRI IST...DNA,STROPITOR ,SIFON,JETON,MANCATOR DE CACAT ASTA ESTE DIMUNITIVUL IN ROMANIA.
9
1
A fost seful Politiei Locale Tuzla din anul 2015......iar cu bautura......sa zicem ca aproape zilnic consuma chiar si in timpul serviciului cu subalternii.....cu toate ca facea naveta Constanta-Tuzla si retur....
5
2
De buna purtare a fost mutat la costinesti, un umflat sleios
6
6
Si ce daca este urmarit penal si a fost informator!!! Comandantul politiei locale din Mangalia are o multime de dosare penale pentru abuzuri sexuale,abuz in serviciu si abuzuri de prostie si tot rezista....
12
2
Auzi fa ziaristo, sifoneala asta tot jigodia aia de Pata Alba ti.a dat.o? Ce are una cu alta? Lu Pata Alba zis Garcea i s.a luat o piatra dupa inima cumva? Avea dosaru gros raaau la cate combinatii a facut ordinaru dreq?
6
1
SIPA a ingenunchiat DNA-ul si Parchetul la Constanta. Sefii lor sunt de la Sipa. Baietii destepti cu epoleti nu mor nicidata, doar daca se spanzura.
14
1
Acest om a fost implicat si in creditare. A lucrat la banca de stat CEC BANK Constanta intre 2006-2009 impreuna cu Cazan Lavinia infractoarea cunoscuta si Georgescu Alexandru de la garda, un alt mare infractor.
10
2
Acel rai al manelistilor si cocalarilor protejati de politie.
7
4
A baut si el o data ....ce ne facem cu cei care beau zilnic si conduc pe drumurile publice masinile institutiilor ? La noi in Costinesti nu are cine sa-i prinda ca agentul care se ocupa cu circulatia Cralev Cristian ii conduce pana acasa sub escorta politiei ,atata pe primar cat si pe comandant.Noroca ca popa nu sta la sprituri cu ei.
14
1
dupa femei sa nu alergi ,,ori cand se gasesc altele ..
5
1
Auzi informator si chiar daca ar fi fost care este problema
8
8
soselele patriei sunt mai sigure de cand secatura a facut gestul eroic si benefic pentru societate.
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614