REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Șeful Poliției Mangalia, Marin Dincă, s-a făcut de CACAO la concursul pentru adjunct la IPJ

Șeful Poliției Mangalia, Marin Dincă, s-a făcut de CACAO la concursul pentru adjunct la IPJ

Mirela PASCAL 14 decembrie 2022 | 00:00 11256

Marin Dincă, șeful Poliției Mangalia, a declanșat o adevărată vânătoare a subalternilor, încă de când a fost instalat în funcție, în 2020. Se zice că-i umilește pe subalterni, numindu-i proști și strigându-le în față că-și iau salariile degeaba... Dar oare Dincă de la Mangalia își merită leafa care, suntem siguri că nu-i deloc de neglijat?! Este o întrebare destul de pertinentă, în contextul în care, din poziția de aspirant la funcția de adjunct al IPJ Constanța, a reușit să obțină doar 4 și ceva la concurs. Răspunsurile oferite la întrebări, la care ar fi răspuns cu ușurință orice agent din cadrul Poliție Române, i-a șocat pe cei din comisie, aspect care pune grav la îndoială calitățile sale manageriale...

Despre Marin Dincă s-au scris râuri de cerneală, fiind unul dintre acei polițiști care a ținut primele pagini ale ziarelor. Și nu datorită faptelor bune, ci prin prisma felului în care își tratează subalternii. În urmă cu câteva luni, de exemplu, 14 polițiști din Mangalia au trimis către conducerea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) câte un raport în care l-au denunțat de șeful lor, comisarul șef Marin Dincă.

facsimil-raportul împotriva lui Dincă

În cei aproximativ doi ani în care s-a aflat la comandă cu drepturi depline, Dincă ar fi dispus cercetări disciplinare pe numele a peste 20 de agenți, în timp ce alții au primit calificative slabe la sfârșit de an, cu toate că șefii direcți ai acestora le apreciaseră munca la nivel maxim.

 

Ar obișnui să-i jignească și să le transmită, atunci când se apropie ziua de salariu, că le va vira banii pe carduri cu toate că „nu-i merită”.

protestul din martie 2022, împotriva lui Dincă

Acum, mulți dintre cei desconsiderați de Dincă se întreabă, probabil, cine, de fapt, nu merită salariul?!

Pe 9 decembrie, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc concursul pentru ocuparea funcției de adjunct al IPJ, cu recrutare din sursă internă. La proba ce a constat în susținerea unui interviu au participat 2 candidați, printre care și Marin Dincă, care a obținut 4,71 de punte. Nici contracandidatul său Daniel Cojocaru nu a fost prea departe, acesta obținând 5 puncte. Nu este primul concurs organizat anula cesta pentru postul de adjunct. Și în aprilie a.c. a mai avut loc o ”tentativă” însă și aici candidații au obținut note rușinoase.
Revenind la subiect, probabil că mulți se gândesc că au avut o bibliografie stufoasă de parcurs, că au fost întrebări capcană. În realitate, au fost chestiuni de bun simț, pe care un om de talia lui Dincă ar fi trebuit să le viseze.

Ce subiecte s-au dat la concursul pentru adjunct?!

Enunțurile care au creat mari bătăi de cap celor ce au dorit să devină adjuncți ai inspectorului șef au fost făcute publice de sindicatul Europol. Ele sună cam așa: ”Care sunt recompensele ce pot fi acordate polițiștilor în conformitate cu prevederile art. 54 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului?”, ”Enumerați capitolele din Planul unic de ordine și siguranță publică și descrieți elementele referitoare la teritoriu”, ”În ce condiții le este permis polițiștilor sa comunice cu mass-media, conform art. 12 din OMAI nr. 201/2016?”, ”Ce categorii de bunuri sunt interzise a fi introduse în camera de corpuri delicte în care se păstrează bunuri nesupuse unui regim special, conform OMAI nr. 73/2013?”.

O altă speță: ” Un echipaj de poliție depistează și oprește în trafic un autocamion care transporta deșeuri nepericuloase pentru un operator autorizat să efectueze astfel de activități în sistem profesional. Cu ocazia verificărilor efectuate polițiștii au constatat că șoferul autocamionului avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, dar face dovada faptului că și-a informat angajatorul cu privire la faptul că nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice. Fiind verificate condițiile în care a fost efectuat transportul s-a constatat că operatorul nu este înregistrat în registrul deținut de către ANPM(Agenția Națională pentru Protecția Mediului). Cerințe: Care este încadrarea juridică a faptelor constatate?”

Video cu protestul subalternilor lui Dincă:

Sau : ”Sunteți adjunctul șefului IPJ Constanța, iar în cursul lunii noiembrie a anului 2022 se prezintă la dumneavoastră în audiență o femeie din orașul Ovidiu. Cu ocazia primirii în audiență acesta vă relatează că în urmă cu un an, persoane necunoscute i-au pătruns în imobil prin escaladarea unei conducte de la rețeaua de alimentare cu gaze, forțând ulterior o fereastră, sustrăgându-i mai multe bijuterii. Din aceste considerente, persoana în cauză s-a deplasat pe raza municipiului Constanța la mai multe case de amanet, iar la una dintre acestea  a recunoscut ca fiind expuse spre vânzare 2 bijuterii ce-i aparțineau. Persoana venită în audiență vă precizează că i-a solicitat vânzătoarei casei de amanet bijuteriile în cauză făcându-i inclusiv documente care atestă proveniența acestora, timp în care dintr-o anexă a casei de amanet a ieșit un bărbat pe care aceasta l-a recunoscut ca fiind băiatul fostului său soț pe care acesta îl avea dintr-o altă căsătorie, care a amenințat-o că o violează, adresându-i expresii umilitoare deoarece îi va strica afacerea, timp în care a lovit-o cu palmele în zona feței, lăsând ca aceasta să vadă că are atașat la brâu un pistol și a tras-o de păr dând-o afară din incinta casei de amanet. De asemenea, femeia vă relatează despre faptul că fiul fostului său soț a întreținut raporturi sexuale orale când acesta avea 17-18 ani cu o elevă de clasa a-IX-a și că a fost cercetat pentru acest lucru de către organele de poliție. Totodată, în cadrul unor verificări efectuate s-a constatat că acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, conform evidențelor de la nivelul structurii de cazier judiciar. Cerințe: Care este încadrarea juridică a faptelor cu privire la care ați fost sesizat în cadrul activității de primire în audiență? Ce măsuri de natură polițienească veți dispune în calitate de adjunct al șefului IPJ Constanța în referire la situația prezentată?”.

Răspunsurile lui Dincă i-au șocat pe colegi!

Cei din domeniu spun că nu a fost un grad sporit de dificultate în ceea ce privește modul de elaborare a subiectelor, concursul putând fi trecut cu ușurință de orice agent din cadrul Poliție Române.

Răspunsurile unuia dintre candidați, respectiv Marin Dincă, i-a frapat efectiv pe cei din comisie, și nu numai, constatând că acesta nu cunoaște nici măcar la modul generic gama de recompense ce poate fi acordată polițiștilor. ”Domnia sa, din funcția de șef al Poliției Municipiului Mangalia pe care o ocupă în prezent, nu a făcut decât propuneri cu privire la declanșarea cercetării disciplinare față de subordonații săi pentru a fi sancționați disciplinar. Mai mult, o serie dintre colegii acestuia, de pe vremea când a deținut funcții de conducere în cadrul unor unități subordonate Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, ne-au precizat că a ajuns la performanța de a emite atenționări scrise polițiștilor din subordine, inclusiv celor ce se aflau în concediul de creștere a copiilor”, spun cei de la Sindicatul Europol. În ceea ce privește al doilea subiect, șeful Poliției Mangalia a avut aceeași abordare, în sensul că în opinia sa polițiștilor le este interzisă orice comunicare cu reprezentanții mass-media în orice împrejurare, revenind ulterior asupra acestei afirmații cu scopul de a o corecta, moment în care a precizat în fața comisiei de concurs că ”polițiștii nu pot furniza informații din dosarele penale presei, acesta fiind atributul Biroului Juridic din subordinea unității de poliție”. ”În aceeași direcție ”logică” au fost plasate și răspunsurile la celelalte subiecte, aflând și noi cu această ocazie conform domniei sale că ”țigaretele confiscate nu pot fi introduse în Camera de corpuri delicte în care se păstrează bunuri nesupuse unui regim special la nivelul IPJ Constanța” sau că fapta angajatorului șoferului de autocamion de a-i încredința acestuia autovehiculul pentru a efectua un transport, deși i-a fost adus la cunoștință că are dreptul de a conduce suspendat, reprezintă elementele constitutive ale unei noi infracțiuni, respectiv cea de ”punerea în circulație a….”. Noroc cu unul dintre membrii comisiei care i-a sugerat să se liniștească puțin și să fie mai atent la detaliile speței, iar abia după acest moment de respiro candidatul a reușit să-și amintească despre infracțiunea de încredințarea unui vehicul spre a fi condus  unei persoane deși se știa despre aceasta că avea dreptul de a conduce suspendat”, au mai spus colegii lui Dincă.

Acestea fiind spuse, Dincă se întoarce rușinos la Poliția Mangalia, demonstrându-și, în continuare, calitățile manageriale de nota 4, și va sta, probabil, până la organizarea unui nou concurs pentru funcția de adjunct al IPJ, pentru care se va pregăti conștiincios (?!) pentru a nu ajunge, din nou, de râsul subalternilor pe care-i desconsideră. Sau ... până când va ieși la pensie, pentru că umblă vorba prin târg că și-ar pregăti dosarul de pensionare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stie careva ce este cu ancu asta de la Mangalia? am citit pe aici ca ia spaga, dar mie omu mi se paruse corect. pana am dat de niste dosare instrumentate de el, ale unui interlop. la toate s a dat neinceperea urmaririi penale. oare interlopulala chiar nu facuse nimic si a meritat renuntarea la urmarirea penala? sau e ancu baiat de treaba?
0
0
Baietii de la politie atentie ca vine vara si fac iar transport de taxi fara acte nu stiu daca cu 78 LUC iau poate alta masina dar sa nu va prind ca ma opriti ca va bat de nu se vede daca ma vedeti in fata la Deea Market sau in statia de microbuz de la Vama treceti repejor asa cu frica ca vara trecuta ca imi place postura
1
0
E prieten cu primarul Radu Cristian . Amandoi se protejeaza reciproc . Lu Radu Cristian , deja i-a pus sechestru DNA pe avere . Se aude zanganit de catuse in curand . Stati aproape ! Anul acesta vor fi noutati frumoase la Mangalia ...
3
0
Mama , ce fatza de prosstalau are fraierull ala din poza :)
4
0
Noutate n ar fi,referitor la police.Am avut un preten,ce a ajuns police man.Invitandu l la mine acasă sa bârfim chestii din trecut,s a fixat pe țeavă de gaz din bucatarie,căci I s a părut ca nu respecta anumiți parametrii,desi nu cred ca era treaba lui,eu având controlul ctc.al celor de la gaze,le zi.M a amendat și am rămas cu linia de gaz normala și fără un ex prieten.
4
1
SA VA FACEM O URARE....p***t AM , p***t AM RAMAS ,,,LA ANUL SI INCA MULTI ANI .
4
1
Toata lumea stia deja ca acest individ este de cacao !
8
0
Te-ai facut de ras Marine ! Ai ajuns rusinea politiei ... Rad toti din Mangalia de tine ! Cand te desparti de cineva , sa intorci brusc inapoi corpul ( pt ca nu ai cap) si o sa vezi cum se rade de tine .
8
2
individul pozat in uniforma, dupa ce ca o are mica, asa cum spun fetele (poate si baietii ... Nu stiu !), mai si minte in stanga si dreapta mai rau ca pescarii sau vanatorii , iar de imbarligaturi se tine toata ziua . Nici macar nu este inteligent cand minte ! Pur si simplu , minte si rade ca froasta in targ .
11
0
Tinand seama de contintul articolului si comentariile de mai jos , ciudatul asta din poza , inca mai lucreaza in politie ? Mie mi-ar fi si rusine sa ma arat la fata in public si cu atat mai mult la serviciu, cand stiu ca toti isi dau coate si ii bufneste rasul in spatele meu . Inseamna ca are tupeu mare , daca nu si-a dat inca demisia .. Ciudat !
14
0
Sa vezi ce bataie va dau la vara ca am vandut CT 78 LUC si vin cu alta masina fac ceva pe rutiera daca vedeti ca nu au curaj sa mi faca nimic ce tot mai sifonati atata sunt smecher daca le dau o bucata le sare sapca face pe el Cralev cand ma vede
4
1
Pai cum s-a facut de cacao, dar cand a fost vreodata de fala???!!!!
11
0
Voi acuma ati vazut ca este p***t,daca nu era examinat nu se prindea nimeni.Asa sau ales toti sefi si politicieni nostri care ne reprezinta de 33 de ani.Si nu vedeti unde am ajuns ca natiune.
6
1
Chiar nu vad unde e problema. Doar se stie ca in marea majoritate a situatiilor ,la conducere,indiferent unde, se pun oameni care la randul lor sunt supusi sefilor de facto si nu dintre cei competenti in domeniile respective. Oare cati sefi de institutii,menegeri de spitale,lideri politici si alti barosani isi merita pozitiile? Unde totusi exista concurs pentru post,mai exista sperante sa fie examene pe bune si sa avem chiar ceva pozitiv,insa in rest,Dumnezeu cu mila. Asa e la noi.
7
0
Pana la urma te a facut IGP ul ti au dat raspunsurile si te ai cacat pe tn la cine nu trebuie si ce sa vezi au schimbat subiectele in ziua concursului Asa ca ai raspuns gresit cu incredere in tine Nici macar nu ai gandit o secunda cand ti au atras atentia comisia Te ai facut de c…at cu tot cu secretarul tau. Du te dupa Mitu si stati ascunsi care zile mai aveti slugilor ca va rup agentii
17
0
Domnule Dinca, acum te semnezi si Raim?
12
0
Am dat o caruta de bani la astia de la politia Mangalia de la moravuri ancu, Cazacu, popescu,
4
12
Ancu si Cazacu mănâncă din frigiderul meu, mi se rupe de Constanta, ma anuntă ancu
2
12
Zici ca-i Tractor
9
0
Băi este posibil asa ceva am dat lu Ancu de la judiciar de la mangalia 15 milioane imprumut și rahatul asta nu mai da bani înapoi pe motiv ca atât costa ca a semnat în locul meu la control judiciar când am plecat și eu pana la iasi
3
10
Poate acum crezi ca există Dumnezeu și nu te mai declari ateu, cum îmi spuneai când dădeam avertismente scrise în zilele de sărbătoare. Ce cadou mai mare să primesc in Postul Crăciunului de la Moș Crăciun decât plecarea ta și a lui Glovo(Slujescu)? S a saturat și B.D. de tine..acum poți merge liniștit la cafea , la SRP Neptun, la celalalt prieten al tău. Stai jos, ai nota 4,71,repetentule.
20
0
o fi si el amanta cuiva
9
0
Ala cu CT 78 LUC când făcea blat baga câte 6 în maina rabla din mileniul trecut și l a prins odată un polițist dar a sunat unde trebuie și ia dat actele înapoi iar pe taximetriști ia umplut cu amenzi și lea luat numerele lăsându-i fără pâine cu copii acasă asa ca acum vine karma
8
2
Greu de inteles cum a ajuns sef la mangalia, in mod sigur a fost sustinut de cineva cu multa influenta, s-ar parea pe baza faptului ca este o jigodie si isi bate joc de subalterni; apoi este la fel de greu de inteles cum de s-a prezentat la concursul de adjunct din constanta, cel mai probabil incurajat de aceeasi influenta; faptul ca un mitocan, incompetent si agramat ca el se prezinta la concursuri atat de importante nu arata decat ca politia este intr-o criza foarte grava si guvernul asta, ca toate cele din trecut, a fost si este incapabil sa imbunateasca ceva
25
0
Pe principiu prostul dacă nu i fudul ........ Du-te la kkt
12
0
Ce fata de Duroc are…
5
0
Nimic nou privind pe Dinca Marin . Inca de cand era sergent major la rutiera, radeau colegii, sefii si contravenientii de agramatismele din procesele verbale de contraventii debitate de el . Sefii sa ii dea dictare la Limba Romana si vor constata ca scrie MIAU ca pisica . Ce mai vorbim de pregatire profesionala. De vina este sistemul si pilele care i i-au adus promovari la Politia de frontiera si IPJ . Astfel, s-a invatat ca totul i se cuvine, chiar daca profesional, intelectual este varza . Se stie... Cine este p***t, este si al dracu ! Ca sa nu se vada prostia, tuna si fulgera catre toti ! Nu glumesc ! Daca i se va spune ca urmeaza sa faca o compunere de clasa a 4-a , sau sa scrie dupa dictare, isi va depune imediat raportul de iesire la pensie , ca sa nu se faca suplimentar de ras ! Poate isi trece si el actiunile pe care le detine in declaratiile de avere si interese , chiar daca sta p***t cu memoria ! Apropo .... Ce dividende a mai primit in ultimii ani de la OIL TERMINAL ?
31
0
Nu va mirati ca a ajuns comisar sef. In toate domeniile de activitate este la fel, indivizi cu IQ extrem de redus ajung in pozitii de sef si asta pentru ca sunt dispusi sa faca orice pentru cei care ii pun pe posturi.
22
1
asta-i Romania, in politie si-n armata, doar analfabeti cu pile. asta nu-i mai prosstalau decat Ciuca sau Bode
21
2
Mitica sunt mandru de tine ! Esti mai p---t ca mine . Nu te lasa, fa-te de cacao in continuare........
27
4
voi vedeti ce fata are asta? zici ca e de la fabrica de impins aspiratoare.
21
1
omul este la baza subofiter. nu si-a putut depasi nivelul de agent la rutiera. vina nu-i a lui, el atat poate. sistemul este putred si corupt si daca "frati" de ai lui au ajuns in functii si mai mari inspectori sefi, inspectori generali, secretari de stat sau ministri el de ce sa nu o faca? ... Si mai vrem in Schengen...
24
7
BA NENICULE,alea sunt subiecte eventual pentru un sef de birou de ordine publica si nicidecum de adjunct sef de inspectorat.Dar ,abia acum aflam si noi de fapt, cat de mult a fost coborata stacheta.Parerea mea este ca prim adjunctul sefului inspectoratului ar trebui sa fie seful serviciului de ordine publica...si asta doar pentru situatiile cand boss nu se afla la butoane.Atat.De ce inca 2 adjuncti? Ca sa-si faca de cap boss in liniste...ca si-asa nu produce nimic pentru comunitate,da are pensia cea mai mare,nu? Pe vremuri,un sef de echipa avea salariul cat directorul...da era comunism...cica
20
3
faptul ca a fost lasat in concurs FARA sa i se dea in avans subiectele demonstreaza ca nenea a devenit indezirabil. Nu mai e in carti, cum se zice. L-au lasat sa se faca de ras. e clar ca este altul pe lista si nu stiau cum sa scape de asta. ha,ha,ha.... ce p*****l...ha,ha,ha....
19
3
Ce lichele ne dau noua amenzi
21
6
Apropo..știți cum se numește șeful la p****i?
9
2
Dane Dincă nici nu stia ce face acolo CT 78 Luc ala sa laudat ca I a amenințat pe polițiști ca ii bate și le era frica am văzut cum politia ii amenta pe alții care păreau acolo sa I facă loc și il salutau respectuos pe LUC iar pe taximetriști ii gonea o sa vezi la vara material filmat de tv acolo
12
2
Este normal ,doar seful lui suprem s-a facut de piper cu doctoratul......
11
4
Cred ca stiu ce intrebare a avut: La Vama Veche in fata la Deea Market unde altii sunt amendati daca stationeaza , sta un interlop cu antecedente penale care face taxi neautorizat in fata taxiurilor cu nr. CT 78 LUC. Ce facem cu el ? 1. Ii dam amenda si ii luam numerele cum facem cu taximetristii 2. Il lasam acolo sa le facem in ciuda la taximetristi ca nu dau spaga vara 3. Il lasam acolo ne facem ca nu il vedem , ca ne e frica de Mandea interlopul care da spaga regulat . Probabil Dinca a ales 2 sau 3
17
3
E foarte simpatica si amuzanta si sesizarea facuta de colegul militian de la sectia rurala.
8
2
Astea sunt spete si intrebari pe care si un student mediocru anul 3 de la drept ar putea sa le rezolve usor. Ce sa mai zici de ditamai sefu’ de circa de militie?! Oare pe cine are la Bucuresti de l-a pus si il tine in functie de atata timp? Aceasta este intrebarea!
18
1
In toate institutiile statului au fost numiti in functii de conducere pe pile nu pe profesionalism .
23
0
Mai fratilor , am inteles demult ce e cu acest individ, dar cu foarte mici exceptii toata politia este asa. Stateam pe holurile unui spital si întra un echipaj de politie. Ce sa zic, unul mic bondoc celalalt un sfrijit il lua vantul. Ma gandeam asa ca daca trebuie sa alerge astia după un i*******r e cai de capul nostru. Nici unul nu are conditie fizica si nu zic plin de muschi si nimic in cap, dar macar o prestanta , de antrenament fizic n am mai auzit în politia romana de f mult timp. Stiu ca e deficit de cadre ,dar si prostia și plafonarea sunt la cote maxime. Când imbraci acea haină, sa nu vrei tu ca individ sa dai dovada de putina inteligenta și conditie mai acatarii , sa îți placa sa te rada toata lumea, nu e frustrant oare?
19
6
capacitatile intelectuale ale omului sunt asa cum sunt ... ok e p...t . dar nu vi se pare ca asta e un alt santaj marca replica si al mirelutei care ... atat poate si ea...
13
10
Marin Dinca nu s a facut de cacao, asta toata viata lui a fost de C.A.C.A.T !
24
0
Multe capete goale în sistem
10
4
Si acum intrebarea cheie: Cum detine functie de sef daca-i p***t de bubuie? Sau au pe altul pregatit?
20
0
Un analfabet funcțional, o scursura umana.
23
0
De belit p ul a la urs !
10
0
Ne-a Marine, sa limpezit bre tulburelul ?
17
4
Dinca, demisia si pleaca-n mortii ma-ti.
20
4
esti analfabet frate ! Militianul e militian si in picioare in mormant. Tu nu vezi ce fatza de papagal analfabet are mangaliotul ? Eu cred ca esti angajat de-al lui. Tanar.
22
7
Pasccal Mireelo, ai ceva cu acest milițian. Să știi că sunt o grămadă de milițieni, și când spun milițieni mă refer la faptul că se cred șerifi, te iau peste picior. Mireelo, din ăștia sunt și în Eforie, da da, care încearcă să te intimideze. Și ai fi mirată dacă ai afla că milițienii ăștia au până în 30 de ani. Degeaba iese Dincă Mangaliotul la pensie, dacă rămân din ăștia tineri, care, Mirelo, nici ei nu ar ști să răspundă la întrebări de bun simt. Mirello, știi că există în Eforie, milițieni care îți spun că nu ai voie sa filmezi pe domeniul public?! Să știi că așa sunt învățați...și lor le convine, că doar poarta uniforma ca sa fie șerifi. Pe scurt Mirello: milițieni există peste tot și de toate vârstele. Tu ai reluat subiectul, fiindcă au vrut asta niște milițieni. Ești de cacao, fătuco, atâta timp cât critici un milițian pentru a face jocul altor milițieni.
17
21

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369