REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şeful Poliţiei Române, nemulţumit de conducerea IPJ Constanţa

Şeful Poliţiei Române, nemulţumit de conducerea IPJ Constanţa

Replica API 5 mai 2011 | 00:00 241

Dumitru Catană, "călcat" de chestorul Liviu Popa

Dumitru Catană, "călcat" de chestorul Liviu Popa

Sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa a găszduit, ieri, o conferinţă de presă la care a participat, pe lângă comanda IPJ, şi şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa. Pe parcursul conferinţei, au fost "tranşate" mai multe aspecte legate despre ultimele evenimente de pe plan local, dar care au avut rezonanţă la nivel naţional.

"Este o perioadă în care se fac schimbări, mă refer aici la restructurarea Poliţiei Române. Am participat la simpozionul organizat între Parchete şi Poliţie, pe probleme de mare violenţă, aspecte care ne preocupă în mod intens. Iniţiativa a fost a Parchetului Gneral. Am profitat de acest lucru pentru a mă întâlni cu colegii de comandă din Inspectorat, la îndrumarea domnului ministru. Am prezentat proiecte ale IGPR privind reorganizarea Poliţiei de ordine publică, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Principiile pe care ne-am orientat sunt de creştere a calităţii a acţiunilor. Vom avea poliţie judiciară cu sectorişti. Sper ca de la 1 iulie să putem avansa cu statutul poliţiştilor, pentru că am parcurs 8 ani de când funcţionează acest statut", a declarat şeful IGPR în prima parte a conferinţei. Aşa cum era de aşteptat, şeful Poliţiei Române a evitat să dea răspunsuri exacte la unele întrebări mai incomode, preferând să ocolească răspunsul sau să fie "salvat de clopoţel", respectiv de adjunctul IPJ, Adrian Rapotan, prezent la conferinţă. "Sunt unele lucruri care nu se pot spune. Eu nu o să întreb niciodată, în presă, despre problemele interne ale presei. Oameni buni, pe voi vă interesează să vă spun, criminalistic, care sunt soluţiile pe care le prevedem să schimbăm planşele foto? Sunt problemele pe care le-am discutat cu colegii mei. Dacă avem o problemă de comunicare cu presa, eu nu o cunosc şi este, la modul cel mai serios, răspunderea inspectorului-şef (Dumitru Catană n.r.).Vă promit că în 2 săptămâni vom avea un punct de vedere. Eu nu îi iau apărarea domnului inspector-şef, dar dacă nu răspunde întotdeauna la telefon înseamnă că sunt multe activităţi de rezolvat", a mai precizat chestorul Liviu Popa. Pus în situaţia de a da o notă de la 1 la 10 privind activitatea comandei IPJ Constanţa, chestorul s-a bâlbâit puţin, în cele din urmă a spus-o pe faţă: "Nu sunt mulţumit de activitatea, per ansamblu, a poliţiştilor din Constanţa, cred că potenţialul lor îi obligă la mai mult. Am discutat cu ei despre unele particularităţi. (...) Nu sunt mulţumit de inspectorul-şef (Catană), v-o spun foarte deschis. Dar sunt oameni în Constanţa de care sunt foarte mulţumit, iar atunci nu pot face o medie între oameni. Astăzi nu luăm în calcul schimbarea din funcţie a domnului Catană, dar vom face evaluări", a mai precizat chestorul Liviu Popa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614