REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ȘEFUL RADET Constanța are CASA racordată la GAZE NATURALE

ȘEFUL RADET Constanța are CASA racordată la GAZE NATURALE

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 4679

Avarii zilnice, pierderi colosale și constănțeni care, în 2020, nu pot beneficia tot timpul de apă caldă. Cam așa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Constanța. Într-un articol anterior, care îl avea în centru pe directorul RADET și cum explică acesta neregulile pe care constănțenii sunt nevoiți să le îndure, mai mulți cititori ai cotidianului „Replica” ne-au semnalat o problemă cel puțin interesantă. Și anume că, Liviu Popa, directorul RADET, nu este branșat la sistemul de încălzire centralizat, ci are centrală racordată la gaze naturale.

„Costurile la gaze sunt mult mai mari față de costurile RADET”

Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest aspect, Liviu Popa a fost sincer și a recunoscut că cititorii noștri au dreptate. Casa directorului RADET Constanța a fost printre primele locuințe racordate la gaze din oraș. Liviu Popa și-a racordat locuința la gaze naturale în anul 2001 și lucrează în cadrul RADET din primăvara anului 2005.

„Am o casă construită în anul 1994, care a fost construită cu sistem propriu de căldură și nu a fost racordată la sistemul centralizat. Este o casă construită de mine, împreună cu familia, acum 26 de ani. Inițial am avut sobe de teracotă și ulterior m-am racordat la gaze naturale în anul 2001. Costurile la gaze sunt mult mai mari față de costurile la RADET. Nu am fost branșat la RADET pentru a mă debranșa, ci am avut locuința construită din start pe alt sistem de căldură.”, a declarat, pentru „Replica”, Liviu Popa, directorul RADET Constanța.

„Când ne vom moderniza rețeaua, va fi mai convenabil la RADET”

Întrebat dacă ar opta sau nu pentru o racordare la RADET în viitorul apropiat, directorul Regiei a fost din nou sincer. „Urmează să fie făcute investiții, iar când ne vom moderniza rețeaua va fi mai convenabil să mă racordez la RADET. Va veni vremea să fac renovări în locuință și atunci voi face acest pas.”, a mai adăugat Liviu Popa.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un hot fura de rupe este membru psd .
0
0
Oare pericolele din filmul cu explozii de la sediul RADET, nu sunt aceleasi si pentru directorul general???
2
0
primul pas este sa schimbe mentalitatea concurentiala. in sediul radet ruleaza filme cu explozii de gaze si sunt afisate pe pereti scrisori de la locatari deranjati de fumul de gaze iesit pe cosul vecinilor, povesti comuniste de genul am primit la redactie. Fa ce ai de facut mai bine si mai ieftin ca altii si clientii vor venii, dar nu cu forta si amenintari
12
0
Radetu trebue sa traiasca sa lom salarile avem copi la scoala
4
3
Daca nu era omul acesta in fruntea regiei pana acum se construiau blocuri in locul punctelor termice dragii mei.
0
16
Un mincinos care ne ia peste picior, cu atitudine comunista si muncitoreasca. Pleaca acasa!
18
0
Dar cat mai ai de gand sa stai, de pensie nu ai auzit?
14
0
Un mincinos. Auzi la el, casa construita in 1996 si se incalzea cu lemne, teracota... asta ne crede prosti. faliment radet.
17
0
Ca oricare, nici prea mica nici prea mareeeee
9
0
Rusine,trebuia sa ramina la sobe cu lemne si wc in curte.Ce legatura are sula cu prefctura?Doar in mintea acestuia care scribaleste aici. Depine de unde provii si ce educatie ai primit.
10
1
Directorul lui peste le-a cerut celor care s-au debransat de la RADET sa se rebranseze vorbindu-le despre raiul pesedist ,despre costul "redus" si avantajele incalzirii cu apa rece.Alteori i-a amenintat.Ipocritii naibii .Cum si-ar mai lua el salariul ala de nabab daca RADE-ul s-ar desfiinta ?
18
0
Javrele din radet trebuie sa-si puna centrale pe gaze in fiecare punct termic. Atunci si radetul ar scadea costul gigacaloriei cel putin, repet, cel putin la jumatate. Dar psd nu vrea. Porcul nu vrea. Vrea sa plateasca pierderile adunate in atatia ani de cei ramasi inca la ei. In conducerea radet nu au ce cauta cei cu gaze. Mars afara, ca e conflict de interese, scursura care nu ai facut nimic atatia ani pt imbunatatirea costului gcal. Nici macar nu izoleaza tevile, anim de la conducere.
23
0
am centrala si vara platesc intre 16 - 30 lei si iarna 120 lei, apartament 2 camere....
29
0
doar cei care accepta preturi DUBLE mai sunt la RADET, verificati ce costuri sunt la caldura cu centrala pe apartament si cat platiti la RADET, unde mai pui ca apa calda vine imediat cum dai drumul cand ai centrala de apartament, pe cand apa calda de la RADET vine greu, si practic platesti apa calda care nici nu o folosesti
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218