REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şeful Secţiei Chirurgie generală II de la Spitalul Dr. Carol Davila, urmărit penal pentru luare de mită

Şeful Secţiei Chirurgie generală II de la Spitalul Dr. Carol Davila, urmărit penal pentru luare de mită

Replica API 19 septembrie 2022 | 00:00 2597

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului.

SĂVULESCU ALEXANDRU-FLORIN, la data faptelor şef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,

- să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aici trebuie o pedeapsa cu executare, confiscarea bunurilor si interzicerea profesiei.Trebuie taiate inclusiv salariile uriase ale medicilor, nu e posibil sa castige din salariu 30.000 lei, mai sunt si altii cu studii superioare cu 3000 lei, aia ce fac?
1
0
doctorii sunt niste alintati,unsii lui Dumnezeu pe pamant,majoritatea au cimitire in spate,pana iti pun un diagnostic corect dai ortul popii,nu trebuie sa-i atingi cu un cuvant ca au invatat mult si sunt docti si intelectuali,nu ca restul profesiilor,ce daca a cerut si el o spaga,doar nu castiga cat ala din anglia,colegul lui,sa le multumim ca au ramas in p******a asta de tara sa manance caviar fara calitate si sampanie contrafacuta numai sa ne faca pe noi bine.
1
0
Despre care Cristinica este vorba ? Cumva despre Cristinica Mitica popa de la Biserica din Mamaia sifonarul de la DNA , care a fost alungat de DANCU de la Politzia Rutiera ????? Te rugam anca , spune-ne !
1
0
Cei mai corupti,lacomi,curvari,sunt doctorii
4
0
datias la mweeeee sa ti dau de mizerie imputita care esti!!!!!!
0
0
cel care da e multumit si impacat...sufleteste ca a contribuit cu ...ceva la efortul medicului de ai reda viata normala , conteaza mult Dar sunt si cei care dupa , au o bucurie si o rautate care ar trebuii ...onorata ,in viata insa ea va fi platita!
0
0
Ai dreptate domnule , dr poate castiga sute de mii de euro in privat ,daca are opacuenti si platind impozite .Nu luaind spaga,pesches ,ciubuc la n***u cu instrumentarul ,si salile de operatie prorietate publica ,in timpul programului in care ar trebui sa opereze gratuit pentru cei 4000 de euro pe luna salariu.Nu il obliga nimeni sa lucreze la stat.
0
0
Nicaieri nu apare ca a cerut, a conditionat, a pretins, deci vreo forma de OBLIGARE a pacientului. Ca acesta a VRUT sa dea singur e altceva. Un medic normal chirurg, castiga sute de mii - afara, cu ceea ce face si parteneriat privat. Bininteles, toate animalele care n-ar fi in stare de un an de facultate de medicina vor sari cu gura....
1
0
La santierul naval mangalia nu avea nicio problema acum.Asa e doctorul in romania -spagar, criminal cu vreo 2-3 cimitire ,reguleaza asistentele si se pisa in chiuveta la spital. Daca era politai,judecator,politician,curva botoxata sau interlop serios nu avea nicio preblema.Sugi p**a popor roman
0
1
Un analfabet si un frustrat. Cam asa a ajuns societatea romaneasca!
1
0
Probabil va trece in rezerva cu o pensie nesimtita ...
1
0
Cristinica la-i bagat si pe asta in puscarie,nu te mai saturi de bani
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614