REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a primit titlul de "doctor honoris causa" din partea universităţii "Andrei Şaguna"

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a primit titlul de "doctor honoris causa" din partea universităţii "Andrei Şaguna"

Replica API 10 mai 2014 | 00:00 348

Rectorul universităţii "Andrei Şaguna", prof. univ. dr. Aurel Papari, a mai bifat o performanţă pentru instituţie. Vineri, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a primit titlul de "doctor honoris causa" al universităţii, ca un mijloc de apreciere pentru activitatea depusă în mediul academic, politic şi internaţional. Momentul solemn a fost condus de Papari, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa şefului SIE, cât pe-aci să dea impresia audienţei că îşi onorează şi un prieten, nu doar un profesionist: "Personalitate marcantă a societăţii româneşti contemporane. Numele excelenţei sale se înscrie astăzi în palmaresul iluştrilor doctori honoris causa ai universităţii noastre, alături de acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, Cătălin Zamfir, Mugur Isărescu, Alexandru Surdu, Ion Dogaru, IPS Laurenţiu Streza, excelenţe lor Nicolae Văcăroiu, Ecaterina Andronescu, Vasile Cândea şi alte distinse personalităţi. Prof. univ. dr. Teodor Meleşcanu a fost oaspetele de onoare al universităţii "Andrei Şaguna" cu prilejul deschiderii anului universitar 2007 - 2008 şi a aniversării a 15 ani de la înfiinţarea universităţii. Cu un an în urmă, la 17 mai 2013, la cursul festiv al absolvenţilor facultăţii de Drept şi ai facultăţii de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, excelenţa sa a susţinut prelegerea ocazionată de eveniment. Tot atunci, ca simbol de reciprocă preţuire, a fost conferit titlul de membru de onoare al Senatului universităţii. Teodor Meleşcanu reprezintă imaginea definitorie a diplomatului, a politicianului şi profesorului de succes, care, fără stridenţe, cu un discurs coerent, activează în toate aceste domenii, cu detaşarea şi echilibrul care i-au adus notorietate, având la bază o personalitate emblematică în societatea românească, în spaţiul public, printr-o statură remarcabilă, care aduce profesionalismul în actul de guvernare.

Onorăm în acest cadru nu doar o distinsă personalitate a comunităţii academice din ţara noastră dar şi pe omul care întruneşte calităţi, o personalitate publică de prim rang, activând de aproape 50 de ani în spaţiul internaţional al României şi de mai bine de 20 de ani în sfera legislativă. Este o onoare şi un privilegiu pentru Universitatea "Andrei Şaguna" să acorde prof. univ. dr. Teodor Meleşcanu titlul de doctor honoris cauza, ca simbol de recunoaştere a valorii profesionale academice. Conform canoanelor academice, voi citi textul în limba latină", a declarat Papari.

Meleşcanu a mulţumit pentru primirea titlului şi, într-o notă amuzantă, a explicat care sunt riscurile actuale în zona Mării Negre: "Mulţumesc domnului Papari şi întregii conduceri a universităţii, care m-au onorat cu acest titlu. E foarte plăcut să vezi când se face o prezentare, are o denumire în latină, laudatio, evident că eşti lăudat pentru o asemenea prezentare. Este o mare onoare şi plăcere să fim împreună. Vorbeam cu presa mai devreme, am pregătit un speech despre riscuri şi ameninţări la Marea Neagră şi am fost întrebat care este principalul pericol al Mării Negre. Am spus cinstit că pericolul cel mai important pe care îl văd eu acum la Marea Neagră, este înecul, pentru că apa este foarte rece şi să fim atenţi când intrăm în apă", a declarat Meleşcanu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218