REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Șeful sindicatului Petrochimistul: FMI voia să închidă Petromidia

Șeful sindicatului Petrochimistul: FMI voia să închidă Petromidia

Replica API 22 iulie 2016 | 00:00 338

Liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău, a dezvăluit, într-un interviu, acordat publicaţiei Cuget Liber, că salariaţii de pe platform de la malul Mării Negre îşi văd ameninţate locurile de muncă din cauza sechestrelor instituite de autorităţile statului.

Mai mult, Petre Tancău a făcut unele dezvăluiri referitoare la rafinăria Petromidia din urmă cu 20 de ani, atunci când autorităţile statului, la solicitarea Fondului Monetar Internaţional, erau la un pas de a închide unitatea.

“Rămân totuşi uimit că în anumite momente, când un lucru merge bine, trebuie să se găsească cineva să stopeze. Nu vine nimeni să întrebe cum am rezistat până în 2000, când în 1997 au vrut să ne închidă, să ne treacă pe acea faimoasă listă de lichidare”, a spus, în interviu liderul de sindicat.

În aceea perioadă, statul român a realizat o analiză complexă referitoare la activitatea mai multor întreprinderi şi combinate petro-chimice din România, iar recomandările experţilor, în special venite din partea celor de la FMI şi Banca Mondială, erau ca statul român să închidă mai multe combinate, inclusive rafinăria Petromidia, întrucât acumulau pierderi.

“Ne-am dus la Bucureşti la prim-ministrul Ciorbea, iar ministrul Finanţelor, Ciumara, ne povestea că atunci când venea Thomson de la FMI spunea „Pe asta aţi închis-o?”, şi punea direct degetul pe Petromidia. S-au încercat apoi diferite forme de privatizare, când a venit firma turcească Akmaya. Atunci a trebui să facem tărăboi ca să se anuleze contractul pentru că într-un an şi jumătate nu aduseseră decât o barjă de ţiţei. Şi s-a găsit o soluţie de privatizare cu Rompetrol unde era Patriciu şi alţi doi investitori. Pentru noi, ca lucrători pe această platformă, a fost o mană cerească.”, a dezvăluit liderul de sindicat, scrie capital.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614