REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° Constanța Vin., 22 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6494
22.8° Constanța Vineri, 22 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6494

Şeful SMAp a prezentat la conferinţa Comitetului Militar NATO o informare privind fragmentele de dronă descoperite în România

Şeful SMAp a prezentat la conferinţa Comitetului Militar NATO o informare privind fragmentele de dronă descoperite în România

Victor ROTARU 20 septembrie 2023 | 00:00 122

Şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Daniel Petrescu, a prezentat la conferinţa Comitetului Militar NATO o informare privind fragmentele de dronă descoperite pe teritoriul României, informează luni Ministerul Apărării Naţionale.

seful SMAp a prezentat la conferinta Comitetului Militar NATO o informare privind fragmentele de drona descoperite in Romania

Şeful Statului Major al Apărării a participat, în zilele de 15 şi 16 septembrie, la conferinţa Comitetului Militar NATO, în formatul şefilor Apărării, organizată în Oslo, Norvegia.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, agenda reuniunii s-a axat pe implementarea deciziilor şefilor de stat şi de guvern luate la Summitul de la Vilnius, privind măsurile de consolidare a posturii aliate de descurajare şi apărare. Discuţiile au vizat modul de punere în aplicare a Planurilor Regionale pentru care sunt necesare creşterea efectivelor cu capacitate crescută de reacţie, dezvoltarea capabilităţilor, adaptarea structurilor NATO de comandă-control, îmbunătăţirea sistemelor logistice incluzând capacitatea naţiunilor-gazdă de suport, mentenanţa echipamentelor, mobilitatea militară, aprovizionarea şi prepoziţionarea stocurilor, precum şi creşterea numărului de exerciţii şi antrenamente în comun.

Pe lângă contribuţiile avute în cadrul sesiunilor de lucru, generalul Petrescu a prezentat o informare privind fragmentele de dronă descoperite pe teritoriul naţional, în proximitatea porturilor dunărene ucrainene, supuse unor atacuri intensificate ale Federaţiei Ruse.

"Am prezentat desfăşurarea evenimentelor, unele concluzii preliminare, precum şi măsurile dispuse de Armata României pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi evitarea pe viitor a unor astfel de situaţii. De asemenea, le-am mulţumit colegilor din statele aliate pentru solidaritate şi sprijin", a declarat generalul Daniel Petrescu, conform comunicatului.

În marja evenimentului, şeful SMAp a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), generalul Mark A. Milley, precum şi cu omologii din Germania, Portugalia şi Spania.

În cadrul conferinţei, s-a decis prelungirea mandatului amiralului Rob Bauer la preşedinţia Comitetului Militar NATO cu şase luni şi şeful Apărării din Republica Italiană, amiralul Giuseppe Cavo Dragone, a fost ales ca succesor în această funcţie, menţionează MApN, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ii doare incur pe nato. cind se va imparti prada din zona, sa nu raminem cu mai putin decit avem. i-au asteptat bunicii nostri pe americani sa ne scape din mina rusilor. au venit acum, dar vor pleca ca din afganistan?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106