REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Șeful Statului Major al Apărării, în vizită la Garnizoana Mangalia: „Oamenii, cea mai importantă resursă a Armatei Române!”

Șeful Statului Major al Apărării, în vizită la Garnizoana Mangalia: „Oamenii, cea mai importantă resursă a Armatei Române!”

Replica API 18 iulie 2018 | 00:00 221

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a efectuat marți, 17 iulie, o vizită de lucru în garnizoana Mangalia. Comandantul flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, i-a prezentat șefului S.M.Ap. aspecte privind starea echipamentelor, stadiul proiectelor de infrastructură și nevoile de modernizare și înzestrare.

De asemenea, șeful S.M.Ap. a participat și la exercițiul integrator cu trupe în teren din cadrul cursului de calificare pentru operatorii de forțe speciale, organizat și condus de instructorii Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale, împreună cu militari din cadrul Grupului 10 Forțe Speciale al SUA. Modulul de luptă urbană, ultima parte a cursului, s-a desfășurat la Mangalia timp de mai multe săptămâni și a urmărit verificarea deprinderilor cursanților de a executa o acțiune în mediul urban, utilizând platformele aeriene (elicoptere), pentru infiltrare și sprijin.

„Cea mai importantă resursă de care Armata României dispune la acest moment este resursa umană! În cadrul vizitei de lucru pe care am efectuat-o în garnizoana Mangalia, am avut o întâlnire cu comandantul flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, care mi-a prezentat stadiul proiectelor de infrastructură și nevoile de modernizare și înzestrare cu echipamente, am vizitat navele și am stat de vorbă cu o parte din echipajele acestora.

Deși s-au făcut pași importanți în procesul de planificare a înzestrării și modernizării echipamentelor, concluzia desprinsă este că, în continuare, în atenția comandanților și a întregului personal trebuie să se mențină linia de voință individuală și colectivă pentru o continuă adaptare și modelare a procesului de instruire, de educare a liderilor de la baza carierei militare și ridicarea nivelului de ambiție pentru a fi în măsură să ținem pasul cu impactul evoluției tehnologice pe întreg spectrul acțiunii militare.

Am întâlnit comandanți de navă foarte tineri, aspiranți și locotenenți femei care au în subordine marinari cu experiență, mult mai în vârstă, însă, abilitatea lor generată de voință, ambiție și dedicare profesională au făcut ca trecerea de pe băncile Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" la realitățile echipajului ambarcat să permită maturizarea profesională, poate înainte de vreme, dar cu rezultate care creează speranță și, totodată, certitudinea că vom avea o generație de lideri militari demni de toată încrederea”, a afirmat generalul Nicolae Ciucă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102