REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SEMNAL DE ALARMĂ! Sute de permise auto REȚINUTE pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată

SEMNAL DE ALARMĂ! Sute de permise auto REȚINUTE pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată

Replica API 11 februarie 2019 | 03:02 471

Polițiștii de la rutieră și de la transporturi au desfășurat, timp de o zi, în toată țara, o acțiune pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor de circulație soldate cu victime omeneşti și pagube materiale însemnate ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.

Astfel, joi, 7 februarie a.c., au fost organizate acțiuni punctuale, la nivel național, fiind aplicate aproape 3.500 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 603 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Pe durata activităților, polițiștii au reținut 283 de permise de conducere, dintre care 90 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 36 pentru depășiri neregulamentare în zona trecerile la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost retrase 80 de certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare. Totodată, au fost constatate 21 de infracțiuni pentru încălcarea normelor rutiere. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, au anunțat reprezentanții Poliției Române.

La nivelul județului Constanța, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi au acționat în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Cu ocazia verificărilor au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale. În perioada 4-8 februarie, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în principalele stații de căi ferate, dar și în trenurile de călători.

În cadrul activității, oamenii legii au legitimat 861 de persoane și au aplicat 157 de sancțiuni, dintre care 81 la legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 27 sancțiuni la H.G. 203/1994, pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, în valoare de 38.830 lei. Polițiștii au depistat trei persoane care practicau cerșetoria, dar și 11 minori lipsiți de supraveghere. De asemenea, pe numele unui bărbat s-a întocmit dosar penal pentru că practica taximetria fără a deține licență.

Astfel, joi, 7 februarie a.c., lucrătorii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța au depistat un bărbat de 46 de ani în timp ce efectua transport persoane în regim taxi fără a deține licență sau autorizație în acest sens. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La tren nici nu e nevoie de bariera aveti stop crucea sf.Angrei daca sunteti idioti asa va trebuie nici macar atit nu stiti trenu nu e niciodata vinovat chiar daca nu e bariera pusa se poate sa fie o pana de curent .
1
0
Pai daca s-ar monta doar doua camere de filmat acolo unde exista si semnul stop am respira si noi aer curat la Constanta. La noi ca la nunta pe varianta la bariera pana ce avem surprize, surprize.
1
0
Foarte bine le-a facut politia prostilor care traverseaza calea ferata cand sunt barierele lasate!!! Altfel daca ii loveste trenul se dau toti prostii de ceasul mortii ca n-au avut noroc sau mai stiu eu ce!!!
1
1
abuz sau nu, nu e corect ca daca te prinde semnalul barierei fix pe linie, sa ti se ia permisul.
1
1
Regulile de circulatie trebuiesc respectate dar se exagereaza cu statul politienesc dictatorial.La fiecare om al muncii revine un element represiv bugetar.Socotiti pol.nat.,pol.loc.,jandarmerie,SRI,SIE,DGIPI,SIAS,DIICOT,procurori,judecatori,armata,pol.frontiera cam multi fratilor,cine mai produce?
6
0
Abuz de putere din partea politiei eu am trecut de foarte multe ori si nici un tren nu mia dat prioritate citi mecamici de locomotiva ati amendat sau legea e doar pt.fraieri.
1
7
muie masi si lu nevastasa
0
0
Dobrescu au ajuns unde trebuie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102