REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Semnatarii petiției „Spunem NU distrugerii parcului Tăbăcărie” amenință cu PROTESTE

Semnatarii petiției „Spunem NU distrugerii parcului Tăbăcărie” amenință cu PROTESTE

Replica API 6 martie 2018 | 00:36 461

Aproape 5.000 de persoane au semnat petiția online „Spunem NU distrugerii parcului Tăbăcărie” în ultima perioadă, iar organizatorii doresc să se facă auziți de către autoritățiile locale. De altfel, au anunțat că odată ce se strâng semnături suficiente acestea vor fi predate municipalității, în persoana edilului Decebal Făgădău. Aceștia au anunțat că vor organiza cât de curând un protest pentru a atrage atenția asupra ideii pentru care militează.

În textul petiției se precizează astfel: „Se doreşte salvarea singurului parc natural din Constanţa a cărei mărime a început să fie porţionată încă de pe generaţia fostului primar Radu Mazăre, primar care la ora actuală încearcă să facă tot posibilul în a evita sancţiunile legale. Parcul a început să se distrugă în momentul în care a fost construit City Park Mall, prin presă s-au promis multe, dar care a fost rezultatul? City Park Mall s-a extins”.

S-a precizat și faptul că la ultima dezbatere cu privire la PUZ-ul pentru zona delimitată dintre bulevardul Mamaia și aleile de acces, implicit și Parcul Tăbăcărie, nu a fost decât un reprezentant al Primăriei Constanța. Totuși, aceștia nu se lasă mai prejos, chiar dacă edilul Constanței, Decebal Făgădău, a precizat clar că parcul nu va fi distrus, ci, din contră, reabilitat și modernizat pentru a răspunde tuturor doleanțelor cetățenilor.

Mizeria din lacul Tăbăcărie este un alt subiect amplu criticat de organizatorii petiției. Aceștia spun că gunoaiele aruncate în lac, malurile degradate, lipsa plantării de pomi, spațiul verde neîngrijit sunt alte aspecte pe care municipalitatea ar trebui să le ia în calcul pentru întreținere și menținere.

„Concomitent dorim să ne arătăm dezgustul faţă de actualul mall care a promis că o să se ingrijească de parc, dar nu a făcut-o. Au tăiat din parc, dar, au promis că o să îl ingrijească, au făcut ceva? Chiar nimic. Malurile cad, nici măcar un singur pom nu a fost plantat de City Park Mall, iar angajaţii Primăriei prăduiesc spaţiul verde. Unde ajungem dragii mei? Dacă merg pe mal în timpul nopţii sunt toate şansele să cad căci sunt multe spaţii lipsă şi foarte multe gropi care duc DIRECT în lac, lac în care se regăsesc FOARTE MULTE GUNOAIE deoarece nici de acest lucru nu s-au îngrijit cei de la City Park - să ne amintim de fosta terasa McDonald's care era în aer liber, terasa de pe care vântul lua toate gunoaiele şi le zbura spre lac.

Vrem să nu se mai distrugă parcul iar cei care au făcut-o dorim să se ţină de cuvânt, mai exact să-l reabiliteze plantând pomi şi reabilitând malul lacului, TOT MALUL LACULUI care nu a mai fost reabilitat de pe vremea lui Ceauşescu”, conform textului petiției.

Protest pentru salvarea parcului

Organizatorii plănuiesc ca imediat ce vor exista peste 5.000 de semnături pentru petiție să aibă loc un protest pentru atragerea atenției asupra problemelor expuse de către aceștia în petiție. Primăria Constanța a dat asigurări de multe ori în trecut că singurul parc de dimensiuni mari din municipiu, Parcul Tăbăcărie, nu va fi masacrat de betoane, chiar dacă au existat în spațiul public mai multe voci care spuneau contrariul. Este vorba despre proiectul transfrontalier prin care se dorește amplasarea de miniaturi cu cele mai importante clădiri într-o zonă a parcului. Au fost organizate atunci mai multe manifestații atât în spațiul online, cât și în stradă, pentru că se înțelesese că se vor betona porțiuni de spațiu verde din parc. Decebal Făgădău a spus că nici vorbă nu s-a luat în calcul așa ceva, ba din contră, în proieect este precizat că aleile pietonale vor fi asfaltate, iar iluminatul public urma să fie schimbat și modernizat.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia 5000, tocmai ce v-a facut fagadau mincinosi
0
0
Primarul Fagadau este un acolit a lui Mazare cu aceleasi mentalitatii.
6
0
Votam GUNOAIE de la psd,pnl,pmp etc.tot gunoaie avem si in oras si in parc,ptr ca multi dintre noi se simt gunoaie.
4
0
Pamantul e scump, se iau bani frumosi prin vanzarea terenurilor. Din cauza asta se construieste abuziv si cta e haotica din multe pdv. Nu i intereseaza de spatii verzi si nici pe ctei nu le pasa de orasul lor. Arunca gunoaie oriunde dupa aia comm ca e murdar orasul! Parcheaza pe spatii verzi si dupa aia plang ca nu sunt spatii verzi etc etc cand ne vom destepta sa nu mai aruncam deseuri menajere unde ni se scoala??
5
1
Oare ce ar trebui facut ,ca cei care conduc destinele orasului sa inteleaga necesitatea dezvoltarii si nu a distrugerii zonelor verzi din acest oras ? La capitolul spatii verzi stam foarte prost comparativ cu cerintele Europene!
8
1
Vila este a lui Florin Butnaru, fiul lui Aurel Butnaru, fost militian, fost sef de hotel, fost vice primar, fost si actual stropitor!
7
0
Poate face publicatia asta un articol despre casa pe care si-a construit-o in parcul Tabacarie domnul Butnaru? care trebuie sa ofere explicatii constantenilor cu privire la modul in care a intrat in posesia terenului
9
0
Foarte bine ca vor protesta . Numai ca hienele PSD-iste sunt surde si oarbe . Uitati ce au facut din Romania . Au distrus tot ce a fost frumos in tara asta . Pana si sufletele romanilor au distrus . Putini oameni mai vezi veseli .
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218