REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Senat - Comisia juridică - Mircea Toma: Relaxarea a încurajat discursuri care promovează scepticismul

Senat - Comisia juridică - Mircea Toma: Relaxarea a încurajat discursuri care promovează scepticismul

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 1238

Relaxarea măsurilor impuse în contextul epidemiei de COVID-19 a încurajat discursuri care promovează scepticismul şi s-a ajuns ca aproape 48% din populaţie să creadă că virusul nu este periculos, a afirmat, vineri, Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului la proiectul privind carantinarea şi izolarea.

Mircea Toma

"Noi nu avem competenţe în zona juridică şi medicală pe care le presupune discuţia aceasta, însă subliniez importanţa pe care o are această lege din punct de vedere al comunicării către publicul larg, pentru că, în ultima perioadă, relaxarea a încurajat discursuri care promovează scepticismul. (...) Şi există un curent consistent de persoane care recomandă să nu purtăm masca, 'botniţa', o situaţie care a reuşit să deturneze aproape 48% din populaţie - spune ultimul sondaj - care nu crede că virusul este periculos, că nu trebuie să poarte mască şi aşa mai departe", a argumentat Toma, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, legea aflată în dezbatere poartă cu ea implicit şi un mesaj de adresare publicului, în aşa fel încât să fie asumată cu seriozitate şi responsabilitate misiunea fiecăruia de a se proteja şi de a proteja comunităţile.

Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a intrat vineri în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului, el fiind adoptat joi seara de Camera Deputaţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine mai e si relicva asta?
2
0
A supt la cine-a dat mai mult inca de pe vremea cand isi turna colegii de la catavencu. Cu greu poti gasi o secatura mai mare ca el.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367