REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Senat: Gratuitate la serviciile publice de transport şi pentru elevii din învăţământul preuniversitar privat

Senat: Gratuitate la serviciile publice de transport şi pentru elevii din învăţământul preuniversitar privat

Replica API 7 octombrie 2020 | 00:00 890

Senatul a adoptat, miercuri, în calitate de Cameră decizională, o propunere legislativă care prevede că au dreptul la gratuitate la serviciile publice de transport şi elevii din învăţământul preuniversitar privat.

Au fost înregistrate 97 de voturi pentru şi 30 împotrivăm scrie Agerpres.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari PSD, PMP şi UDMR, are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuităţii transportului local şi judeţean pentru elevi prin subvenţionarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează acest serviciu.

Potrivit raportului întocmit de Comisia de învăţământ a Senatului şi însuşit de plen, prin actul normativ propus se garantează dreptul la gratuitate şi elevilor din învăţământul privat.

"Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ", prevede proiectul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai pesedei prosti ca tot nu luati voturi de la tineri, tot in dreapta se duc. Papagalilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614