REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Senat: Închisoare pentru cei care nu respectă sancţiunea prestării de muncă în folosul comunităţii

Senat: Închisoare pentru cei care nu respectă sancţiunea prestării de muncă în folosul comunităţii

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:00 177

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, o propunere legislativă care prevede că persoanele care nu respectă sancţiunea prestării de muncă în folosul comunităţii, stabilită printr-o hotărâre judecătorească, sunt pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Nota de adoptare tacită pentru acest proiect, care avea ca termen de dezbatere şi vot data de 7 noiembrie, a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Claudia Manda.

"Nerespectarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii săvârşită prin neprezentarea la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii, sustragerea de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau neîndeplinirea îndatoririlor ce revin la locul de muncă se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani", stipulează actul normativ iniţiat de un grup de parlamentari preponderent PSD.

Iniţiatorii actului normativ atrag atenţia în expunerea de motive că, "în lipsa unei legislaţii coercitive, persoanele sancţionate contravenţional ori administrativ sunt încurajate sa comită în continuare fapte antisociale".

"Sunt sancţionate contravenţional ori administrativ în mod constant, însă aceste acţiuni rămân doar nişte cifre, statistici, nu se plătesc, contravenienţii nu au absolut nicio teamă de repercusiuni, pentru că acestea practic nu există. În lipsa unei legislaţii coercitive, aceste persoane sunt încurajate sa comită în continuare fapte antisociale şi prin exemplificare numărul persoanelor care li se alătură creşte în mod alarmant. Încălcarea unei hotărâri judecătoreşti, de a plăti amenda sau de a efectua prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, nu are în acest moment nicio repercusiune asupra celui sancţionat", se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu zic ca voi toti astia din senat care tot dati legi, sa ajungeti la puscarie- ati distrus un popor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218