REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Senat - Legea carantinării - Arafat: Consider că este importantă acordarea unei indemnizaţii de detaşare

Senat - Legea carantinării - Arafat: Consider că este importantă acordarea unei indemnizaţii de detaşare

Replica API 15 iulie 2020 | 00:00 1065

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, marţi, la şedinţa Comisiei juridice a Senatului, că este important ca personalul medical detaşat în contextul pandemiei de COVID-19 de la un spital la altul să beneficieze de o formă de plată, respectiv o indemnizaţie de detaşare, precum şi de cazare, masă şi transport pentru a fi sprijinit în misiunea pe care o îndeplineşte.

Raed Arafat

"Indemnizaţia de detaşare consider că este un lucru foarte important. Cum o să o numim, o să fie discutat când dezbatem, dar este clar că acela care se detaşează trebuie să aibă o indemnizaţie într-o anumită limită care să spună că acoperă pentru el acest efort pe care l-a făcut, că el e voluntar sau că este, la ordin, nevoluntar, această indemnizaţie trebuie să fie dată pentru persoana respectivă, plus asigurarea cazării, mesei, transportul pentru el, pentru că persoana respectivă nu trebuie să piardă nimic, de fapt, ci doar să fie sprijinită să facă misiunea ei", a explicat Arafat, în cadrul dezbaterilor la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luav-ar dracu de incompetenti1 Nu mai stiti cum sa jefuiti tara asta!
3
0
Saracii de la tara pleaca sute de kilometri pentru gasirea unui loc de munca si nu le mai da nici statul si nici angajatorul indemnizatii de detasare.Din salariul unui medic cate salarii la patron minim pe economie avem? Tot la imbuibati dati? Cum dracu sa nu iesiam afara sa va dam jos? Daca erati in China erati impuscati pe stadion sau in piata publica.Pentru pensionari si salariile minime nu aveti bani.Pentru Medici aveti sa-i mituiti. Sa declare cifre mai multe asa cum scriu in ziare? Ce interese aveti de ii mituiti ca doar au salarii? Sa scoata mai multi morti bolnavi de covid?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218