REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Senat: Meleşcanu, exclus din ALDE; grupul, desfiinţat; preşedintele Senatului - notificat pentru 'configurarea' unui grup mixt

Senat: Meleşcanu, exclus din ALDE; grupul, desfiinţat; preşedintele Senatului - notificat pentru 'configurarea' unui grup mixt

Replica API 12 septembrie 2019 | 00:40 477

Călin Popescu-Tăriceanu, foto Agerpres

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi "se configurează" un grup mixt.

"Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui", a afirmat miercuri, în plen, Tăriceanu.

El a adăugat că grupul ALDE se desfiinţează pentru că nu mai are şapte membri care au fost aleşi pe lista aceluiaşi partid.

"Vă rog să luaţi act de prevederea regulamentară şi să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune o notificare la biroul preşedintelui Senatului. Va trebui să luaţi act şi de acest lucru. În momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul permanent, întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumneavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l pontaţi ca membru ALDE. Vor trebui recalculaţi coeficienţii şi funcţiile care trebuie alocate fiecărui grup", a afirmat Tăriceanu. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca veorica, docila lu DRACnea nu a inteles NIMIC din votul din 26 Mai o sa inteleaga la alegerile de acum si cele viitoare cand romanii o sa spulbere PSD de pe scena politica iar multi psd-ei penali vor fi cazati alaturi de DRACnea!
1
0
....si ma - ta e mama curvelor ! mai pui de filipinez , ii mai aduci clienti ma - tii ? acum doar oral face ca e boccie ! votul a fost dirijat , boule dati-as la muie de nemernic comunist , pensionar de lux pe urma psd-ului !
2
4
PSD tine cu dintii de legile justitiei initiate de slugoiul lui DRACnea, tudorel toader, ca el este arhitectul demolarii justitiei si statului de drept. Daca veorica, docila lu DRACnea nu a inteles NIMIC din votul din 26 Mai o sa inteleaga la alegerile de acum si cele viitoare cand romanii o sa spulbere PSD de pe scena politica iar multi psd-ei penali vor fi cazati alaturi de DRACnea!
5
2
Hai vino si tu cu laturi Melescanule sa se lamureasca toata lumea cine sunteti pentru ca chiar daca e greu de crezut mai sunt inca prosti care au incredere in partidul asta.
4
1
Tot ALDE ar trebui sa se autoexcluda, dar din viata politica.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369