REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senat - moţiune Interne: Corlăţean solicită baza juridică pentru operaţiunea „Sparanghelul“

Senat - moţiune Interne: Corlăţean solicită baza juridică pentru operaţiunea „Sparanghelul“

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 1055

Senatorul PSD Titus Corlăţean i-a cerut, marţi, în plenul Senatului, ministrului de Interne, Marcel Vela, să explice care este baza juridică pentru operaţiunea "Sparanghelul", susţinând că acest lucru nu putea fi posibil fără un ordin şi fără încălcarea ordonanţelor militare, scrie Agerpres.

Titus Corlăţean

"Care este baza juridică care a permis operaţiunea "Sparanghelul" în plan intern, naţional? Nu a pus nimeni în discuţie plecarea muncitorilor la muncă, muncitori europeni români, libertatea de circulaţie, dar problema creării unui coridor privilegiat al transportării a aproape 2.000 de oameni în ziua respectivă la Cluj, noaptea - după 22,00 până la 6,00 dimineaţa fiind interzise deplasările, fără filtre, cu libertatea de circulaţie, cu culoar privilegiat, fără respectarea dispoziţiilor ordonanţelor militare privind distanţarea socială - acest lucru nu putea fi posibil fără un ordin şi fără încălcarea ordonanţelor militare. Cine a dat acest ordin? Preşedintele României, prim-ministrul, membru al Guvernului, dumneavoastră?", a precizat Corlăţean la dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Vela.

El a adăugat că dacă nu există o bază juridică pentru această operaţiune, acest lucru înseamnă că "au fost încălcate ordonanţe militare".

"Dacă nu există o bază juridică, şi ni s-a spus că nu există un acord interguvernamental româno-german care putea crea derogare, asta înseamnă că au fost încălcate ordonanţe militare, normele stabilite în acel moment, hotărârile Parlamentului şi cele două decrete ale preşedintelui care instituiau starea de urgenţă şi prelungirea acestei stări de urgenţă. Chestiuni foarte grave. Dar un răspuns foarte clar: cum aţi creat baza juridică, unde a fost publicată, cine a dat ordin pentru operaţiunea "Sparanghelul"? Pentru că toate treburile acestea trebuie explicate şi acolo unde nu există explicaţie, există şi răspundere şi nu doar politică, ci şi juridică", a punctat senatorul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... nu e prost destul daca nu e corlatean...
2
1
Ai facut de ris Constanta.
2
1
Suta la suta are un scenariu,doar face parte din grupu de inteligenta de la Cluj
1
2
Baza juridica este ca diasporezii sunt masa de manevra electorala pt PNL si USR si in al doilea rand, ordinele venite de la madam Merkel se executa nu se discuta!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614