REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senat: Pensia specială a funcţionarului public parlamentar, actualizată cu majorarea salariului

Senat: Pensia specială a funcţionarului public parlamentar, actualizată cu majorarea salariului

Replica API 18 februarie 2019 | 00:00 246

Senatul a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază.

Nota de adoptare tacită a proiectului legislativ pentru completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar a fost împlinită la data de 12 februarie, astfel senatorii au adoptat proiectul legislativ fără vot şi dezbatere.

„Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73.1 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 59/2007 privind modificarea şi completarea unor acte din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, prevede completarea adusă articolului 73 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar.

Prevederile se aplcă şi persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti, potrivit iniţiativei legislative.

Iniţiatorii proiectului de lege sunt trei parlamentari social-democraţi, anume Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, a fost adoptat tacit de Senat, ca primă Cameră sesizată.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votati psd votati nicolicea iordache nicolae serban mai sunt si alti prnsionari cu astfel de pensii dar parlamentari in loc sa zica fara astfel de facilitati au spus vrem si noi oricum eu nu ma mir tocmai fiindca stiu ca nesimtirea parlamentarilor nu are limita.
3
3
Pensiile speciale pot fi denumite pe drept cuvant - Pensiile rusinii !
2
1
bai idiotule, ti se pare cumva ca opozitia ar fi fost impotriva?
2
1
De ce nu actualizati toate pensiile oamenilor din Rpmania in finctie de majorarea salariului actual pentru functia pe care au detinut-o. SA FIE EGALITATE PENTRU TOTI CETATENII. ATI CHELTUIT MILIARDE PT PRINCIPESA MARGARETA SA-SI VADA COROANA REGALA PE STEMA,ATI CHELTUIT MILIARDE IN AN CENTENAR SA FACETI STATUI SI CONCERTE IN TIMP CE COPIII NU AU SCOLILE DOTATE CU CELE NECESARE. PANARAMELOR VA COMPORTATI CA REGINA MARIA CARE TINEA TARANII IN SARACIE.si bietii de ei au fost neinformati si au iesit la razboi desi pt regina maria nu trebuia sa lupte nimeni pt ea.
3
1
Pt copii a iesit scandal.
6
2
Cand a fost vorba de marirea alocatiei pentru copii,nenorocitul de Dragnea nu mai putea de grija nerespectarii tinte de deficit bugetar!Pentru toti borfasii se gasesc bani,se voteaza repede!
8
1
Voi nu aveti un Dumnezeu deasupra capului? Pana unde puteti merge cu acest tupeu. Ziua de maine va asteapta cu plata nenorocirilor pe care le-ati produs scestei natii. Niciunul dintre voi nu va scapa de furia multimii satule de dezastrul produs. Pana atunci sa aveti un somn nelinistit. Rusineee..
10
2
Hai la mai mareee!!hai psd!!!! Votati-i in continuare!!!! Mai au ce jupui de pe noi!
8
2
asta este ca bomboana pe coliva,adica astea speciale se corecteaza automat cu toate ca nu au muncit,cu toate ca nu au contribuit pe cand fraierii jecmaniti de stat de trei sferturi din castg,amendati de politia calare si pe jos,de politia locala,de primarie sunt lasati la sula guvernului,muiepesde
12
3
mai nenorocitilor ordinari, nu va este rusine, atat de jegosi puteti, cum adicava tot mariti voua- si pe noi asteptati sa murim da?, jeguri imputite- sa crapati sa dea dzeu cu totii, ordinarilor Bun simt voi nu mai aveti- crapati odata
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614