REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senat: Stimulent de risc de 2.000 de lei lunar pentru personalul didactic din învăţământ

Senat: Stimulent de risc de 2.000 de lei lunar pentru personalul didactic din învăţământ

Replica API 22 septembrie 2020 | 23:36 1794

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar - 1.500 de lei lunar.

S-au înregistrat 85 voturi "pentru", 25 împotrivă şi 13 abţineri, scrie Agerpres.

Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului SARS-COV 2, a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

"Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului", prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

Potrivit propunerii legislative, stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asigurătorii pentru muncă.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va emite normele de aplicare ale legii, se mai arată în proiectul de act normativ.

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, a apreciat că personalul din învăţământ merită ajutorul, "pentru că educă şi cresc oameni".

"Am învăţat în aceste luni că solidaritatea şi respectul pot face diferenţa şi că ei care sunt numiţi eroii zilelor noastre pot şi trebuie să fie recompensaţi. (...) Este un ajutor pe care acest eroi îl merită, pentru că cresc şi educă oameni, dincolo de salarii tăiate sau promisiuni nerespectate. Pentru că azi se vrea ca şcoala să fie un servitor electoral şi un (...) agent de propagandă pentru Guvernul PNL. Repet: România are nevoie de medici buni şi de profesori dedicaţi, dar şi ei, la rândul lor, au nevoie de sprijin şi de recunoştinţă. De aceea, în numele parlamentarilor PSD, le spun 'Mulţumim că faceţi România bine!'", a afirmat Preda la dezbaterea proiectului, în plenul Senatului.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
roman, mai bine te-ai semna antiroman ar fi corect si te-ar caracteriza ca bati campii in toate cometariile esti ca un chibit care comentezi fara sa ai habar!!! iar pt ala cu 43% e valabil doar pentru bugetari la restul care tipa sa cum e si anti roman e muuuult mai putin, ia vezi tu care e evaziunea fiscala, sau cati NU platesc asigurari sociale dar zibiara ca-i privat, ca primeste voucere desi legea e si pentru patronul lui, ghici de nu-i da?? samd e usor sa vezi capra vecinului care ti se pare vaca!!!
1
2
eu propun sa le dati si waucere de vacanta, firea le are la indemana, ca tot stau jumatate de an in vacante - nu va este rusine si asa au salarii exorbitante- au depus un juramant, sa-l respecte. Cand si-au ales meseria trebuia sa-si asume anumite riscuri. Nu poti cumpara un profesoe care si-a cumparat licente cu un medic. De ce acesti profesori pica cu brio examenele pe care le sustin, de ce elevii nu sunt pregatiti, de ce accepta fondul clasei- sa fim seriosi. si de ce nu 500- suma accesibila, si 2000. Stiti pe cati bani stau nenorocitii aia cu 4 , 5 copii acasa, in piata, in frig si fara p
3
2
Nu este corect ca profesorii sa primeasca acest stimulent,deoarece au stat acasa 7luni fara sa faca mai nimic si au luat salariul intreg.Vad ca sunt numiti eroi,dar pt.ce?Sa faca bine si sa se implice in educatia elevilor,sa vedem rezultate si apoi sa aibe cerinte!Vad ca le dati bani profesorilor, dar sa stiti ca ei nu merg la vot ca si medicii nu urmaresc decat sa le creasca salariile!
5
2
Nu se justifica acest stimulent pentru profesori, asa cum nu s-a justificat nici pentru medici.....
7
2
ba berbecilornpesede,banii nu cad din cer si Nu este posibil sa te imprumuti ca sa daimsalarii imense bugetarilor neproductivi! cei care va platesc salariile si drepturile imense Nu au nici concediu,nici zile libere,njci vouchere vacanta,datorita legilor prohotie si itmurilor spagare. De ce luati jde mii de drepturi banesti,cazare,terotoriu,etccind stati acasa,sparlamentarilor??? ce face curtea de conturi?luati.le banii inapoi! taiati pensiile si drepturile asa zise speciale.speciale ca au furat?
9
2
DIN TAXELE SI IMPOZITELE NOASTRE , TE ACOLO CIUGULESC PSEUDOPOLITICIENII , MULTI SUNT INCULTI
6
0
Ai dracu! Acum au bani de stimulente.mai devreme spuneau la televizor ca nu pot mari pensiile ca ,intra Romania in faliment.Acum daca dati stimulente la profesori nu intra Romania in faliment? Pentru unii muma pentru unii ciuma galbena? Aveti bani numai pentru,medici,politisti,profesori restul in tara asata cu pensii si salarii mizere se hranesc cu rahat galben pe bat.
6
3
duduie , daca reuseai sa intelegi si ceea ce cred ca ai citit, trebuia sa ai o alta abordare. Asa ca mai incearca poate reusesti- esti obisnuita cu pomenile pesediste- propunerea este facuta de acei nenorociti, criminali ordinari- PSD
7
3
stai peste program pentru ca nu esti capabil sa-ti faci treaba in orele normale de lucru sau pentru ca vrei sa-ti impresionezi pardon sa-ti poopi in coor seful!!! ca pe la scoala nu prea ai dat decat cu var!!!
5
5
Dupa ce ca nu fac ore, ca cica nu le-a aprobat ISJ dublarea normei, acum sa primeasca stimulente ????? Nu zau !!!! Pentru ce ???? Ce mie daca stau peste program mi se dubleza salariul ? nu ii controleaza nimeni, fac ce vor, nu fac ore online si sa mai primeasca si stimulent ???? REVOLTATOR !!!
9
3
aveti bani inseamna atunci cand spuneti ca ati mostenit visteria goala de la psd e minciuna dati fratilor tuturor cetatenilor tarii ca toti santem dispusi la imbolnaviri si copii se pot imbolnavii de la profesori datile si copiilor catr 2000 de lei
6
2
Minciuni electorale si oricum nu este corect mai bine dadeau la parintii copiilor care au salariul minim nu al celor care nu muncesc sau au salariul mai mare decat minim asa ar fi corect hai sa nu fim egoisti
11
3
CIOLACU SI PSD ATI UITAT CIND ATI AMENINTAT TOTI PROFESORII SCOLILOR ROMANESTI LEA-TI IMPUS ABUZIV CA DACA NU VIN IN AUTOCARELE PUSE LA BATAIE DE VOI PSD PENTRU MITINGUL DE SUSTINERE VE-TI PARASI CATEDRELE SCOLILOR ADICA LE LUATI LOCUL DE MUNCA SI IN MULTE ZONE ALE TARII ASA SA SI FACUT SI ACUM VENITI SA PROSTITI PROFESORII TARII SI POPORULUI CU TURBACIUNILE VOASTRE MIZERE PSD VA RUGAM SA PARASITI PARLAMENTUL TARII ACUM SI PENTRU TOTDEAUNA ATI DISTRUS TARA POPORUL SI TOT CE A EXISTAT ROMANESC VA RUGAM PARASITI URGENT ACUM REPEDE PARLAMENTUL TARII ROMANESTI ACUM PSD ACUM PLECATI DIN PARLAMENT
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614