REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Senatorii, despre interzicerea fumatului: ”Nu poţi să omori un om. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!”

Senatorii, despre interzicerea fumatului: ”Nu poţi să omori un om. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!”

Replica API 19 februarie 2015 | 00:24 225

Mai mulţi senatori s-au pronunţat, miercuri, împotriva interzicerii complete a fumatul în instituţiile publice, inclusiv la Senat, la dezbaterea unei iniţiative legislative care propune o astfel de modificare legislativă.

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.

Interzicerea completă a fumatului în instituţiile publice, prin modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, propusă de un grup de 22 de parlamentari, a determinat discuţii contradictorii în Senat.

Mai mulţi senatori au susţinut că o astfel de restricţie nu va putea fi respectată şi că fumatul nu trebuie să fie interzis complet în Senat, cea mai vehementă în acest sens fiind senatoarea PC Cristian Anghel.

”În momentul în care va trece această iniţiativă iniţiativă, nu vom mai veadea aici fumând niciun senator? Se va duce jos să fumeze?”, a întrebat ea, adăugând că o parte dintre iniţiatori ai propunerii sunt fumători.

"Fumătorii plătesc o taxă pe viciu. Şi aşa sunt discriminaţi, că sunt goniţi tot timpul. Şi aşa au buzunarele goale, că dau bani şi pe ţigări şi pe taxa respectivă. (…) Nimeni nu va putea să-mi demonstreze că toţi cei care fumează se îmbolnăvesc şi cei care nu fumează nu se îmbolnăvesc. Câţi mor de cancer şi nu au fumat în viaţa lor?", a spus Anghel.

Articol complet: http://www.mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218