REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Senatorul Brăiloiu a stârnit iar „cuibul de viespi”! Reîncep PROTESTELE împotriva legii graţierii

Senatorul Brăiloiu a stârnit iar „cuibul de viespi”! Reîncep PROTESTELE împotriva legii graţierii

Replica API 4 mai 2017 | 00:00 367

Amendamentele senatorilor, aviz favorabil la comisie

Amendamentele senatorilor, aviz favorabil la comisie

Tit-Liviu Brăiloiu

Aviz favorabil din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru amendamentele propuse de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu la proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

Astfel, se grațiază în întregime pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit vârsta de peste 70 de ani și se grațiaza în parte, cu ½ pedepsele cu închisoare între 6 și 10 ani aplicate persoanelor condamnate care au împlinit vârsta de 60 de ani.

Pedepsele cu închisoarea, stabilite prin hotărâri definitive, se grațiază după cum urmează: în întregime, pedepsele de până la 3 ani, inclusiv; în parte, cu 3 ani, pedepsele cu închisoare mai mari de 3 ani, dar care nu depășesc 10 ani, inclusiv.

Nu se grațiază pedepsele cu închisoare a căror executare este suspendată condiționat sau sub supraveghere, în condițiile legii.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost înregistrat la Senat pe 31.01.2017 și a obținut deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.

Reîncălzirea subiectului a avut efectul de “zgândărire” a furiei celor care contestă graţierea! Imediat după anunţul privind aprobarea amendamentelor, pe grupurile de Facebook au fost lansate apeluri la noi proteste în stradă. La Constanţa, cel care s-a manifestat vehement în acest sens a fost deputatul USR Stelian Ion. Începând cu ora 19.30, în faţa Prefecturii Constanţa s-au strâns circa 23 de persoane, în timp ce la Bucureşti – câteva sute. Astfel, în Piața Victoriei s-a strigat: “Hoții!”, “PSD, ciuma roșie!”, "Nu vrem să fim o nație de hoți!" și s-a fluturat steagul României. De asemenea, mai mulţi protestatari au venit și cu pancarte pe care scria "Rezist".

Pe de altă parte, premierul Sorin Grindeanu a precizat, pe Facebook, faptul că nu susţine amendamentele.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va dau la muie la toti pupincuristii si manifestanti drogati , fara munca si sustinatori platiti sau benevol ai sistemului securist imputit ! Asta nu e justitie si nici democratie !
1
1
Mai ,,peste,,cite fete ai dus la produs in spania,esti UN nenorocit,PE viitoare si copiii Tai vor go dusi de altii CA tine ,la produs ,dar pe centura
1
1
Asta de cand a revenit in politica doar da cu batul prin gard. Vai de imaginea partidului !
6
2
ai dreptate ...dar ce... in Parlamentul Romaniei sunt si pesti ...????
5
2
doamne in ce tara ne-am nascut,probleme in justitie de la basescu pana la mazare,de la udrea pana la arhiepiscop de la tariceanu pana la restul derbedeilor corupti dovediti oare nu le-o fi rusine deloc?
9
2
Mare dobitoc mai esti. Ai exces de antena 3 dupa cum vb. O bagati pe asta cu penalizarile de la CEDO aiure. CEDO nu a dat nicio sanctiune penibililor doar propuneri. Sa investeasca bani si sa faca alte penitenciare nu sa le dea drumul la corupti. Auzi tu ca o sa platim noi penalizarile...pai cu ce au furat astia faceam 5 autostrazi si 5 penitenciare. Tara de kkt sa scoatem toti hotii din puscarii.
11
5
De la un borfasi , la ce ai putea sa te astepti . . . ?!
14
4
Este o propunere normala din partea legislativului! Idiotii care protesteaza, nu stiu ca toti care au fost condamnati pentru faptele de pseudocoruptie, au fost condamnati in baza unui articol din Codul penal declarat NECONSTITUTIONAL!! Treziti-va si nu mai puneti botul la toti asa-zisii specialisti, ca nu fac altceva decat sa manipuleze. Mai mult, legislativul actual reprezinta votul majoritatii care au castigat alegerile, anarhistii, la groapa de gunoi, trebuia sa iesiti la vot cand trebuia, dar voi sunteti smecheri, vreti sa schimbati puterea cand vor muschii vostrii, ai lui Macovei&comp!
5
14
mandea asta de jos deci si bosorogii de la cotroceni manipulati de antena 3 sunt timpiti nu ?
4
4
In strada ies numai oameni tampiti. Eu nu vreau ca tara mea sa plateasca penalizari. Nu ma simt reprezentat de drogati si psihopati. Cand se da adunarea in strada se aduna si nebuni, cersetori si idioti. La munca cu e.
10
22
Gunoaiele sunt mai vizibile. Aia care fac curat sunt asteptati de toata lumea. Pacat ca vin cam rar. Bravo lor. Propunerile sunt normale. Pacat ca mai sunt jeguri care rezista sa intre in normalitate.
10
3
Tit, asta e nume de claxon! Eu zic sa nu va faceti griji, in curand PSD se va duce in cap cu claxon cu tot. Urmeaza o noua revolutie antibolsevica.
18
11
Bulangiilor astia care au timp de proteste in loc sa mearga la munca le-ar trebui impuse sanctiunile aplicate Romaniei de catre CEDO
10
22
Machidon si asta. Ai dracu machidonii astia..
7
10
normal ca base vrea legea ca sa scape fratelo,si asa si cu ceilalti,au fiecara pe cineva la zdup.de unde atata avere! ? psd ati votat psd aveti! de 25 ani nu v ati saturat?
17
8
Bai oameni , mai , cine a ajuns sa ne hotareasca destinele. Vai Doamne fereste-ne de mai rau ! Cred ca nu realizati cine sunt acesti oamneni care fac legi si hotaresc in numele nostru! Basescu e ca aia care a varsat galeata cu lapte.
30
10
Altceva decat galagie, ce... ?
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369