REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Senatorul Brăiloiu: Am încredere că un program de guvernare concret nu poate fi înlocuit cu baloanele de săpun

Senatorul Brăiloiu: Am încredere că un program de guvernare concret nu poate fi înlocuit cu baloanele de săpun

Replica API 19 iunie 2019 | 04:07 277

Trei săptămâni s-au scurs de la alegerile europarlamentare şi, implicit, de la "euforia" rezultatului. Astăzi, opoziţia speră la schimbarea guvernului, deşi nu are majoritate în parlament. Senatorul Liviu Brăiloiu are încredere fermă că "un Program de guvernare concret, orientat spre oameni și materializat prin realizări indubitabile, nu poate fi înlocuit cu baloanele de săpun, înșelător colorate, ale unei campanii electorale și ale unei politici de pe o zi pe alta".

"După mai bine de trei săptămâni de la alegerile europarlamentare, constat fără nici o plăcere că multe din trăsăturile perioadei post-euforie a rezultatelor acestora îmi confirmă una din principalele concluzii ale tuturor declarațiilor mele politice, interviurilor, articolelor și comunicatelor de presă: Programului de guvernare al PSD și acțiunilor Guvernului concretizate în rezultate palpabile li se opun, într-un continuu și obsesiv efort steril, forțe politice lipsite de un program coerent, de perspectivă, și adânc divizate de orgolii mărunte. După o campanie electorală care, din acest punct de vedere, nu putea avea decât un caracter evident reducționist, impulsionând emoțiile electoratului împotriva unui singur om, scurta perioadă care a trecut de la 26 mai a.c. ne prezintă o opoziție parlamentară, metaforic vorbind, în situația omului preistoric așezat pe neașteptate și speriat la panoul de comandă al unei nave spațiale: ce reprezintă beculețele sclipitoare? Pe ce butoane să apese? Și ce s-ar putea întâmpla dacă apasă?", a transmis Brăiloiu.

"Revenind în plin secol XXI, constat că „artizanii” rezultatelor votului de la sfârșitul lunii mai continuă cu nonșalanță confuzia (sau manevra pusă anticipat la cale?) între obiectivele mandatului în Parlamentul European, despre care practic nici măcar nu vorbesc, și vechea marotă a răsturnării cu orice preț a unui guvern preocupat exclusiv, de doi ani și jumătate, de emanciparea reală a țării. Bineînțeles, partea a doua a acestei remarci, deși în mod ridicol negată împotriva evidenței, este susținută de argumentele de necombătut ale puternicei creșteri economice, ale recoltelor agricole care au eclipsat țări cu mare potențial și tradiție, ale creșterii substanțiale de salarii și pensii în condițiile unui șomaj scăzut, ale alocărilor bugetare masive în acest an în domeniile sănătății și învățământului, pentru apărare etc. La toate acestea, în pofida marilor manipulări care au precedat-o, în această lună se încheie cu un incontestabil succes Președinția României la Consiliul UE, cu aproape 90 de dosare închise, care denotă seriozitatea înțelegerii și soluțiilor privind chestiunile europene. În contrapondere, sus-numiții „artizani” vin cu o retorică din ce în ce mai palidă, mai goală de conținut și neglijând total stabilirea concretă și pregătirea vizând îndeplinirea obiectivelor ca reprezentanți ai intereselor României în Parlamentul European. În acest sens, mai-marii PNL și ai USR ticluiesc o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, curtând lideri ai unor partide minuscule, create ad-hoc, dar care bat zgomotoși posturile TV, acțiune pur propagandistică în care nici aceștia nu cred, având în vedere însăși neparticiparea multor senatori ai opoziției la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului de Externe, respinsă argumentat și cu o largă majoritate. Evident, din postările pe Facebook ale unor lideri ( de ce nu în contact direct cu un larg auditoriu?) răzbat unele „abordări” ale posibilei moțiuni de cenzură care, în tradiția mai veche a manipulărilor, se referă la „apocalipsa bugetarilor”, la creșterea fabuloasă a unor prețuri care totuși nu se întâmplă, la inocularea cotidiană a minciunii privind lipsa banilor pentru salarii și pensii etc. Atunci, cum se face că, de exemplu, în pofida „îngrijorărilor ” FMI, Guvernul continuă la un nivel superior programul „O familie, o casă”, sau de unde cele 12 miliarde de euro investiții în acest an pentru infrastructură, sănătate și educație, hotărâte în ședința din 12 iunie a.c.?", a mai transmis senatorul.

"Toate aceste atitudini de tip nihilist, declarații contradictorii și spaime reale privind asumarea unei eventuale răspunderi naționale au dezamăgit, încă o dată, nu numai electoratul, dar au înfuriat la propriu până și propaganda, care nu se mai sfiește să declare că „prefăcătoriile din ultimele două săptămâni sunt jenante” sau chiar că înalte oficialități „se ascund după pantalonii lui Meleșcanu”. Desigur, nu grija față de neputințele opoziției parlamentare m-au determinat să împărtășesc cititorilor aceste scurte opinii, ci încrederea fermă că un Program de guvernare concret, orientat spre oameni și materializat prin realizări indubitabile, nu poate fi înlocuit cu baloanele de săpun, înșelător colorate, ale unei campanii electorale și ale unei politici de pe o zi pe alta",a conchis Liviu Brăiloiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920