REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Senatorul Brăiloiu, mesaj după evenimentul de la Ateneul Român - aprecieri dure

Senatorul Brăiloiu, mesaj după evenimentul de la Ateneul Român - aprecieri dure

Replica API 12 ianuarie 2019 | 01:46 351

România a marcat, joi, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care au fost prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă. Senatorulz PSD de Constanța Tit-Liviu Brăiloiu a ținut să aducă mai multe precizări cu privire la eveniment, făcând referire atât la Schengen și declarațiile lui Jean-Claude Juncker, iar pe de altă parte i-a apostrofat pe protestatarii #rezist care s-au aflat în fața Ateneului Român.

Iată declarația completă a senatorului:

„În finalul materialului de bilanț al activității mele parlamentare din anul 2018, pe care l-am prezentat cetățenilor municipiului și județului Constanța, precizam că până la începerea următoarei sesiuni voi comenta în comunicate de presă evenimente politice cu impact și semnificație majore pentru viața politică din România. Sunt convins de asentimentul dumneavoastră asupra faptului că preluarea de către țara noastră a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, mai precis debutul oficial, primele întâlniri la vârf și declarațiile politice ale înalților oficiali europeni din zilele de 10 și 11 ianuarie a.c. întrunesc cu prisosință condițiile pentru ca acestea să fie apreciate drept evenimente politice majore.

După cum este cunoscut, în declarațiile mele politice rareori mă refer la aprecieri ale personalităților marcante din domeniile politicii, culturii, științei, artei, și cu atât mai puțin citez din declarațiile acestora. Faptul că în prezentul comentariu mă voi referi la câteva aprecieri semnificative ale înalților oficiali ai Uniunii Europene, sosiți cu acest prilej la București, nu reprezintă o excepție, ci dovada corectitudinii principiilor politice și aspirațiilor legitime ale României ca stat membru al UE, pe care le-am susținut și le voi susține în continuare.

În primul rând, sunt onorat să mă alătur imensei majorități a opiniei publice care a apreciat perfecta organizare, elevația și ineditul tuturor activităților de la Ateneul Român din ziua de joi, 10 ianuarie, lipsa totală de inhibiție și dezinvoltura prim-ministrului și membrilor Guvernului. Aceste aprecieri, deloc exagerate, sunt nu numai o demonstrație a capacității și responsabilității cu care a fost pregătită preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, ci mai ales o dovadă elocventă a faptului că minciuna, dezinformarea, manipularea, acțiunile vădit antinaționale din interior și antiromânești din presa străină și unele cancelarii europene au picioare scurte și sfârșit deplorabil.

Se știe foarte bine că la nivelul evenimentelor internaționale de o asemenea importanță, precum și al consecințelor politice care incumbă din acestea, nimeni nu-și permite afirmații hazardate. Pe cale de consecință, declarațiile oficialilor europeni, în speță ale președintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, sunt semnificative și în deplină concordanță cu prestigiul și importanța astfel recunoscute ale României la granița estică a Uniunii Europene. În acest sens, sunt convins că declarația conform căreia “România merită să intre în Schengen” reprezintă nu doar cel mai edificator titlu pentru acest comentariu, ci însăși esența devizei “Cohesion, a common European value”, pe care România și-a propus-o în mandatul său din primul semestru al acestui an. În context, două observații: întrucât țara noastră a îndeplinit, de mai mulți ani, toate condițiile tehnice impuse, este de la sine înțeles că “unele state recalcitrante” urmăresc, de fapt, să-și impună cu orice preț interesele de ordin economic major în zonă, votul mereu împotriva României nefiind altceva decât un dezonorant instrument de șantaj; a doua observație se referă la indiferența (eufemism!) pe care președintele Klaus Iohannis a dovedit-o în previzibilul său discurs inaugural față de acest drept legitim al României. Ca dovadă, a trebuit să vină președintele Comisiei Europene pentru a ridica această problemă stringentă a țării noastre!

“România trebuie să scape de MCV!” Caducitatea acestui “instrument” sui-generis și consecințele sale nefaste pentru justiția din România sunt dovedite de multă vreme, deși, în mod ridicol și dezonorant, o serie de pretinși apărători ai statului de drept, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, nu s-au sfiit să profereze calomniile cele mai aberante la adresa României. Deși nu-mi face plăcere să repet, această marotă a domnului Iohannis i-a inhibat, probabil (este un aspect cunoscut al psihologiei aplicate), memoria “portofoliului” propriu de dosare penale.

Dintre alte numeroase declarații cu fundament real, obiectiv, și tocmai de aceea onorant la adresa României, am ales ca ultima evidențiată în încheierea acestui comentariu să fie aceea privind faptul că “Discuțiile cu doamna prim-ministru m-au liniștit.” Dezvoltând ideea declarației, apreciez că aceasta este o atenționare fermă, o punere necesară la punct a tuturor celor “profund îngrijorați” cu privire la capacitatea organizatorică a Guvernului României.

Cei care mă cunosc știu bine că am obiceiul și puterea de a-i ajuta întotdeauna pe cei mai slabi, mai timizi, aflați la debutul drumului în activitatea politică, economică, socială, culturală. Niciodată însă nu confund lipsa temporară și corijibilă a unor abilități și cunoștințe cu tarele de caracter, cu minciuna și calomnia prezentate ca adevăruri imuabile, cu negativismul perpetuu ca alternativă organizatorică și de program politic, cu pretinsa aură a luptătorului pentru democrație și domnia legii, care acoperă iluzoriu umbre biografice grele. Pe aceștia, care s-au exprimat cu limbaj de gang la adresa tuturor momentelor elevate de la Ateneul Român, pe lângă compasiune, sper ca măcar să-i apropie de realitatea faptelor din România toate aprecierile înalților oficiali europeni. De asemenea, sper ca în acțiunile viitoare și păguboase ale #rezist să nu mai accepte construcții grotești, de un ridicol și o incultură absolute, gen „Protest Pro-UE”, în loc de manifestație, demonstrație, miting, conferință, dezbatere, expoziție etc. de susținere a unui deziderat, iar la intrarea în Ateneul Român, posibilii candidați la președinția României să binevoiască a ști că purtarea cravatei, papionului sau lavalierei este o dovadă de educație și cultură”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218