REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Senatorul Chiru, reconfirmat la şefia PDL Constanţa. Primarul din Castelu cere excluderea lui şi noi alegeri

Senatorul Chiru, reconfirmat la şefia PDL Constanţa. Primarul din Castelu cere excluderea lui şi noi alegeri

Replica API 16 februarie 2013 | 00:00 91

Anghel a fost luat cu salvarea după alegeri! I s-a făcut rău de la atâta agitaţie

Anghel a fost luat cu salvarea după alegeri! I s-a făcut rău de la atâta agitaţie

Senatorul Christian Gigi Chiru a fost reconfirmat la şefia organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean care a avut loc vineri la teatrul Oleg Danovski. Pentru Chiru, unic candidat la preşedinţia PDL Constanţa, au votat 288 de delegaţi, în timp ce 52 au votat împotrivă, alte 14 voturi fiind anulate. După anunţarea rezultatelor voturilor, Chiru a mulţumit colegilor săi, spunând că a primit dispensă de la conducerea centrală pentru a organiza alegeri mai devreme cu 6-7 luni decât în restul ţării, pentru că nu vrea să piardă nici un moment din bătălia împotriva USL. Liderul PDL a precizat că este conştient de faptul că poate a creat şi nemulţumiri în organizaţie: "Fie n-am reuşit să comunic cu organizaţia, fie rezultatele modeste de la alegeri au creat o serie de nemulţumuri. Am tras însă învăţămintele şi vreau să vă asigur că schimbarea lui Mazăre şi a lui Nicuşor de la putere rămâne principalul target al PDL Constanţa".

Chiru a mai spus că se bucură că foştii colegi care au criticat PDL şi au făcut campanie împotriva partidului au rămas pe dinafară. În ceea ce priveşte opţiunea sa cu privire la şefia PDL, Chiru a declarat că rămâne consecvent şi va vota pentru Vasile Blaga, adăugând însă faptul că aceasta este opţiunea sa personală. Organizaţia Constanţa va stabili un mandat cu care se va prezenta la alegerile de la Bucureşti, după ce se vor prezenta toate moţiunile candidaţilor la preşedinţia partidului. Pe de altă parte, Chiru a preferat să nu comenteze în nici un fel declaraţiile extrem de dure ale lui Traian Băsescu la adresa PDL: "În campania pentru referendum, am mers din convingerea că Traian Băsescu merită şi trebuie să rămână preşedinte. Despre alte declaraţii de-ale lui, daţi-mi puţin timp şi voi reveni cu o declaraţie mai amplă".

Anghel, acuzaţii GRAVE la adresa lui Chiru

Alegerile de vineri nu au fost lipsite de incidente. Cel mai supărat om din sală a fost, de departe, primarul comunei Castelul, Nicolae Anghel. Huiduit la începutul şedinţei, Anghel i-a cerut explicaţii prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda cu privire la numărul de voturi exprimate şi mai ales la numărul de delegaţi care trebuiau să se afle în sală. La final, Anghel s-a dezlănţuit de-a dreptul împotriva realesului preşedinte Chiru. "Chiru a stat ca milogul pe lângă Banias, pe care acum îl înjură, până când l-a pus Udrea preşedinte. Acest tovarăş pesedist a distrus PDL Eforie, a băgat oameni în mormânt", a declarat Nicolae Anghel, la finalul şedinţei. Anghel a spus că va contesta alegerile, care se vor repeta "în mod sigur", primarul din Castelu spunând că nu au fost statutare întrucât numărul de delegaţi prezenţi, circa 350, nu este reprezentativ. Recalcitrantul Anghel l-a comparat pe Chiru cu Becali, spunând că dacă Gigi Becali face puşcărie pentru că a băgat hoţii în portbagaj, ce ar trebui să se facă împotriva unuia ca Chiru care vine cu toporul în faţa oamenilor şi-l ameninţă cu acesta pe Mazăre. "Nu se poate aşa ceva, pentru gestul cu toporul ar trebui nu exclus din PDL, ci exclus din politică!", s-a revoltat Anghel.

Chiru dezgroapă securea războiului cu USL - a venit cu un topor la şedinţa de partid!

Senatorul Chiru a dezvelit, la un moment dat, un topor înfipt într-o buturugă, spunându-le celor din sală că a dezgropat, în mod oficial, securea în războiul cu Radu Mazăre şi USL Constanţa. Fără să audă ce spunea pe hol colegul Anghel, Chiru le explica celor din sală că primarul din Castelu trebuie să respecte regulamentul partidului, ca oricare alt membru, dar şi că Anghel este "brânză bună în burduf de câine". "Anghel este un om bun, în sinea lui, este un membru de partid activ, dar nu prea ştie să-şi aleagă nici momentele, nici direcţiile. Este brânză bună, în burduf de câine", a spus Chiru. La finalul alegerilor, după toată agitaţia, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a avut nevoie de medic! El a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa întrucât i s-a făcut rău. "Ne-am speriat. I s-a făcut rău", au spus pedeliştii. Ambulanţierii au declarat că este vorba despre un caz de lipotimie. Speriaţi sau nu de situaţie, mai adăugăm că pedeliştii aleşi pe funcţii s-au retras, după eveniment, la o mică petrecere "în familie".

Cine conduce PDL Constanţa:

Iată însă şi conducerea PDL Constanţa, lista completă: Christian Gigi Chiru - preşedinte, prim-vicepreşedinţi sunt Iustin Roman şi Vasile Delicoti; secretar general - George Măndilă; secretari generali adjuncţi - Florin Gavrilă, Alexandru Maxim; vicepreşedinţi: Ioan Solomon, Liviu Popa, Adrian Chiţoi, Daniel Boanfă, Valentin Zeicu, Senol Zevri, Mihai Vişoianu, Corina Gheorghe, Adrian Sponte, Adrian Doxan; secretari executivi: Marian Ilinca, Sorin Cocheş, Cerasela Arsinte, Bogdan Dobre, Petrişor Cruceanu, Ionuţ Anghel; Etică şi Litigii: Adrian Alexandrescu; Revizie şi Control: Mihai Durbală; Trezorier: Coca Tudor.

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218