REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Senatorul Chiţac, despre proiectul Primăriei în Parcul Tăbăcărie: Nu respectă legea

Senatorul Chiţac, despre proiectul Primăriei în Parcul Tăbăcărie: Nu respectă legea

Replica API 14 iulie 2018 | 00:00 219

Asociaţia „Constanţa Altfel”, din care fac parte senatorul Vergil Chiţac şi avocata Felicia Ovanesian, dar nu numai, a atacat în înstanţă proiectul municipalităţii privind realizarea unui parc de miniaturi în Parcul Tăbăcărie. Marţi, 3 iulie, Tribunalul Constanţa s-a pronunţat marţi, în sensul că judecătorii au anulat HCLM 334, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului “Joint Romanian-Bulgarian Cultural şi Historical Heritage Miniature Park”. De asemenea, a fost anulat şi HCLM privind aprobarea plăţii contribuţiei ce îi revine municipiului Constanţa din costurile eligibile aferente proiectului. Decizia nu este definitivă, aşa încât primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a refuzat să comenteze situaţia.

În cursul zilei de vineri, 13 iulie, reprezentanţii Asociaţiei Altfel, au organizat o conferinţă de presă pentru a detalia, printre altele, subiectul parcului de miniaturi din Tăbăcărie.

“Miniature Park este un proiect finanțat parțial din fonduri europene. Finanțarea este împărțită cu bugetul local. Eu însumi m-am declarat nemulțumit de faptul că orașul nostru a tras puține fonduri europene rambursabile. În clasament suntem pe locul 37, în 10 ani am atras 8euro pe an de locuitor. Problema apare că locația este în mijlocul parcului Tăbăcărie. Au delimitat 2 hectare, nu știm exact unde sunt. Acolo se va construi miniature parc. Parc în parc. Asta presupune că locul să fie împrejmuit. Oamenii nu au acces oricând este o prima încălcare a legii. A doua este faptul că s-a ales că locație interiorul parcului”, a declarat Vergil Chițac, în cadrul conferinței de presă.

Totodată, legalitatea acestui parc în miniatură este relativă, precizează reprezentanţii Asociaţiei „Constanţa Altfel”.

"Există o lege a spaţiilor verzi care spune că nu ai voie să construieşti in înteriorul unui parc mai mult de 10%. Ei (reprezentanţii primăriei - n.r.) vor să construiască chiar 10%. Una dintre construcţii este o baracă, la care se taie bilete, costă 160.000 de euro. Am sesizat reclamând faptul că oamenii nu au acces şi faptul că dacă adunăm toate construcţiile s-au ocupat mai mult de 10%. Decizia nu este executorie. În acest sens Primăria Constanţa nu poate continua. Dacă se realizează, avem de-a face cu un milion de euro prejudiciu”, a declarat Vergil Chiţac.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Semnat decebaal traianus vagadau.
1
0
Domnu Amiral faceti tot ce va sta in putere sa salvati singurul parc ramas. Si poate va ganditi sa candidati ca primar al Constantei. Numai asa mai scoatem Constanta din saracie
7
4
Vreau la primarie. Acolo este banu gros.
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367