REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Senatorul Chiţac n-ar mai candida la primărie, dar ar putea susţine un candidat comun. Ce visează să se întâmple în 2020 cu PNL, USR şi PMP

Senatorul Chiţac n-ar mai candida la primărie, dar ar putea susţine un candidat comun. Ce visează să se întâmple în 2020 cu PNL, USR şi PMP

Replica API 18 aprilie 2019 | 00:00 834

Nu mai este în scandal cu liberalii, dar nici nu-i vede pregătiţi să învingă PSD

Nu mai este în scandal cu liberalii, dar nici nu-i vede pregătiţi să învingă PSD

Fostul candidat al PNL la Primăria Constanţa, plecat cu scandal din partid, actualul senator independent Vergil Chiţac este preocupat să îşi crească asociaţia civică al cărui preşedinte este. Asociaţia Constanţa Altfel atacă "în neştire" construcţiile care sunt pe cale să se înalţe în oraş sau sunt deja edificate, demersurile în instanţă fiind susţinute, în mai multe speţe, şi de prezenţa unei alte asociaţii, al cărui reprezentant este Dumitru Caraghiorghe, manager în cadrul Cardinal Motors şi membru USR din 2016. Comentariile referitoare la acest aspect au dus şi la ipoteza că Vergil Chiţac ar dori să candideze, în 2020, din partea USR, numai că, din partea acestui partid este vehiculat, pentru Primăria Constanţa, parlamentarul constănţean Stelian Ion. Vergil Chiţac susţine că, în ceea ce-l priveşte, ipotezele sunt departe de adevăr, pentru că nu s-a hotărât ce va face şi nici nu ştie dacă mai vrea să candideze pentru primărie.

"Cu asociaţia Verde Urban nu avem o colaborare instituţională sau gândită dinainte. Ei apar alături de noi în procese pentru că sunt de acord cu demersurile Asociaţiei Constanţa Altfel", a spus Chiţac. Cât priveşte candidatura la Primăria Constanţa, dacă alegerile vor rămâne dintr-un singur tur, soluţia salvatoare pentru ca PSD să fie învins în alegeri este un candidat comun al PNL-USR, chiar şi cu PMP în ecuaţie. Un astfel de candidat comun al celor trei partide ar urma să primească şi susţinerea asociaţiei pe care Vergil Chiţac o conduce. Candidatul comun ar urma să fie stabilit în urma unei cercetări sociologice şi a sondajelor. Dacă cel mai bine cotat ar fi un liberal, ei bine, "teoretic, da, asociaţia îl susţine, dar practic nu cred", a spus Chiţac. De ce nu? Simplu: Chiţac se îndoieşte că PNL ar avea un om suficient de bun încât să "rupă sondajele" şi să aibă cele mai mari şanse de victorie în faţa PSD. Prin eliminare, rămâne varianta ca USR să furnizeze candidatul-minune sau... asociaţia pe care Chiţac o conduce. Din cadrul asociaţiei, Chiţac spune că îi vede cu mari şanse pe avocata Felicia Ovanesian şi pe fostul consilier local (exclus din PNL) Romeo Rezeanu. Cele două nume vor fi testate în sondaje, a mai menţionat Chiţac. Totuşi, senatorul nu a respins categoric ideea de a candida chiar el.

Revenind la liberali, deşi a comentat că nu vede din partea acestora vreun potenţial candidat cu şanse la primărie, Vergil Chiţac a dat de înţeles că a îngropat securea războiului şi că "se poate discuta cu Bogdan Huţucă (deputat, preşedinte al PNL Constanţa - n.r.)".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu cumva primarul este imaginea voastra , a celor ce comentati cu asa limbaj suburban si necivilizat? Ce primar meritati?
0
0
Daca va aliati cu usr, pierdeti. In ct votam candidatul pnl dat abuzurilor acestui gunoi de primar dar daca va aliati cu tembelii aia marxisti si cu jegul securist de basescu atunci ramanem cu pezede
3
1
AMIRALUL va fi viitorul primar al Constantei, daca vom reusi sa iesim in numar mare la vot! V ati uitat in jurul vostru? Stiu sigur ca va este tuturor rusine de cum arata orasul nostru! Ne batem cu caramida in piept ca suntem mari constanteni, dar orasul in care locuim nu se ridica nici macar la nivelul unui sat din Ardeal! Daca nu suntem in stare sa votam un Primar serios, atunci chiar meritam sa fim tratati ca niste loaze!
12
6
Vergil Vergil sau Chirac Chitac nu are sanse la primarie cum nu are Blaga la presedentie. A avut momentul lui care a fost un fiasco.
10
7
Pai cine sa-ti mai stranga semnaturi si sa-ti imparta materialele dom' Chitac?Majoritatea celor cu grade mari in structurile militare,nu se pot adapta vietii civile.Am nenumarate exemple in acest sens.De fapt cred ca atat la nivel local cat si la nivel national,PNL nici nu vrea sa castige alegerile!Nici nu poate prin ceea ce face,dar ei vor doar sa fie la masa bogatilor si sa,,ciuguleasca" cat mai mult!Nu are puterea,din pacate,de a castiga alegerile cu actuala echipa de conducere nici pe plan local dar nici la nivel national.Iar la europarlamentare cand am vazut numele lui Vasile Blaga ...
9
4
comunistii cat au fost de ai dreacu nu au stricat cladirea, au facut-o ambasada sau ce o mai fi fost dar au tinut-o au venit altii au luat-o si acum o darama!
6
2
Nu voteaza nimeni un machedon primar, asa cum nu-l voteaza nici pe harap.
11
2
ROMANII SUNT REFRACTARI, RETICENTI SI PUTIN INAPOIATI, CEL MAI POTRIVIT AR FI FOST MOHAMMAD MURAD! DA-I DOAMNE ROMANULUI MINTE CA RESTUL...!
2
12
Henri Coanda e la marginea orasului, si e o esenta a comportamentului vostru. Aproape toti sunteti tiganizati, nu aveti o religie afara de ban si burta, nu aveti cultura afara de MTV, Hollywood si manele, si va bateti joc de propriile vieti, dand mereu vina pe altii. Voi sunteti problema, orasul e ca sufletele voastre.
8
5
Fara Fagadau si Babu!!!
18
1
Daca constantenii il aleg din nou pe Fagabou, salvatorul tiganilor din Henri C si a mizeriei extreme, a unui oras in paragina, pe I loc doar la preturile impozitelor,apa,ggcal care sunt cele mai mari din toata tara, inseamna ca orasul e plin de bolnavi.Tinerii sa iasa la vot sa il dea jos pe continuatorul operei lui Mazare, tiganizarea Ctei, se fac ca nu vad cum fura,vandalizeaza si cum vand tigari si distrug orasul.Cine muta HCoanda langa Palas, are votul meu. Unde sunt camerele sa ii filmezi pe tuciurii noaptea pe strazi?
21
1
Dumitru Caragheorghe cardinal motors..in USR? parca in USR intrau oameni integri...asta nu e ala care are contract fara licitatie pentru ambulantele spitalului? cata ipocrizie...cand ii auzi la tv toti sunt anti-stat toti imaculati...dar de fapt toti sunteti niste mizerii. mai bine votez psd...hoti pe care ii cunosc decat hotii noi cu foame in glanda.
9
3
Ciudati mai suntem zau. Stelian, Daraban, Palaz, Ovanezian si alti jucatori de glezne pusi in fata de partide pentru interese de partid si mai ales personale. Avem o data la 4 ani sansa sa alegem si alegem tot fruntasi pe linie de partid care sa ne adanceasca si mai rau in haznaua politicii dezastruoase? Chiar atat de idioti sa fim??
11
3
Gabriel Daraban primar ! 2020
2
18
ospatarul inca 4 ani , deja Cta e dusa demult ...
5
4
Cred ca cea mai buna alternativa pentru fagadau este Stelian Ion. Chiar nu vad pe cineva mai competent in Constanta la momentul actual.
11
9
Normal. Vrea sa fie dealer de primar. Felicia cu Palas sunt pe mana de ani de zile. Chitac se vrea mare combinator. Mai apel de bocanci si amiral fara de razboi tu ai avut sansa ta in 2016 si ne-ai aratat ce looser esti. Si mai bine asa ca ne-ai aratat ce basina esti. La cacat nene, trebuie oameni adevarati la primarie nu din partide
12
9
Du-te ba la Cluj, acolo viata de nabab, dai din deget si totul cade la picioare.
8
3
Pot sa ma mut din Constanta. Pana se frasuiesc astia cu ce loser sa puna candidat, mai iese Ospatarul o tura. Poti sa te pisi pe el de oras, nu mai are nici o sansa. S-a dus biiip de suflet.
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614